Home » , » “Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου”

“Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου”

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020 | 5:26 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Κανονικότητα είναι να πλημμυρίζεις τον Αύγουστο με μια ψιχάλα.

Γράφαμε “στον 21ο αιώνα, να μην έχουμε ένα αποχετευτικό σύστημα της προκοπής, όταν οι Βαβυλώνιοι το 4000 πχ κατόρθωσαν αυτό, που δεν μπόρεσε το Ελληνικό κράτος και οι Δήμαρχοι σήμερα: Να μην πλημμυρίζουν από τα νερά της βροχής! Μην πω για τη Αρχαία Ρώμη, που είχε ένα εξαιρετικά λειτουργικό υπόγειο δίκτυο αποχέτευσης...
Κι εδώ έρχεται η απορία: Πόσο πίσω μας έχουν γυρίσει τελικά”;

Δεν έχει νόημα να λέμε τα ίδια. Το χειμώνα πνιγόμαστε, το καλοκαίρι καιγόμαστε, ήρθε κι ο ιός και δέσαμε!

Αφού δεν μάθαμε να χτίζουμε ένα αποχετευτικό της προκοπής, τουλάχιστο να μάθουμε καλό κολύμπι. Σ' ένα κανονικό κράτος θα έβρισκαν την αιτία και θα τη διόρθωναν. Θα τσιμπούσαν έπειτα τους υπεύθυνους και θα τους έλεγαν “πληρώστε τη ζημιά”. Αλλά ποτέ δεν ήμασταν κράτος. Μπάχαλο ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε μέχρι να ξυπνήσουμε.

Εκείνο που σκέφτομαι, όταν ακούω πλημμύρες το καλοκαίρι, είναι το ρεζιλίκι. Όχι στους σύγχρονους, στους ξένους, αυτοί μας ξέρουν. Τίποτε πια δεν τους κάνει εντύπωση. Την έκπληξη των Αρχαίων Βαβυλωνίων σκέφτομαι. Αν μπορούσαν με μια χρονομηχανή να δουν τα χάλια μας, θα είχαν πεθάνει στο γέλιο.

6000 χρόνια μετά - γαμώ το κέρατο μας, κι ακόμα πλημμυρίζετε από τη βροχή; Πόσο άχρηστοι;
Καλά, δε θέλω σκέφτομαι τη γνώμη κάποιας μελλοντικής γενιάς που θα ξυπνήσει, θα κάνει την Επανάσταση της και θα καλυτερεύσει τον κόσμο.
Πόσο μαλάκες ήταν οι πρόγονοι μας αρχές 21ου αιώνα”; Ξεφτίλα.

Να πω τώρα μια άγνωστη λέξη στους περισσότερους νεοέλληνες: Πολιτισμός. “Η έννοια του πολιτισμού χαρακτηρίζει και χαρακτηρίζεται, για κάθε χώρα, από οποιοδήποτε παγκόσμια αναγνωρισμένο υλικό και υπαρκτό τεχνητό ή φυσικό δημιούργημα”.

Ωραία τι δημιουργήσαμε; Χρέη! Και σκάνδαλα! Δεν σχολιάζω άλλο.

Οι Αρχαίοι Έλληνες κάτι κατάφεραν. Μια τραγωδία. Μερικά όμορφα κτήρια. Εμείς; Εμείς!; Εμείς φοβόμαστε μην έρθουν οι ξένοι και μας αλλοιώσουν τον πολιτισμό μας! Ποιον ακριβώς; Του ξεβράκωτου ούγκανου με τη σαγιονάρα!
Κι από κοντά ένας μουσάτος με μαύρη βραδινή τουαλέτα να κρατάει εικόνα της Παναγίας μπροστά στο “κρινάκι” του ακροδεξιού!

Τώρα λοιπόν θα ασχοληθώ κι εγώ με τη μόδα. Παπάδες μάσκα και μούσι δεν πάει, το δέχομαι. Αλλά δεν πάει και μούσι με μαύρο ριχτό. Κάντε το όπως οι χίπηδες: Βάλτε κάνα πιο ανοιχτό ρούχο, λουλουδάτο, να δείξει το γένι.
Κρεμάστε μαζί με τους σταυρούς και άλλα αξεσουάρ. Όλο τα ίδια και τα ίδια ρούχα. Και να πω πως δεν έχετε φράγκα να αγοράσετε; Ας είναι καλά τα κορόιδα.
Τι να πω; Πως πλημμυρίσαμε μήνα Αύγουστο; Σε πόσα χιλιοστά βροχής; Κατάντια.

Αλλά θέλουμε ΑΟΖ! Δηλαδή όχι εμείς, η πλέμπα, οι πλούσιοι. Αλλά επειδή είναι καλοί έμποροι κάνουν και εκπτώσεις. Δώσε μωρέ μισή Ρόδο και λίγη Κρήτη. Τύλιξε και το Καστελόριζο...

Πως το είπε ωραία ο Σπάρτακος;
“Όλα αυτά τα κράτη επικαλούνται το Διεθνές Δίκαιο, τα Κυριαρχικά τους δικαιώματα, μιλούν για την ΑΟΖ και την Υφαλοκρηπίδα τους – προβάλλοντας ως Επικράτεια τους τη Διεκδίκηση τους, ανταγωνίζονται να αρπάξουν Διεθνή Ύδατα για να τα μετατρέψουν σε νέα πεδία κερδοφορίας για τις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες και συγκεκριμένα τμήματα της αστικής τάξης, αναζητώντας τους όρους της αναβάθμισης του Περιφερειακού Ιμπεριαλιστικού τους ρόλου”.

Με δυο λόγια θα αλλάξουν τα φώτα στο περιβάλλον για να κερδίσουν και θα μας χρεώσουν από πάνω. Γιατί πως θα πάρουμε τις πανάκριβες Γαλλίδες Φρεγάτες; 3 δις η μία. Πάνε τα αναδρομικά. Πολιτισμός λέμε. Με 300.000 οικογένειες στο δρόμο εντός ολίγου.

Γιαυτό με νοιάζει μην πλημμυρίσουμε. Η υγρασία με πειράζει.

Πολιτισμός! Των κολάκων και των βρικολάκων.

Το νου σας, ρεμάλια, μην έρθει κανένας ξένος και πει “δεν φτιάχνουμε τους υπονόμους, μη γεμίζουμε συνέχεια σκατά”; Το νου σας! Μη χάσουμε τέτοιο πολιτισμό που έχουμε, κρίμα είναι!
Η Θάλεια φταίει για την πλημμύρα! Η Μούσα της Κωμωδίας; Πόσο κατουρήθηκαν από τα γέλια;

Για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που προκαλούν ζημιές, προτείνω να τα βαφτίσουμε Ντόρα, Μαρέβα, Κούλη κλπ. Είναι πιο ταιριαστό.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger