Home » , » Το πρωτόκολλο του Μπάκιγκαμ για το νύχι!

Το πρωτόκολλο του Μπάκιγκαμ για το νύχι!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 | 10:47 μ.μ.



Επί Απριλιανής δικτατορίας κυκλοφορούσε μια φυλλάδα με τίτλο "Ελεύθερος Κόσμος".  Ηταν το ημιεπίσημο δημοσιογραφικό όργανο της χούντας. 

Σαν ιστορική αναφορά να προσθέσουμε ότι εκδότης της ήταν ένας ΚΥΠατζής, ο Σάββας  Κωνσταντόπουλος. Ο τύπος οποίος ξεκίνησε σαν "Αρχειομαρξιστής", για να μεταβληθεί στην συνέχεια σε έναν φανατικό αντικομμουνιστή, αρθρογραφώντας στις δεξιές φυλλάδες  "Ελληνικόν Αίμα", "Ακρόπολη" κ.α μέχρι να αναλάβει διευθυντής της "Απογευματινής" του Νάσου Μπότση. 

Προσωπικός φίλος του Γ. Παπαδόπουλου, ο Σ. Κωνσταντόπουλος, το 1966 εκδίδει την δική του φυλλάδα τον "Ελεύθερο Κόσμο", για να γίνει στην συνέχεια ο θεωρητικός της χούντας τον Συνταγματαρχών. 

Εχουν μείνει στην ιστορία τα άρθρα - ύμνοι που δημοσίευε αυτή η έντυπη πατσαβούρα για την γυναίκα του δικτάτορα, Δέσποινα.

Δεν μπορούσαμε ποτέ να διανοηθούμε, ότι μετά την παρέλευση τόσων δεκαετιών, θα ερχόταν μια εποχή δεξιάς "κανονικότητας" που θα αναβίωνε μια ανάλογη αρθρογραφία, με πιο εμετικό μάλιστα περιεχόμενο. 

Πραγματικά δυσκολευόμαστε να βρούμε λέξεις για να σχολιάσουμε το απίστευτο "γλείψιμο", ενημερωτικής υποτίθεται ιστοσελίδας της Θεσσαλονίκης, για την γυναίκα του νέου ... Μωυσή.   

 
Και μετά αναρωτιούνται ορισμένοι γιατί έχει γίνει διαχρονικό το -ισοπεδωτικό είναι αλήθεια- σύνθημα "Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι". 

Υ.Γ: Οχι δεν είναι φαιδρό αυτό που παρακολουθούμε. Δύσκολα ερμηνεύσιμο -  πιστεύουμε ότι όλα αυτά τα δημοσιεύματα από κάποιο κέντρο συντονίζονται- αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ένα φαινόμενο άκρως επικίνδυνο και δεν νομίζουμε να έχει προηγούμενο στα χρόνια της μεταπολιτευτικής ελληνικής δημοσιογραφίας.  

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger