Home » , » Πόλεμος Αρμενίων και Αζέρων: Οι απώλειες αυξάνονται με κάθε χώρα να δίνει τα δικά της στοιχεία

Πόλεμος Αρμενίων και Αζέρων: Οι απώλειες αυξάνονται με κάθε χώρα να δίνει τα δικά της στοιχεία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 | 11:59 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

 Οι μάχες μεταξύ Αρμενίων και Αζέρων συνεχίζονται. Οι δυο πλευρές ισχυρίζονται πως τα στρατεύματα τους έχουν προκαλέσει πολλές απώλειες στους αντιπάλους.

Το Αζερμπαϊτζάν επιβεβαίωσε πως μάχονται στο πλευρό του μισθοφόροι από τη Συρία. Μάλιστα είχαν τις πρώτες απώλειες. 13 Τούρκοι μισθοφόροι που ήταν πριν στη Συρία έχουν σκοτωθεί, ενώ άγνωστος αριθμός έχει τραυματιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μισθοφόροι που αποστέλλονται στο Αζερμπαϊτζάν από τη Συρία, παίρνουν μηνιαίο μισθό έως 2.000€, ενώ είναι τουλάχιστο 320.

Ο θάνατος του 4% των στρατιωτών αυτών σε ελάχιστες μέρες δείχνει πως οι μάχες είναι εξαιρετικά σκληρές κι οι απώλειες μεγάλες. Δυο μεγάλα Τουρκικά μεταφορικά αεροσκάφη γεμάτα εφόδια στάλθηκαν στο Αζερμπαϊτζάν για να ενισχύσουν τις δυνάμεις του.

Οι Αρμένιοι μάλλον είναι μόνοι τους, αφού και η Γεωργία έχει απαγορεύσει να περάσει από το έδαφός της κάθε βοήθεια προς την Αρμενία. Η Ουκρανία επίσης υποστηρίζει σθεναρά το Αζερμπαϊτζάν. Η Ρωσία προς το παρόν είναι ουδέτερη επιθυμώντας διπλωματική λύση.

Το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε πως σκότωσε ή τραυμάτισε πάνω από 2.300 Αρμένιους στρατιώτες, κατέστρεψε 200 πυροβόλα, 25 αντιαεροπορικά, 6 Κέντρα Διοίκησης, 5 αποθήκες πυρομαχικών, 50 αντιαρματικά και 55 οχήματα.

Η Αρμενία δήλωσε πως σκοτώθηκαν τουλάχιστο 790 στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν, 1.900 τραυματίστηκαν, 7 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος κατερρίφθησαν, 72 drones 137 οχήματα διάφορων τύπων καταστράφηκαν. Κατηγορεί επίσης την Άγκυρα πως κατέρριψε δικό της πολεμικό αεροσκάφος, πράγμα που διαψεύδει η Τουρκική πλευρά.

Κάθε χώρα λέει τα δικά της. Το σίγουρο είναι πως οι απώλειες αυξάνονται…

Στο μεταξύ η προέλαση των Αζέρων έχει σταματήσει, ενώ διεξήχθη αντεπίθεση των Αρμενίων με ελάχιστα όμως αποτελέσματα. Το μέτωπο για την ώρα τουλάχιστον έχει σταθεροποιηθεί. Οι Αζέροι αν και έχουν υλική υπεροχή δεν μπορούν να την αξιοποιήσουν, αφού οι Αρμένιοι οχυρώθηκαν σε ορεινές διαβάσεις και στήνουν ενέδρες. Η επιτυχία των Αζέρων είναι στην αεροπορική υπεροχή που κατόρθωσαν να έχουν πάνω από την αμφισβητούμενη περιοχή κυρίως χάρη στα Τουρκικά drone που κατέστρεψαν αρκετά Α/Α συστήματα των Αρμενίων.

Τα μη επανδρωμένα οχήματα και αεροσκάφη θα είναι το μέλλον των πολεμικών συγκρούσεων κάνοντας τους πολέμους συχνότερους και καταστροφικότερους. Συχνότερους, αφού δεν θα κινδυνεύουν άμεσα πιλότοι και στρατιώτες, πράγμα που θα μειώνει τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης, πιο αδυσώπητους όμως εις βάρος των αμάχων.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger