Home » , , » Μπάτσοι τρομοκρατούν 15χρονους μαθητές (Βίντεο)

Μπάτσοι τρομοκρατούν 15χρονους μαθητές (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020 | 5:35 μ.μ.

Δεν έχει όρια ο κυβερνητικός - μπατσάδικος αυταρχισμός. Σήμερα είχαν σειρά οι μαθητές να "διδαχθούν" ζωντανά τι σημαίνει "κυβέρνηση κανονικότητας" με αφορμή ότι για άλλη μια φορά βγήκαν στους δρόμους στον αγώνα για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων στις σχολικές μονάδες ώστε να εξασφαλίζεται η προστασία της υγείας τους μέσα στην πανδημία.

Το "μάθημα" όμως που δέχτηκαν από τις δυνάμεις καταστολής υποθέτουμε ότι θα το βρήκαν πολύ ενδιαφέρον.
Οπως μας πληροφορεί η ιστοσελίδα 902 τουλάχιστον 15 αστυνομικοί στον σταθμό του Μετρό στον Άγιο Αντώνιο άρχισαν να κάνουν ελέγχους σε τσάντες μαθητών οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί για να πάνε στην μαθητική κινητοποίηση. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να λένε πως η αστυνομία αποφασίζει για το ποιος θα κατέβει στην πορεία ή όχι.

Και αυτή είναι η "καλή" περίπτωση! Η περιπέτεια που βίωσαν 15χρονοι μαθητές έξω από το ξενοδοχείο Αμαλία στην πλ. Συντάγματος, μάλλον θα ήταν η πρώτη τους εμπειρία από επαφή τους με τους "υπηρέτες του νόμου". Το παρακάτω βιντεάκι που απαλλοτριώσαμε από την σελίδα Covid19energoi του twitter, δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται σχόλια.


Περιττεύει να προσθέσουμε το παραμικρό πέρα από όσα ακούμε να λέει αγωνιστής εκπαιδευτικός - και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής.- Κώστας Τουλγαρίδης απευθυνόμενος στους μπάτσους.


***
 Από την σελίδα Ανυπόταχτος Μαθητής αντιγράφουμε:

Χαιρετίζουμε τη σημερινή μαζικότατη κινητοποίηση μαθητών/ριων από όλα τα σχολεία της Αθήνας! Εκατοντάδες μαθητές κατέβηκαν στο δρόμο και ακολούθησε συντονισμός σχολείων και μαθητών. 

Για άλλη μια φορά δώσαμε ηχηρό μήνυμα ότι οι μαθητές/ριες δεν τρομοκρατούμαστε και σε καμία περίπτωση δε θα σταματήσουμε τους αγώνες μας! Η κυβέρνηση προσπαθεί μανιωδώς να συκοφαντήσει το μαθητικό κίνημα και να το καταστείλει με κάθε τρόπο, στέλνοντας εισαγγελείς και αστυνομία στα σχολεία! 

Στο συντονισμό που συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από τις περισσότερες περιοχές της Αθήνας εκφράστηκε η ανάγκη ο αγώνας μας να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί, διεκδικώντας άμεσα το άνοιγμα των σχολείων με όλα τα υγειονομικά μέτρα.
Συγχρόνως, η συζήτηση ανέδειξε και την ανάγκη να αγωνιστούμε ενάντια στη συνολική πολιτική της κυβέρνησης για την παιδεία, για τη βάση του 10, την τράπεζα θεμάτων, τη στράτευση στο 18.

Συνεχίζουμε με ακόμα πιο μαζικό τρόπο τον αγώνα μας, δεν υπακούμε στα σχέδια τους, παλεύουμε για το σχολείο των αναγκών μας!
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger