Home » , » Ας μιλήσουμε για αισχρά σκίτσα - Ουαί υμίν Φαρισαίοι υποκριτές, χριστέμποροι και παναγιοπωλητάδες

Ας μιλήσουμε για αισχρά σκίτσα - Ουαί υμίν Φαρισαίοι υποκριτές, χριστέμποροι και παναγιοπωλητάδες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 30 Αυγούστου 2020 | 7:24 μ.μ.

Δυο τοποθετήσεις από τον mitso 175 και από τον Νίκο από τον Βόλο οι οποίες αναφέρονται σ' αυτή την ανάρτησή μας.

Μια εικόνα λένε πως είναι 1.000 λέξεις κι έχουν δίκιο. Όπως τα λόγια είναι είτε αληθινά, είτε ψεύτικα, έτσι και οι εικόνες λένε αλήθειες ή ψέματα.

Στη Γαλλία ακροδεξιοί έκαναν ένα ρατσιστικό σκίτσο. Παρουσίασαν αριστερή μαύρη βουλευτίνα ως σκλάβα με αλυσίδες στο λαιμό της!
“Λυπούμαστε για αυτό και της ζητάμε συγγνώμη” είπαν οι υποκριτές και δειλοί φασίστες.
“Ρατσιστικά σκατά... η Γαλλική ακροδεξιά είναι απεχθής, ηλίθια και βάρβαρη” ήταν η απάντηση της αριστερής βουλευτίνας.

Πριν καιρό εδώ στην Ελλάδα σχολιάσαμε ένα ηλίθιο ρατσιστικό σκίτσο που πρόσβαλε τους Πατρινούς, όπου τους παρομοίαζε ως γαϊδάρους γιατί έκαναν κάποιες εκδηλώσεις για το Καρναβάλι, πράγμα που ενόχλησαν την κυβέρνηση.

Το γαϊδουρινό κομματόσκυλο που έκανε το σκίτσο πήρε πληρωμένη απάντηση από την ίδια την πραγματικότητα, καθώς στην Καθημερινή (προπαγάνδα της ΝΔ) υπήρχαν κρούσματα κορονοϊού. Είπαμε τότε γελώντας πως κολλάει, κι όταν κάποιοι γλείφουν πισινούς γαλάζιων κηφήνων.
Κανείς δεν κόλλησε τότε από τις Καρναβαλικές εκδηλώσεις. Κάτι μασκαράδες όμως της πατσαβούρας του Αλαφούζου και κάτι νεοδημοκράτες βουλευτές την πάτησαν.
Δεν ζητήσαμε όμως ποτέ καμία δίωξη ούτε φυσικά εξόντωση όσο γελοίοι και συκοφάντες κι αν είναι οι ελεεινοί σκιτσογράφοι.
Γιατί έχουμε επιχειρήματα κι απαντάμε ανάλογα. Με την αλήθεια κατατροπώνουμε το ψέμα. Βέβαια, αν είναι προσωπικές οι ανήθικες επιθέσεις, τότε αποφασίζει το θύμα πως θα απαντήσει, στο οποίο συμπαραστεκόμαστε.
Κατανοούν οι δεξιοί, πως αν αρχίσουν οι αγωγές για όσα έχουν πει και γράψει οι ίδιοι, δεν θα μείνει κανείς τους χωρίς μήνυση;

Ο ISIS και οι δήθεν θεούσες του ekklisiaonline (που δεν είναι χριστιανοί, αλλά ΝΔ) έχουν την άποψη της εξόντωσης όσων κάνουν σάτιρα με τη θρησκεία.
Όπως είπα ας, αφήσουν τον θιγμένο, στην προκειμένη περίπτωση τον Παντοδύναμο, να καθαρίσει ο ίδιος. Αν ο Θεός θίγεται, μπορεί να τιμωρήσει τον υβριστή. Ή θέλει οποιοσδήποτε κολαούζους; Έχει άραγε ανάγκη από προστάτες;

Ακόμα το τι θίγει είναι αντικείμενο μεγάλης συζήτησης. Οι Monty Python στο “life of brianσατίριζαν το θρησκευτικό φανατισμό των Εβραίων που λιθοβολούσαν εκείνον που έλεγε “Γιαχβέ” το όνομα που υποτίθεται έδωσε ο ίδιος ο Θεός στο Μωυσή.

Το άσχημο είναι πως στην πραγματικότητα οι φανατικοί υποκριτές έκαναν ακόμα χειρότερα στο όνομα του Θεού!

Σήμερα μπορεί να μην μας καίνε οι Ιεροεξεταστές, μας εξοντώνουν όμως οι δικαστές. Ειδικά για το ekklisiaonline έχω να πω πως τους πειράζει η κριτική μας στη ΝΔ. Οπότε ψάχνουν να βρουν αφορμές.

Η κριτική μας θα συνεχιστεί ανάλογα με το τι κάνει η γαλάζια συμμορία. Ας μην κλέβουν, ας μην λένε ψέματα, ας μην σκοτώνουν, να μην τους λέμε κλέφτες, ψεύτες, δολοφόνους κλπ. Η κριτική μας βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, σε αυτά που κάνουν καθημερινά.
Κι αν θέλετε, αυτά που κάνει η ΝΔ δεν έχουν σχέση με τον Ιησού. Μάλλον με το σατανισμό έχει περισσότερες ομοιότητες ο νεοφιλελευθερισμός. Γι αυτό γίναμε Κόλαση.

Ως άθεος νομίζω πως μας διευκολύνει η απώλεια ψυχραιμίας ορισμένων ταλιμπάν. Φαίνεται το μίσος και το κόμπλεξ των δήθεν πιστών χριστιανών. Κι αυτό απομακρύνει κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο.

Κανένα σκίτσο, κανένα βιβλίο άθεων δεν μπόρεσε να κλονίσει την πίστη μου, όσο η συμπεριφορά των παπάδων! Αυτοί με έκαναν άθεο, με έκαναν να σκεφτώ, να αμφισβητήσω, καθώς έβλεπα τη χαοτική διαφορά μεταξύ λόγων και πράξεων.

Αν ο χριστιανισμός είναι αλήθεια, θα φανεί. Όπως κι αν είναι ψέμα. Ό,τι και να κάνετε κι εσείς κι εμείς.

Αλλά είπαμε, δεν ενδιαφέρονται για τη θρησκεία. Θέλουν να βρίζουν, να τρομοκρατούν χωρίς να παίρνουν απάντηση. Αυτό το χατήρι δεν θα τους το κάνουμε.

Κι αφού δεν τρομάζουμε με Θεό και Διαόλους, θα τρομάξουμε με τους δικαστές και τους μπάτσους;

***

Σε όλους τους κυρίους του είδους του ... πτυχιούχου μας και των θιγομένων ... προσωπικοτήτων που αυτός επικαλείται και προβάλλει, το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η άκρατη και ασυγκράτητη υποκρισία που συγκαλύπτει κάθε σκόπιμη απάτη.

Θίγονται οι τύποι αυτοί από ...σκίτσα και κόμικς, ενώ στέκονται εκστασιασμένοι όταν οι επίσημοι χριστέμποροι με τα ράσα και τα χρυσαφικά πουλάνε κηρύγματα συνωμοσίας για την πανδημία, εμπορεύονται με τη σέσουλα τους 'σύγχρονους άγιους', τις ψευδοπροφητείες και τα ψευδοθάματα. 

Προσκυνάνε και διαφημιζουν όταν οι χριστέμποροι περιφέρουν ανά την επικράτεια, ακόμη και στον 21ο αιώνα, για την κονόμα και την ιδεολογική επιβολή τους, μάτσο τα κόκαλα από ανθρώπινα κρανία, τα υπολείμματα από χέρια και πόδια, από 'τίμια ξύλα' και 'άγιες... ζώνες'. 

Πρώτοι αυτοί όλοι ανάβουν καντήλια και σκαρώνουν τροπάρια σε βασιλιάδες και τσάρους, σε φασισταριά και πλουτοκράτες που συμπεριλαμβάνονται στο εορτολόγιο των ρασοφόρων.
Πολύ δε περισσότερο οι ίδιοι αυτοί σαλτιμπάγκοι που επικαλούνται τον εισαγγελέα και τη λογοκρισία όταν τους "σκανδαλίζουν" τα κόμικς ή οι σάτιρες του 'Άη...Παστίτσιου του θαματοποιού', στέκουν ευλαβικώς μπροστά στα καλλιτεχνικά φωτομοντάζ των ακροδεξιών καλογεράδων που παρασταίνουν την ... Παναγιά στα σύννεφα, με φόντο τα ανακαινισμένα σκοταδιστήρια του Άθωνα...

Αυτά όλα βεβαίως αποτελούν τη νόμιμη και ηθική κανονικότητα της κρατικής θρησκείας και ουδόλως συνιστούν το αδίκημα προσβολής της ανθρώπινης συνείδησης, της απλής λογικής και της στοιχειώδους νοημοσύνης με σκοπό την απάτη και την κερδοσκοπία. Γι'αυτό και δεν τα πιάνει ο αστικός νόμος! Ουαί υμίν Φαρισαίοι υποκριτές, χριστέμποροι και παναγιοπωλητάδες...

Η 'κόλαση' που σας πρέπει θάρθει το δίχως άλλο για όλους σας, ευθύς ως η εργατική τάξη κι ο λαός εκπληρώσουν την ιστορική αποστολή τους, βάζοντας τέλος σε κάθε μορφής εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Βάζοντας ταφόπλακα στην αγυρτεία και σε όλες τις αιτίες που εξακολουθούν να την τρέφουν και να την εξαπλώνουν.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger