Home » , » Κάτι ήξερε ο Αμβρόσιος που αφόρισε τον Μητσοτάκη

Κάτι ήξερε ο Αμβρόσιος που αφόρισε τον Μητσοτάκη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 8 Αυγούστου 2020 | 2:38 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Παραδέχομαι το δίκιο οπουδήποτε. Η Εκκλησία ισχυρίζεται πως μπορεί να κάνει λιτανείες χωρίς συνωστισμό. Έχει δίκιο υπό μία απαραίτητη προϋπόθεση. Να κάνουν λιτανεία μόνοι τους οι παπάδες. Να μην πάει κανείς άλλος.
Άμα δεν πάει κόσμος, θα τηρηθεί το μέτρο της απόστασης, επομένως ούτε θα κολλήσουν κανένα, όσοι δεν ξέρουν πως έχουν ιό, ούτε θα τους κολλήσει κάποιος. Είναι απλό και δεν ξέρω γιατί έγινε τόσος ντόρος.

Εγώ πχ που δεν πάω Εκκλησία, δεν ανησυχώ καθόλου. Δε πα' να μη φορά μάσκα ο παπάς; Άμα τον δω, κρατάω απόσταση. Ευτυχώς ξεχωρίζει από μακριά. Ας είναι καλά το σκούρο μάξι φόρεμα και το καπέλο μαύρος ανάποδος κουβάς.

Βέβαια υπάρχει ένα θεματάκι.
“Κατόπιν ερωτημάτων πολλών πιστών περί των ισχυουσών συστάσεων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου σχετικώς προς την τέλεση των λιτανειών κατά την προσεχή περίοδο πληροφορούμε ότι η Ιερά Σύνοδος προσφάτως εξέδωσε το Εγκύκλιο Σημείωμα υπ' αριθ. 3499/1445/28.7.2020, διά του οποίου υπενθύμισε τις σχετικές αποφάσεις Της ως προς την ακριβή και συνεπή τήρηση των προβλεπομένων μέτρων προφυλάξεως για την προστασία της δημόσιας υγείας στους Ιερούς Ναούς...”  

Η Ι. Σύνοδος έκανε εγκύκλιο. Όχι το αρμόδιο υπουργείο για θέματα Υγείας; Ποιος τελικά κυβερνά αυτόν τον τόπο; Τι ρωτάω κι εγώ...

Ο υπουργός προστασίας του πλούσιου πολίτη είπε πως «Κατόπιν και της σχετικής σύστασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις».
Δηλαδή, αν η Εκκλησία ΑΕ δεν έκανε αυτή τη σύσταση, τι θα έκανε η κυβέρνηση; Το σταυρό της!
Παπάδες, για θέματα Υγείας δεν είναι πια υπεύθυνος ο Θεός.

Σας ενημερώνω για τις εξελίξεις στο χώρο της Επιστήμης τα τελευταία χίλια χρόνια. Πρόσφατα δηλαδή.
Είναι δύσκολο να το πιστέψετε, αλλά ανακαλύφθηκαν κάτι πολύ μικροσκοπικά πλασματάκια, προφανώς τα έφτιαξε κι αυτά ο Θεός, που λέγονται μικρόβια. Δεν τα βλέπουμε, αλλά πολλά από αυτά προκαλούν ασθένειες! Λέω αλήθεια.
Ξέρω πως είναι σοκαριστικό να μαθαίνεις πως δεν είναι οι αμαρτίες υπεύθυνες για τις επιδημίες, αλλά δεν είναι! Ούτε μας δοκιμάζει ο Θεός. Άλλωστε σαν Παντογνώστης ξέρει από πριν το αποτέλεσμα. Και είναι “λίγο” σαδιστικό να μας τυραννάει για να δει, αν πιστεύουμε, δεν νομίζετε;

Που λέτε λοιπόν δεν είναι πλέον θρησκευτικό θέμα. Είναι ιατρικό. Άρα δεν έχετε αρμοδιότητα.
Θα μου πείτε τώρα:
Η Εκκλησία και η Κόκα κόλα πάει με όλα. Δεν έχουμε στα Νοσοκομεία χώρο που πάνε οι άνθρωποι κι ανάβουν κεριά; Δεν λένε οι γιατροί “εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε τώρα αποφασίζει ο Θεός”; Ε σ' αυτό έχετε κι εσείς δίκιο.

Μην φτάσουμε όμως στο “η επιστήμη σηκώνει τα πόδια ψηλά”. Γιατί αν έχουμε μυαλό μπορούμε να αποφύγουμε κάποια δυσάρεστα. Πχ δεν πας να πέσεις στο γκρεμό. Ξέρεις από άλλους ότι θα τσακιστείς. Δε χρειάζεται να το επιβεβαιώσεις ο ίδιος.

Τα πράγματα είναι απλά. Δεν πάμε σε Εκκλησία. Κι αφήστε τους παπάδες στον κόσμο τους.

Καλλιόπη θα βρούμε άλλο τρόπο να περάσει η ώρα. Πιο ευχάριστο.

Βέβαια ομολογώ πως χαίρομαι με τη νίλα του παπαδαριού. Οι παπάδες έκαναν αγώνα να βγει η δεξιά του Κυρίου. Και αυτή η δεξιά έκλεισε τα μαγαζιά τους. Αυτά έχει ο νεοφιλελευθερισμός.
Αν ήταν πάνω ρεφορμιστές, οι τράγοι θα είχαν τώρα συλλαλητήριο εκτός από λιτανεία.

Βέβαια αν ήταν κομμουνιστές στην εξουσία δεν θα είχαμε ιό. Ούτε παπάδες να τρων δημόσιο χρήμα.

Αλλά κι ο Μητσοτάκης μια χαρά δουλειά κάνει σε αυτόν τον τομέα. Τους ρήμαξε! Κάτι ήξερε ο Αμβρόσιος που τον αφόρισε.

Η εκδίκηση είναι πιάτο που τρώγεται κρύο. Και γλυκό σαν παγωτό.

Μακριά κι αφήστε τους να κάνουν ό,τι θέλουν... Θα ψεκαστούν με Αγιασμό, θα προσευχηθούν και στο τέλος θα πάνε στο γιατρό. Περαστικά!

ΥΓ Μάσκα με μούσι; Μα μάσκα με μούσι; Ως κι εγώ ξυρίστηκα, που είχα γένι ως τον αφαλό. Δεν μου άρεσε, αλλά τι να κάνω; Η μόδα θέλει θυσίες. Τουλάχιστο σταμάτησε να γαργαλιέται η Καλλιόπη...
Γαμώτο, χάθηκε όλη η πλάκα μαζί με τη γοητεία μου. Αναθεματισμένε κορονοϊέ...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger