Home » , » Η τελεσίδικη καταδίκη ενός παπά ο οποίος είναι "πιο μαύρος από τα ράσα" του

Η τελεσίδικη καταδίκη ενός παπά ο οποίος είναι "πιο μαύρος από τα ράσα" του

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020 | 11:15 π.μ.

Αναμφισβήτητα είναι απόλυτα εύστοχο το σημερινό πρωτοσέλιδο της "ΕφΣυν" και συνειρμικά σε παραπέμπει στον χαρακτηρισμό που αξίζει, σε έναν παπά ο οποίος είναι πιο "μαύρος από τα ράσα"του.

Δεν έχουμε αυταπάτες ότι τέτοιες δικαστικές αποφάσεις δεν εξαλείψουν τα ομοφοβικά κηρύγματα των αρχιρασοφόρων. Ισως όμως τους βάλει λίγο φρένο όταν ανεβαίνουν στον άμβωνα μισανθρωπιάς τους, αυτό το δεδικασμένο.

Να θυμίσουμε ότι ο πρώην χωροφύλακας Αμβρόσιος τον Δεκέμβρη του 2015 είχε δημοσιεύσει στο blog του άρθρο με τίτλο: «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ! Ας μιλήσουμε έξω από τα δόντια ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ» επιδιδόμενος σε απίστευτους αισχρούς χαρακτηρισμούς σε βάρος των ομοφιλλοφύλων.

Εννιά μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, μήνυσαν τότε τον Αμβρόσιο. Οταν ο παπάς τον Μάρτη του 2018 οδηγήθηκε στο δικαστήριο και το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου τον αθώωσε ξεσηκώθηκε σάλος αναγκάζοντας την εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου και τον εισαγγελέα Εφετών Πατρών να ασκήσουν έφεση για την αθωωτική απόφαση.

Στην δεύτερη δίκη, που ακολουθεί το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου καταδικάζει τον παπά σε φυλάκιση επτά μηνών με τριετή αναστολή για «δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους» και για «κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος». 
Ο πρώην δεσπότης προσφεύγει στον Άρειο Πάγο αιτούμενος αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης.

Τελικά χτες το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση αναίρεσης και επικύρωσε την ποινή που του είχε επιβληθεί  με την συνήγορο υποστήριξης της κατηγορίας, Κλειώ Παπαπαντολέων να δηλώνει:
«Είναι μια ιστορική απόφαση για την Ελλάδα και απολύτως εναρμονισμένη με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Είναι η πρώτη φορά που σε ανώτατο δικαστικό επίπεδο τίθεται όριο στον εμπρηστικό, ρατσιστικό λόγο, όριο στο λόγο που υποκινεί το μίσος και τη βία. Η απόφαση αυτή συνιστά δικλείδα ασφαλείας και ασπίδα προστασίας για την ισότητα, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια. Θεωρώ την απόφαση τομή για την προστασία των δικαιωμάτων στη χώρα μας».  
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

1 Ιουλίου 2020 στις 2:42 μ.μ.

Το επίθετο Λένης του Αμβρόσιου είναι αλβανικό. Στην γειτονική χώρα είναι σύνηθες, όπως εδώ το Παπαδόπουλος..

1 Ιουλίου 2020 στις 3:31 μ.μ.

ο αμβροσιος επισης γνωστος γιατι "αφορισε" μητσοτακη , κεραμεως εναν ακομα πολιτικο της νδ δεν θυμαμαι. για τους κακοπιστους ("κακοπιστους";) ειναι ή οχι η παραπανω ασεβεια που δεν του συγχωρεσαν;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger