Home » , » Από τον Κ. Βαξεβάνη στους "αρχιμουρλούς δικαστές" του Αδωνι

Από τον Κ. Βαξεβάνη στους "αρχιμουρλούς δικαστές" του Αδωνι

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 19 Ιουλίου 2020 | 6:28 μ.μ.

"Οσα συμβαίνουν εδώ και καιρό θα καταγραφούν κάποτε στα ιστορικά βιβλία κάτω από προσδιορισμούς που θα δηλώνουν εξαπάτηση των πολιτών και πολιτική εκτροπή. 

Πριν από τρεις μόλις εβδομάδες η αποκάλυψη ότι ο κοριός της ΕΥΠ κατέγραψε μέλη της ηγεσίας του Αρείου Πάγου να στήνουν δίκες, πρώην υπουργούς της ΝΔ να παζαρεύουν με κύκλωμα την ανήλικη που θα κακοποιήσουν σεξουαλικά και αστυνομικούς να σχεδιάζουν εκβιασμούς από κοινού με ποινικούς ήταν μια φωτογραφία της λειτουργίας του «συστήματος» εξουσίας κάτω από τηνεξουσία. 

Ακόμη και αυτοί που δεν έτρεξαν να σχολιάσουν όσα αποκαλύφθηκαν γνώριζαν πως πρόκειται για το «σύστημα» και τη σκιώδη λειτουργία του. Επρόκειτο για μια έκθεση του συστήματος από τα μέσα. Το «σύστημα» όμως λειτουργεί κάθε μέρα και η δράση του είναι αθέατη". 

Τα παραπάνω αποτελούν απόσπασμα από ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που υπογράφει σήμερα ο Κώστας Βαξεβάνης στο βδομαδιάτικο έντυπο που διευθύνει.
Σωστές εκτιμήσεις με μια ένσταση. Παρόμοιες καταστάσεις δεν "συμβαίνουν εδώ και καιρό". Ανήκουν στην φύση της λειτουργίας του αστικού κράτους. Καπιταλισμός, διαφθορά και λοβιτούρα είναι δεμένα όπως το νύχι με το κρέας.
Προφανώς όμως το "Documento" με την αρθρογραφία του εξυπηρετεί συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες.(Να σημειώσουμε ότι οι στρατευμένη δημοσιογραφία δεν είναι κάτι το μεμπτό. Το θέμα είναι σε τίνος επιδιώξεις θέτει τις υπηρεσίες της)

Ναι, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο Κ. Βαξεβάνης έχει ταλέντο στον γραπτό πολιτικό  σαλτιμπαγκισμό. Καταφέρνει θαυμάσια να ακροβατεί μεταξύ μαρξιστικών απόψεων και στην διάθεση του να υπερασπιστεί τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του εκδότη του Documento. Από τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν ξεχωρίζει αυτή του Αδώνιδος. Με την προσδοκία να σας χαρίσουμε ένα Κυριακάτικο χαμόγελο, με έρεισμα την ανάρτηση του νεοδημοκράτη υπουργού στην οποία δηλώνει την "εμπιστοσύνη του" στους δικαστές του Αρειου Πάγου, παραθέτουμε ένα περασμένο ηχητικό. Ηταν η χρονική περίοδος που ο  Α. Γεωργιάδης χαρακτήριζε αυτούς τους δικαστές "αρχιμουρλούς" 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger