Home » , » Ατζαμήδες, μικροπαγαπόντες

Ατζαμήδες, μικροπαγαπόντες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020 | 10:38 μ.μ.

Του  Ηλία Μελίσσα

Είναι ακριβώς αυτό που λέει ο Κραουνάκης. Οι άνθρωποι συμπεριφέρονται σαν παπατζήδες και μικροπαγαπόντες της πιάτσας. Τίποτα περισσότερο. Με κριτήριο την επιτυχημένη απατεωνιά που είναι και το μοναδικό επίπεδο στο οποίο θα μπορούσαν να κριθούν, είναι παντελώς ηλίθιοι που δεν ξέρουν να στήσουν σωστά ούτε την μικρότερη κομπίνα και γίνονται κάθε φορά αντικείμενο γελοιοποίησης.

Τουλάχιστον ο μπαμπάς Μητσοτάκης,(το υψηλότερο υπόδειγμα μακιαβελισμού στη χώρα της Βλαχομπογδανίας) ήξερε να κρύβεται και τα κατάφερνε κάπως καλύτερα. Οι "αρετές" όμως και αυτουνού ήταν ένα μηδενικό μπροστά ας πούμε σε εκείνες ενός Αντρεότι που συνομιλούσε απευθείας με καρδηνάλιους του Βατικανού, νταραβεριζόταν με τα υψηλότερα μέλη της μαφίας ή εκβίαζε μέχρι και Ιταλούς μεγαλοβιομήχανους και την έβγαζε καθαρή μετά τη δολοφονία του Αλντο Μόρο μολονότι πιθανότατα γνώριζε τα πάντα.

Μπροστά σε κάτι τέτοια μεγάλα φίδια και μεγαλοπροφήτες της παρακμής, οι ιθαγενείς πολιτικοί τυχοδιώκτες της ημεδαπής βρίσκονταν πάντα έτη φωτός πίσω και δεν θα ήταν ικανοί ούτε να τους δέσουν τα κορδόνια από τα παπούτσια τους, βλαχοεπαρχιώτες από όλες τις απόψεις...Ισως μόνο ο Αβέρωφ να ξέφευγε κάπως από το μέσο όρο, όλοι οι υπόλοιποι δεν είχαν καμία ιδιαίτερη ικανότητα του ίδιου του Καραμανλή συμπεριλαμβανομένου..

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

5 Οκτωβρίου 2020 στις 9:43 μ.μ.

Μια διαφωνία! "Παπατζήδες" και "μικρομπαγαποντηδες" ,αγαπητέ Ηλία Μελίσσα, αλλά οι...
μικρομπαγαποντιές τους συνιστούν εν συνόλω μέγιστη υπηρεσία στο ντόπιο και στο ξένο κεφάλαιο καθώς και στους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές επικυρίαρχους της ημετέρας μπανανίας. Γιατί δεν τη λες απλώς "μικρομπαγαποντιά" τη μετατροπή ολάκερης της Ελλάδας σε βάση των γιάνκηδων χασάπηδων ούτε βέβαια το ξεθεμέλιωμα κάθε εργατικού δικαιώματος και κάθε δημοκρατικής κατάκτησης του λαού, όλα αυτά τα δηλ. που προσφέρει αυτή η εγκληματική κυβερνητική συμμορία ως πεσκέσι στα εκμεταλλευτικά πιράνχας. Ούτε αποτελεί κάποιο "μικροπαπατζηλίκι" η διάλυση των ενεργειακών μονάδων της σημερινής ΔΕΗ, η παράδοση όλου του ελληνικού λιγνίτη στους Γερμανούς ιμπεριαλιστές και η απόλυτη εξάρτηση από το πανάκριβο ηλεκτρικό ρεύμα που αυτοί και τα μονοπώλιά τους θα μας πουλάνε, αποδίδοντας ένα ορισμένο μέρισμα στα εγχώρια κομπραδόρικα σκυλόψαρα, ως... γαιοπρόσοδο προφανώς για το οικόπεδο του άθλιου προτεκτοράτου της νοτίου Βαλκανικής. Στην πραγματικότητα, ούτε ο γέρο- Καραμανλής ούτε ο Αβέρωφ,ούτε ο Παπάγος ούτε ο Παπαδόπουλος θα μπορούσαν να φανταστούν μια τέτοιας έκτασης το προσφορά "υπηρεσιών" προς τους ιμπεριαλιστές πάτρωνες και τους ντόπιους λαογδάρτες σαν αυτές που προωθεί ο τωρινό "μικρομπαγαπόντης" ελληνόφωνος Πινοτσέτ και η ακατονόμαστη σπείρα που τον περιστοιχίζει. Ούτε καν ο διαβόητος "βρικόλακας φάδερ" αυτουνού του σημερινού αρπακτικού, ο γνωστός ως... ο Δρακουμέλ και ο μισθοφόρος όλων των πιράνχας, δεν θα μπορούσε να καυχηθεί για τόσα εγκλήματα και ξεπουλήματα μαζί, μέσα σε ένα μόνο χρόνο. Κι όχι βέβαια επειδή ήταν... γκαντέμης! Δεν τον έπαιρνε ακόμα τότε να δράσει έτσι όπως ο... διάδοχος.Βέβαια, ο λεγόμενος από τους γλείφτες του και Μωυσής βρήκε στρωμένο το έδαφος από εκείνα εκεί τα άχυρα που παρίσταναν την... "Αριστερά" και που άνοιξαν διάπλατα το δρόμο στα σχέδια των πιράνχας με όλη την πολιτική τους. Αλλά τούτος δω ο τωρινός και οι λακέδες του πηγαίνουν με ταχύτητα... τούρμπο, λες και ανησυχούν μη και δεν προλάβουν να εκτελέσουν όλο το σχέδιο για το οποίο πληρώνονται. Για να μη μας αφήσουν δηλαδή ούτε σάλιο ούτε καν ελπίδα.
Εδώ επομένως έχουμε να κάνουμε όχι μόνο με μικρολαμόγια και συνήθεις λωποδυτάκους, ούτε βέβαια με "ατζαμήδες", αλλά με μεγάλους και αδίστακτους εγκληματίες, με μισθοφόρους του ταξικού εχθρού που δρουν συνειδητά εις βάρος ολόκληρης της εργατικής τάξης, του λαού και της χώρας. Και που αλωνίζουν ελλείψει αξιόμαχου αντίπαλο δέους που θα αναλάμβανε οργανωμένα και δυναμικά να εξεγείρει το λαό και να εξαλείψει ως τη ρίζα όλη αυτή την "κόπρο του Αυγείου", όλο αυτό τον εσμό που γδέρνει κορμιά και που συντρίβει κόκαλα, οράματα και καταχτήσεις που πάρθηκαν με ιδρώτα κι αίμα ενός αιώνα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger