Home » , » Η διαχείριση της είδησης. (Με αφορμή την δολοφονική επίθεση στο Κ*ΒΟΞ)

Η διαχείριση της είδησης. (Με αφορμή την δολοφονική επίθεση στο Κ*ΒΟΞ)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 29 Αυγούστου 2020 | 9:36 μ.μ.

Πριν ένα χρόνο περίπου είχαμε λάβει ένα ενδιαφέρον ηλεκτρονικό μήνυμα από αναγνώστη μας, που το τιτλοφορούσε «Η είδηση, η ιεράρχησή της και η διαχείριση της». 

Περιείχε καλόπιστες παρατηρήσεις για την παρουσία του ιστότοπου μας, και μας προέτρεπε να ακολουθήσουμε κάποιες «τεχνικές», οι οποίες, σύμφωνα με τον επιστολογράφο μας, θα αυξήσουν την αναγνωσιμότητα των κειμένων μας, αφού, όπως μας έγραφε «έχουμε μια ιδιαίτερη, δυναμική και πολύ ξεχωριστεί παρουσία στην μπλοκόσφαιρα».

Αυτό το e-mail αποτέλεσε το έναυσμα για να κάνουμε μια μεγάλη συζήτηση, απαύγασμα της οποία ήταν η σχετική ανάρτηση που κάναμε στην οποία διατυπώναμε τις θέσεις μας για το σκεπτικό που πρέπει να παρουσιάζεται η ειδησεογραφία από μια διαδικτυακή παρουσία με τα χαρακτηριστική που θέλει να έχει το "ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ".

Αφορμή γι' αυτή την εισαγωγή, είναι ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε από όλα σχεδόν τα καθεστωτικά ΜΜΕ η χθεσινή δολοφονική επίθεση που έγινε με στόχο τα άτομα που βρισκόταν στο κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο Κ*ΒΟΞ

 Προσέξτε κάποιες "λεπτομέρειες..

Δυο γεγονότα,  

Καταγγέλλει ο Μπογδάνος ότι ενοχλήθηκε από τουιτάρισμα μέλους του "Ρουβίκωνα". Αμέσως κινητοποιούνται εισαγγελείς και μπάτσοι. Εκδίδεται σε χρόνο dt ένταλμα σύλληψης, το μέλος της συλλογικότητας οδηγείται στο κρατητήριο.

Κάποιος. κάποιοι, πυροβολεί/ουν σε μια πολυσύχναστη περιοχή με τις σφαίρες να καταλήγουν μέσα σε ένα χώρο όπου βρισκόταν άτομα και από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.  
Η είδηση γίνεται γνωστή από τις 3 τα ξημερώματα. Κανένας εισαγγελέας δεν ενδιαφέρθηκε, ενώ όπως μετέδωσε η τηλεόραση του  open μόλις το πρωί του Σαββάτου άντρες της Κρατικής Ασφάλειας πήγαν στο "σημείο για να κάνουν έρευνα χωρίς να έχουν διαπιστώσει κάτι".

Και τώρα κάντε μια σύγκριση. 

Μέλη του Ρουβίκωνα κάνουν μια "εικαστική" παρέμβαση, στον τοίχο της πολυκατοικίας που μένει ο Προτοσάλτε. Αμέσως πολιτικά κόμματα βγάζουν ανακοινώσεις που καταδικάζουν την "τρομοκρατική ενέργεια" σε βάρος του δημοσιογράφου, ενώ καταναλώνεται άπλετος τηλεοπτικός χρόνος με δημοσιολόγους να καυτηριάζουν το γεγονός, ενώ υπήρξαν μέχρι πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα.

Τώρα που είχαμε μια δολοφονική επίθεση κατά την οποία υπήρχε η πιθανότητα να υπήρχαν νεκροί,   ταυτόχρονα , για όλα τα ΜΜΕ ήταν μια είδηση που δεν μπορούσε να αποκρυβεί και άρα αναγκαστικά έκαναν μια απλή τυπική αναφορά. 

Είναι το πώς "διαχειρίζεται" κανείς μια είδηση, που λέγαμε αρχικά. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger