Home » , , » Οταν σε δυο μόλις μέρες τα 5 κλειστά σχολεία, λόγω κορονοϊού, γίνονται 24 το υπουργείο Παιδεία μπορεί να παριστάνει ότι δεν συμβαίνει τίποτα;.

Οταν σε δυο μόλις μέρες τα 5 κλειστά σχολεία, λόγω κορονοϊού, γίνονται 24 το υπουργείο Παιδεία μπορεί να παριστάνει ότι δεν συμβαίνει τίποτα;.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020 | 10:21 μ.μ.

Μόλις τρεις μέρες λειτουργίας των σχολείων και σε πέντε σχολικές μονάδες είχε μπει λουκέτο, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. "Ούτε τα παγουρίνο, ούτε οι αγιασμοί, ούτε οι μάσκες-φιάσκο  στάθηκαν ικανοί να αναχαιτίσουν το προαναγγελθέν και συνειδητό κυβερνητικό έγκλημα να ανοίξουν τα σχολεία υπό συνθήκες που όλοι γνώριζαν ότι δεν εξασφαλιζόταν η μη προσβολή μαθητών και εκπαιδευτικών από τον κορονοϊό", γράφαμε τότε..

Στο τέλος της πρώτης διδακτικής βδομάδας, όπως μας ενημερώνει η εκπαιδευτική πύλη alfavita.gr οι κλειστές σχολικές μονάδες έχουν φτάσει στις 24, απ' τις οποίες οι 21 βρίσκονται στην Αττική.

Ηταν μια εξέλιξη αναμενόμενη και δεν αιφνιδίασε κανέναν. Και δυστυχώς οι εκτιμήσεις που υπάρχουν αναφέρουν ότι όχι μόνο δεν προβλέπεται ανάσχεση κρουσμάτων στα σχολεία, αλλά η διασπορά της πανδημίας θα πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Εδώ να πούμε ότι τα κρούσματα που καταγράφονται αφορούν αποκλειστικά μαθητές και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε κατά πόσο οι μαθητές που έγιναν φορείς της πανδημίας την έχουν διαδώσει στους γονείς και στους παππούδες τους.

Υπάρχει και μια άλλη παράμετρος όπως μας ενημερώνει σύντροφος εκπαιδευτικός στο συγκρότημα Γκράβας. Ανησυχητικά συμπτώματα για κορονοϊό εμφανίστηκαν σε γονείς μαθητών-πήγαν για τεστ χωρίς να έχουν βγει ακόμα τα αποτελέσματα- ενώ τα παιδιά τους παρουσιάζονται   ασυμπτωματικά.

Οταν σε δυο μόλις μέρες τα 5 κλειστά σχολεία, λόγω κορονοϊού, γίνονται 24 το υπουργείο Παιδεία μπορεί να παριστάνει ότι δεν συμβαίνει τίποτα;.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger