Home » , , » Η περίπτωση της απόπειρας δολοφονίας του διαδηλωτή Γιάννη Καυκά απ' τους γενίτσαρους πραιτοριανούς των ΜΑΤ και η συμπεριφορά του αστικού κράτους.

Η περίπτωση της απόπειρας δολοφονίας του διαδηλωτή Γιάννη Καυκά απ' τους γενίτσαρους πραιτοριανούς των ΜΑΤ και η συμπεριφορά του αστικού κράτους.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020 | 4:42 μ.μ.

Μια χαρακτηριστική περίπτωση για το πώς λειτουργούν οι μηχανισμοί του αστικού κράτους όταν έχουν να χειριστούν υποθέσεις που αφορούν την εγκληματική συμπεριφορά των ανδρών των κατασταλτικών μηχανισμών είναι η περίπτωση του Γιάννη Καυκά.

Τηλεγραφικά η περίπτωση του. Ηταν 11 Μάη 2011, όταν ο διαδηλωτής Γιάννης Καυκάς τραυματίστηκε βαρύτατα, κατά την επίθεση των γεννιτσάρων πραιτοριανών των ΜΑΤ εναντίον μπλοκ διαδηλωτών στην αρχή της οδού Πανεπιστημίου, στο ύψος των οδών Βουκουρεστίου και Αμερικής.
Μεταφέρεται ετοιμοθάνατος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας στο οποίο νοσηλεύτηκε επί 19 ημέρες, τις περισσότερες από τις οποίες σε βαθύ λήθαργο στην εντατική. Τελικά κερδίζει την μάχη με την ζωή.

Η συνήγορός του Αντωνία Λεγάκη καταγγέλλει ότι "είναι σαφές για εμάς ότι υπήρξε μια εντολή που κατέτεινε ότι θέλαν να προκαλέσουν θανατηφόρο αποτέλεσμα προκειμένου όλος αυτός ο κόσμος να τρομοκρατηθεί και να μη ξανακατέβει σε διαδήλωση. Δεν είναι δηλαδή τυχαίος ούτε ο τραυματισμός του Καυκά, ούτε ο τραυματισμός τόσων άλλων διαδηλωτών που ευτυχώς δεν κινδύνευσαν".

Και εδώ έχει την σημασία του να κάνουμε μια παρένθεση. Την εποχή αυτή που η χώρα μας συγκλονιζόταν από πανεργατικές διαδηλώσεις υπουργός μπάτσων και καταστολής ήταν Χρήστος Παπουτσής και από τους κύριους υπεύθυνους γιατί στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του Γ. Καυκά δεν τιμωρήθηκε τιμωρήθηκε κανένας μπάτσος (Θα αναφερθούμε στην συνέχεια γι' αυτό).

Ας θυμηθούμε μια δήλωσή του:

 «Δεν θα επιτρέψουμε να εγκλωβιστεί η Ελλάδα στο φαύλο κύκλο της βίας και της ανομίας. Αυτή είναι η υποχρέωση κάθε δημοκρατικής κυβέρνησης προς την κοινωνία… Η νόμιμη άσκηση κρατικής βίας αποτελεί μέσο επιβολής του νόμου σε κάθε σύγχρονο κράτος…. Για να μην τίθενται σε κίνδυνο ευρύτερα η ευταξία και η ευνομία εξαιτίας παρατεταμένων κοινωνικών κρίσεων.»,

Χ. Παπουτσής, 5-7-2011, Ημερησία

Ας δούμε πώς μεταφράζεται αυτή η δήλωση του τότε υπουργού ΠροΠο. 

Σας δίνουμε μια εικόνα για το τι επικρατούσε αυτή την χρονική περίοδο με τις μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις και για τον ρόλο του Χ. Παπουτσή από απόσπασμα περασμένης ανάρτησής μας, αφού προηγουμένως σας θυμίσουμε ότι και ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος έχασε την ακοή του σε ποσοστό 100% (πλήρης κώφωση),  από χειροβομβίδα κρότου -λάμψης που εκτόξευσε στοχευμένα εναντίον του ματατζής, επί υπουργίας Παπουτσή.

... Αποφασίστηκε το ΞΕΣΑΛΩΜΑ των άνανδρων ΜΑΤατζήδων και η παρουσία κουκουλοφόρων ασφαλιτών επί υπουργίας ΠΑΠΟΥΤΣΗ. Ο Παπουτσής έχει ΣΑΦΗ ΓΝΩΣΗ και απόλυτη ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ της πολιτικής που υπαγορεύει τη βάρβαρη κι άνευ ορίων ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ εκ μέρους των υφισταμένων του.

Ο Παπουτσής δεν είναι Μαρκογιαννάκης. Δεν είναι δηλαδή ένας αστοιχείωτος επαρχιώτης φασίστας με μηδαμινή πολιτική συγκρότηση κι ελλιπέστατη γνώση της πολιτικής ιστορίας.

Ο Παπουτσής ήταν γραμματέας της μεταδικτατορικής ΕΦΕΕ, ξέρει από πολιτική και σίγουρα κατέχει τις στοιχειώδεις μαρξιστικές αρχές, άρα έχει ΣΑΦΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ του ρόλου του, ως υπουργού της Αστυνομίας μιας -κατ' ουσίαν- ΔΩΣΙΛΟΓΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Όπως λοιπόν το 1943 επιλέχθηκε από τους κατακτητές κάποιος Ι. Ράλλης με τη λογική ότι για τη θέση του πρωθυπουργού έπρεπε να επιλεγεί κάποιος προερχόμενος από τον αστικό-κοινοβουλευτικό πολιτικό κόσμο, έτσι και το 2010 επιλέχθηκε ως υπουργός των ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΣΑΣ, ένας ΠΡΩΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗΣ ΕΦΕΕ! Και στις δύο περιπτώσεις ο στόχος είναι η διεύρυνση των συμμαχιών και της κοινωνικής βάσης των κυβερνήσεων!

Κι αυτά ο Παπουτσής τα γνωρίζει! Απλά είναι φανερό, ότι ο υπουργός Προ Πο (όπως κι οι υπόλοιποι δωσίλογοι υπουργοί της κυβέρνησης) έχει "μεθύσει" απ' το "κρασί" που κερνάει ο εκάστοτε κατακτητής τους- όπου γης- τοποτηρητές του κι ως εκ τούτου ξευτιλίζεται χωρίς καν να λαμβάνει ούτε τα στοιχειώδη μέτρα για την πολιτική του αυτοπροστασία.

Είναι προφανές ότι έχει παραισθήσεις και ζει ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ...ΤΑΓΜΑΤΩΝ!

Επανερχόμαστε τώρα στην περίπτωση απόπειρας ανθρωποκτονίας από μπάτσους στον διαδηλωτή Γιάννη Καυκά. 

Μετά τον σάλο που δημιουργείται ο τότε υπουργός Χ. Παπουτσής, έκανε τις αναμενόμενες δηλώσεις περί "άπλετου φως στην υπόθεση", διατάχτηκε μια προσχηματική ΕΔΕ και μια αυτεπάγγελτη εισαγγελική έρευνα. Το αποτέλεσμα μηδέν. Κανείς μπάτσος απ' όσους εξετάστηκαν δεν γνώριζε τίποτα, ενώ μια κάμερα ασφαλείας τράπεζας που θεωρητικά έπρεπε να είχε καταγράψει το περιστατικό είχε "περιέργως" χαλάσει δυο μέρες πριν το περιστατικό, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του συγκεκριμένου τραπεζικού υποκαταστήματος.

Η υπόθεση πήγε στο αρχείο, κανείς απ' τους επίδοξους μπάτσους δολοφόνους του Γιάννη δεν κατηγορήθηκε και προφανώς κυκλοφορούν ανάμεσα μας.

Ο Γ. Καυκάς όμως δεν το άφησε έτσι. Κατέθεσε αγωγή εναντίον του Δημοσίου, ώστε να αναγνωριστούν οι κρατικές ευθύνες στην απόπειρα δολοφονίας του και να του καταβληθεί αποζημίωση.  

Τα αντανακλαστικά του κράτους τα ... αναμενόμενα σ' αυτές τις περιπτώσεις. Σήμερα 15 Οκτώβρη και μετά από 9 ολόκληρα χρόνια αναβλήθηκε για τρίτη φορά η εκδίκαση της αγωγής στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών.

Λογικότατο. Δεν είχε καταθέσει καμιά μήνυση ο Μπογδάνος εναντίον κάποιου αντιεξουσιαστή ο οποίος έκανε κάποια "απειλητική" ανάρτηση εναντίον του, ώστε μπάτσοι και δικαστές να κινητοποιηθούν σε χρόνο dt.  

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger