Home » , » Θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία στα μέτρα τους.

Θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία στα μέτρα τους.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020 | 10:43 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

“Τη διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας κατά του διευθυντή ενός Γυμνασίου στην Επαρχία Λευκωσίας στην Κύπρο, Γιώργου Γαβριήλ, ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας της χώρας.

Η πειθαρχική έρευνα ξεκίνησε έπειτα από αντιδράσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’, ακροδεξιών και δεξιών πολιτικών κύκλων της Κύπρου, σε έργα ζωγραφικής που ανάρτησε ο κ. Γαβριήλ, τα οποία θεωρήθηκαν «βλάσφημα» και «ιερόσυλα».

Οι πίνακες του κ. Γαβριήλ απεικονίζουν μεταξύ άλλων τον Χριστό πίσω από συρματοπλέγματα μαζί με προσφυγόπουλα ή στην κερκίδα των αντιφασιστών οπαδών της Ομόνοιας, ένα σκυλί να κατουρά τον Αρχιεπίσκοπο και έναν άνδρα να κάνει το ίδιο σε άγαλμα του Γεωργίου Γρίβα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ ζήτησε με δήλωσή του την απόλυση του εκπαιδευτικού. “Η κυβέρνησις, το υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να φανούν αυστηροί έναντι τέτοιων ανθρώπων”. (Πηγή)

Πρώτον: Κανένα από τα έργα δεν προσβάλει τον Ιησού. Ο Ναζωραίος ήταν πρόσφυγας. Έφυγε στην Αίγυπτο κυνηγημένος από τους φασίστες της εποχής του. Ήταν επίσης κατά του εθνικισμού και φαίνεται από τα λόγια Του. Φυσικά είναι μαζί με τους πρόσφυγες, πίσω από τα συρματοπλέγματα, και όχι με τους βασανιστές που τους έχουν φυλακισμένους. Όχι μόνο στα έργα που είδα δεν προσβάλλεται ο Ιησούς, αλλά δίνεται το βαθύτερο νόημα των λόγων του Ευαγγελίου.

Δεύτερον: Εκείνοι που προσβάλλονται είναι οι υποκριτές, οι φασίστες, οι προδότες της Κύπρου.

Γρίβας : Αρχιπροδότης, συνεργάτης των Γερμανών στην Κατοχή. Ιδρυτής της διαβόητης φασιστικής οργάνωσης Χ, όπου σκότωνε σε συνεργασία με του ναζί Κομμουνιστές πατριώτες.

Αργότερα το 1971 ιδρύει στην Κύπρο την ΕΟΚΑ Β΄ κι αρχίζει τρομοκρατία κατά του Μακαρίου. Τα μέλη της (μετά το θάνατο του προδότη το Γενάρη του 1974) συμμετείχαν στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 που οργάνωσε η Χούντα των Αθηνών και που ως γνωστό έφερε την Τουρκική εισβολή. Αλαζόνας, βλάκας, ανίκανος και αδίστακτος είναι λίγοι μόνο από τους χαρακτηρισμούς που του απέδωσαν οι μυστικές Βρετανικές υπηρεσίες. Έχουμε μιλήσει για τα μούτρα του. Το κατούρημα είναι ελάχιστο μπροστά στα εγκλήματα που έκανε.

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β. Πως λέμε καλός χριστιανός; Καμία σχέση! “Το 2017 δήλωσε ικανοποιημένος από την ένταξη του εθνικιστικού ΕΛΑΜ στην κυπριακή Βουλή. Πιο πριν είχε χαρακτηρίσει τα μέλη του ΕΛΑΜ «καλά παιδιά με κρυστάλλινες θέσεις», προκαλώντας αντιδράσεις. Ο αρχηγός της Χρυσής Αύγης Νίκος Μιχαλολιάκος εξήρε τη βοήθεια που είχε δώσει ο αρχιεπίσκοπος στο ΕΛΑΜ”. 

Παπάς βοηθά σατανιστές. Και με το Διάολο ακόμα φτάνει να πολεμά τους Κομουνιστές. Στις προεδρικές εκλογές του 2018 ανακοίνωσε πως η Εκκλησία στηρίζει τον Νίκο Αναστασιάδη και τα Μνημόνια. Καλέ δεν ασχολείται η Εκκλησία με τα πολιτικά. Κατά καιρούς ο Χρυσόστομος έχει επιτεθεί στη ΛΟΑΤ κοινότητα, χαρακτηρίζοντας τα μέλη της «ξετσίπωτους και ανώμαλους»... Ισχυρίστηκε πως θα φτιάξει τέτοια σχολεία ώστε τα παιδιά να μη γίνονται ομοφυλόφιλοι. Ακόμη κατηγορήθηκε για ρατσισμό. Πέφτουμε απ' τα σύννεφα...

“Τη δεκαετία του '90, ως μητροπολίτης Πάφου, φέρεται να έδωσε εντολή για αφαίρεση αρκετών τόνων άμμου από την προστατευόμενη παραλία της Λάρας, όπου γεννούν οι χελώνες καρέτα καρέτα τα αβγά τους, προκειμένου να κατασκευάσει γήπεδο γκολφ”.

“30 Ιανουαρίου 2015 η Ιερά Αρχιεπισκοπή με διατακτικό εσωτερικού δανεισμού υπεξαίρεσε από την εκκλησία το ποσό των 100.000 ευρώ, χωρίς να το επιστρέψει εντός της προκαθορισμένης ημερομηνίας. Δύο μήνες αργότερα, και σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, η Ιερά Αρχιεπισκοπή απέσυρε από το λογαριασμό της εκκλησίας επιπλέον το ποσό των 350.000 ευρώ...

Το 2017 ο αρχιεπίσκοπος ενεπλάκη σε υπόθεση σχετικά με τη δόμηση νέων ξενοδοχείων σε χώρο της Γεροσκήπου που ανήκει στην Εκκλησία, όπου είχαν βρεθεί αρχαιολογικά μνημεία Ο ίδιος παραδέχτηκε πως απείλησε την διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων, η οποία αρχικά είχε αρνηθεί να υπογράψει πως δεν υπάρχουν αρχαία...” (Εγκυκλοπαίδεια)

Άγιος! Άγιος! Ένα κατούρημα κι από μας... 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger