Home » , » Εφιαλτικές προβλέψεις για την εξάπλωση του κορονοϊού, από έναν επιστήμονα, επικεφαλής ερευνητικής ομάδας, της οποίας οι εκτιμήσεις έχουν επιβεβαιωθεί

Εφιαλτικές προβλέψεις για την εξάπλωση του κορονοϊού, από έναν επιστήμονα, επικεφαλής ερευνητικής ομάδας, της οποίας οι εκτιμήσεις έχουν επιβεβαιωθεί

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020 | 3:10 π.μ.

Δεν ξέχασα ποτέ τη σπουδαιότητα / της επικαιρικής ποίησης  / ούτε της εύληπτης γραφής / Να λοιπόν ένας στίχος / σημερινός, ευκολονόητος  / και πανελλήνιος:                                                                   «Τι λέτε ρε μαλάκες!»

Τίτος Πατρίκιος - Από την ποιητική συλλογή: «Αντικριστοί καθρέφτες»

Ακους την ίδια κασέτα που επαναλαμβάνουν μονότονα τα στελέχη της Ν.Δ, όσο αφορά την κυβερνητική πολιτική στην αντιμετώπιση της διασποράς της πανδημίας και δεν μπορείς να περιοριστείς στην διαπίστωση ότι έχουμε να κάνουμε με πολιτικούς απατεώνες με μεταπτυχιακό στην "τέχνη" της εξαπάτησης. Δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή να τους χαρακτηρίσεις συνειδητούς εγκληματίες σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας.

Μέσα σε μια μέρα διπλασιάστηκαν οι σχολικές μονάδες στις οποίες σημειώθηκαν κρούσματα κορονοϊού. Απ' τις 38 ξεπέρασαν τις 70. Και μπροστά σ' αυτό το γεγονός κυβέρνηση και υπουργείου Παιδείας παρακολουθούν αδιάφορα και περιορίζονται να ανακοινώνουν στατιστικά στοιχεία. Ακόμα και αν δεν θεωρούν σκόπιμο να κλείσουν τα σχολεία δεν κάνουν το αυτονόητο. Να βρουν κτίρια και να προσλάβουν εκπαιδευτικούς ώστε να δημιουργηθούν τμήματα σε κατάλληλες αίθουσες με 15 μαθητές για να περιοριστεί η διάδοση της πανδημίας.

Στις συγκεκριμένες ιδιαίτερες συνθήκες,  αντί να επιτάξουν τον στόλο των τουριστικών λεωφορείων, να εκσυγχρονίσουν και να πυκνώσουν τις αστικές συγκοινωνίες για να μην σαρδελοποιείται ο κόσμος της τάξης μας και συνεπώς τα ΜΜΜ αυτά να μην μετατρέπονται σε υγειονομικές βόμβες βγάζουν ανακοινώσεις ότι για όλα φταίει το "οργανωμένο σχέδιο βανδαλισμού των συρμών"!.   

Αντί να κλείσουν τα θρησκευτικά μαγαζιά και να μην υπάρχουν οι μεταλαβιές με το ίδιο κουταλάκι, υπουργοί "δίνουν το καλό παράδειγμα" λαμβάνοντας την "θεία ευχαριστία" .

Και προσέξτε τώρα το μεγαλύτερο συνειδητό κυβερνητικό έγκλημα. Ενας επιστήμονας, που μόνο για αντικυβερνητική διάθεση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, και στο Ινστιτούτο Προηγμένων Σπουδών της Παβία Δημοσθένης Σαρηγιάννης, από τα μέσα Ιούνη είχε δημοσιεύσει τα αποτελέσματα μιας μελέτης που είχε κάνει μαζί με την ερευνητική του ομάδα. Απ' αυτή μαθαίνουμε ότι "μια εισροή πέντε ασυμπτωματικών τουριστών την ημέρα με κορονοϊό για το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου, θα μπορούσε να φέρει ένα δεύτερο κύμα αναζωπύρωσης από 19-20 έως τέλος Σεπτεμβρίου....ένας ασυμπτωματικός μπορεί να κολλήσει μέχρι και 20 άτομα ". Και ο επιστήμονας επιβεβαιώθηκε απολύτως! 

Να μην πούμε που έγραψε ο Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, τα αποτελέσματα αυτής της επιστημονικής έρευνας... Το καταλαβαίνεται.

Με αυτά τα δεδομένα όσα ακούσαμε να μας λέει σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA channel έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα. Αφού ο κ Σαριιάννης θύμισε ότι εκ των πραγμάτων αποδείχτηκε ότι η μέθοδος που χρησιμοποιεί η ερευνητική του ομάδα για να κάνει τις προβλέψεις της για την διάδοση του κορονοϊού αποδείχτηκε σωστή συμπλήρωσε:

"Για να πούμε την αλήθεια το ερευνητικό μας μοντέλο προβλέπει σημαντική έκρηξη των κρουσμάτων το Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη". τονίζοντας ότι "Γι' αυτό επιμένω ότι είναι σημαντικό να δαμάσουμε την πανδημία μέχρι της 20 Οκτώβρη. Αν δεν εφαρμοστούν τα όσα προβλέπονται και δεν παρθούν μέτρα πιο δραστικά γιατί φοβόμαστε τις επιπτώσεις στην οικονομία τότε βαδίζουμε σε ένα Δεκέμβριο ο οποίος θα γίνει πάρα πολύ δύσκολος με πάνω από 2000 κρούσματα την ημέρα". 

Ο ίδιος ο επιστήμονας έδειξε πόσο ανήσυχος είναι λέγοντας "Δεν θέλω να σας πως ακριβή νούμερα γιατί οι αριθμοί που έχω δει στον υπολογιστή μου τρομάζουν κι εμάς" και εκτίμησε ότι αν δεν αποδώσουν τα μέτρα που παίρνονται τότε "αναγκαστικά θα πάμε σε ένα lockdown για ενάμιση μήνα που απαιτείτε για να δαμάσουμε την πανδημία" μια κατάσταση που χαρακτήρισε δραματική για την ελληνική κοινωνία και στην κατακλείδα της τοποθέτησής του σημείωσε: "ο εφιάλτης είναι μπροστά μας και καλό είναι να το έχουμε υπ' όψιν μας".

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

23 Σεπτεμβρίου 2020 στις 7:18 μ.μ.

Καταλαβαίνετε

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger