Home » , » Σε δυο εικόνες, οι δυο Ελλάδες

Σε δυο εικόνες, οι δυο Ελλάδες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 18 Αυγούστου 2020 | 1:09 π.μ.



Προφανώς ικανοποιημένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιας και επαληθεύτηκε η "προφητεία" του, αφού κάηκε η πανέμορφη περιοχή Ερημίτης, στην Κέρκυρα, και έτσι οι κερδοσκόποι "επενδυτές", θα θησαυρίσουν πιο εύκολα, με όχημα το οικολογικό έγκλημα που είχε μπει στα σκαριά, και αφού ανέθεσε στο κυβερνητικό επικοινωνιακό επιτελείο να βρει τους "ενόχους" και να τους στοχοποιήσει για την εξάπλωση της πανδημίας, είπε να συνεχίσει τις διακοπές του.

Σε μια σειρά, λοιπόν φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο βλέπουμε τον πρωθυπουργό, μαζί με την σύζυγο του Μαρέβα, και την "εκλεκτή" παρέα τους να απολαμβάνουν το "σκαφάτο" ταξιδάκι τους.

Το ότι κανείς τους δεν φοράει μάσκα και δεν κρατούνται αποστάσεις, ας το παραβλέπουμε. Αλλωστε, όπως είχαμε ξαναγράψει, για κάποιο λόγο που εμείς δεν κατανοούμε, παπάδες και νεοδημοκρατικά στελέχη είναι απρόσβλητα από τον ιό. Οσο αφορά τα σχετικά με τον νέο γύρο της καμπάνιας "Μένουμε Σπίτι" που θα χρυσοπληρώσει στους βαρόνους των μίντια ο Ελληνικός λαός αυτά είναι για το πόπολο.

Αποδέκτες τον κόσμο της τάξης μας έχει και η δραματική κατάσταση που υπάρχει στον χώρο της δημόσιας υγείας.

Οι δυο εικόνες που παραθέτουμε απεικονίζουν ανάγλυφα τις δυο Ελλάδες που υπάρχουν. Την Ελλάδα της αστικής τάξης και του πολιτικού υπηρετικούς της προσωπικού και την Ελλάδα του κόσμου της εργασίας. 

 Αν κάποτε συνειδητοποιήσουμε ότι "εμείς" μ' "αυτούς" δεν έχουμε καμιά σχέση, αν μας γίνει πεποίθηση ότι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για όλα τα δεινά μας, και πάρουμε απόφαση να παλέψουμε για να ανατρέψουμε την κατάσταση, -χρησιμοποιώντας μορφές πάλης που απαιτούν οι καιροί-, μόνο τότε θα έχουμε προσδοκίες για χάραγμα λεωφόρων ελπίδας και προοπτικής.

Δεν μας φταίει η μοίρα μας, ούτε το κακό το ριζικό μας, που λέει και ο ποιητής. Είναι γιατί δεν "ξυπνάμε μονομιάς, να 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς". 


    
Οπως έγραφε και ο Κώστας ο Βάρναλης "απ’ τα τσακάλια δε γλυτώνεις με ευχές και παρακάλια".
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger