Home » , , » Η Αντωνία Λεγάκη δηλώνει στο Β.Κ: Η "ανεξάρτητη δικαιοσύνη" απέδειξε για μια ακόμα φορά, ότι είναι τυφλή και δεν βλέπει τα βίντεο, άλλα δεν είναι κουφή στα κελεύσματα της κυβέρνησης..-Είναι πια συλλογική υπόθεση ο τρόμος να αλλάξει στρατόπεδο

Η Αντωνία Λεγάκη δηλώνει στο Β.Κ: Η "ανεξάρτητη δικαιοσύνη" απέδειξε για μια ακόμα φορά, ότι είναι τυφλή και δεν βλέπει τα βίντεο, άλλα δεν είναι κουφή στα κελεύσματα της κυβέρνησης..-Είναι πια συλλογική υπόθεση ο τρόμος να αλλάξει στρατόπεδο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020 | 7:12 μ.μ.

Αδιανόητα αλλά όχι τυχαία τα περιοριστικά μέτρα που υπέβαλαν, ανακριτής και εισαγγελέας στα 3 θύματα της νέας αστυνομικής σκευωρίας.
Οι νεολαίοι αυτοί είχαν συλληφθεί απ' τον σορό, την Τετάρτη μετά τη μεγάλη αντιρατσιστική συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας, και σήμερα μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι με τα περιοριστικά μέτρα που τους επιβλήθηκαν να είναι πρωτόγνωρα.

Δεν θα σταθούμε στο πόσο έωλες είναι οι κατηγορίες -ένα κακούργημα και δύο πλημμελήματα- που έχουν κατασκευάσει και αποδώσει οι μπάτσοι γι' αυτά τα 3 παιδιά και μένει να δούμε αν θα μπορέσουν να σταθούν στη βάσανο μιας δικαστικής ακροαματικής διαδικασίας.

Μένουμε όμως στην σημερινή εξέλιξη. Το ότι τους επιβλήθηκε να εμφανίζονται  δύο φορές τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα και έχουν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, είναι κάτι που μπορείς να το περάσεις και ασχολίαστο.

Το να τους απαγορεύεται. όμως, να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε δημόσια συγκέντρωση μέχρι τη δίκη τους, με το να μην τους επιτρέπευαι να κυκλοφορούν στην περιοχή των Εξαρχείων, (απαγόρευση που περιλαμβάνει και δρόμους όπως η Ασκληπιού, η Αλεξάνδρας και η Πατησίων) είναι κάτι πρωτοφανή.

Παρακολουθώντας εδώ και δεκαετίες τα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα δεν έχουμε ξανασυνατήσει τέτοιους αυστηρούς περιοριστικούς όρους! 
Γι' αυτό και δικαιολογημένα έχει δημιουργηθεί ένας σάλος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους χρήστες τους να επαναφέρουν στην μνήμη μας το ποια ήταν η δικαστική αντιμετώπιση που είχαν νεοναζί δολοφόνοι.


Ζητήσαμε από την σ. δικηγόρο Αντωνία Λεγάκη να μας κάνει μια σχετική τοποθέτηση. Διαβάστε τι μας δήλωσε η συνήγορος υπεράσπισής των 3 κατηγορουμένων
.
Ευθείς εξ αρχής όλη η Ελλάδα μέσα από τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει, έχει αντιληφθεί ότι τα παιδιά που συνελήφθησαν δέχτηκαν αναίτια και απρόκλητη επίθεση από την αστυνομία  Ξυλοφορτώθηκαν και βασανίστηκαν  ανηλεώς. Στο τέλος συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε μια τραγελαφική δικογραφία που ανάμεσα στα άλλα τους αποδίδει ότι κατείχαν μαζί με αόριστο αριθμό ατόμων και ένα μπουκάλι με άγνωστο υγρό ... το οποίο βρέθηκε σε οδό.

Εισαγγελέας και ανακριτής ολοκληρώνουν την μεθόδευση σήμερα, καταλήγοντας σε περιοριστικούς όρους απαγόρευσης συμμετοχής σε οποιαδήποτε δημόσια συγκέντρωση  και απαγόρευση κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας, παρ' όλο που ένα απ' τα παιδιά δουλεύει εκεί.

Προφανώς οι δικαστές είδαν τα σχετικά βίντεο που κυκλοφορούν και παρουσιάζουν τα πραγματική περιστατικά. Η "ανεξάρτητη δικαιοσύνη" απέδειξε για μια ακόμα φορά,  ότι είναι τυφλή και δεν βλέπει τα βίντεο,  άλλα δεν είναι κουφή στα κελεύσματα της κυβέρνησης..

Αυτή την στιγμή κεντρικό επίδικο για την κυβέρνηση και τους κρατικούς μηχανισμούς είναι η απαγόρευση των διαδηλώσεων, η θέση της αμφισβήτησης στο γύψο και η ποινικοποίηση κάθε αντίστασης,
Υπηρετούν αυτό το στόχο με όλους τους αρμούς του συστήματος νομοθετικά με το πρόσφατο νομοσχέδιο,  δικαστικά, και τρομοκρατικά με την βια των αστυνομικών στους δρόμους.

Ομως αυτού του είδους η τρομοκρατία και βια δεν αφορά μόνο τους συγκεκριμένους κατηγορούμενους άλλα όλο το λαό. Είναι πια συλλογική υπόθεση ο τρόμος να αλλάξει στρατόπεδο 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger