Home » , » Θανατηφόρες γούρνες

Θανατηφόρες γούρνες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020 | 10:22 μ.μ.

Γράφει κ Νίκος από Βόλο

Εκείνο που πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να μας προβληματίσει περισσότερο από όλα - και να γίνει άμεσα αντικείμενο ενδελεχούς μελέτης- είναι οι μηχανισμοί με τους οποίους ρυπαρά, αχρεία και φασιστικά εφημεριδόφυλλα, κανάλια και διαδικτυακά sites κατορθώνουν να αποχτήσουν τόση μεγάλη αναγνωσιμότητα, τηλεθέαση και επισκεψιμότητα, σαν αυτή που δυστυχώς έχει καταφέρει να πετύχει εδώ και χρόνια η κυριακάτικη κίτρινη φυλλάδα Πρώτο Ψέμα. 

Μια δηλ. από τις πλέον αισχρές εκφράσεις προπαγάνδας του εκμεταλλευτικού καθεστώτος, στημένη αρχικά από δύο τέτοια δηλητηριώδη μπουμπούκια της αστικής ρυπαρογραφίας, όπως ο Μαυροτρύπας και ο Κίτρινος Ζούγκλας. Αν μελετηθούν προσεκτικά οι ψυχολογικοί μηχανισμοί που επιδρούν πάνω στο λαϊκό αναγνωστικό κοινό και στο κοινό των τηλεθεατών, παρασύροντας τόσες χιλιάδες κόσμου στα δίχτυα της ψευτιάς, της απάτης, της κιτρινίλας, του πορνό, του φασισμού και του ρατσισμού, τότε ίσως το λαϊκό κίνημα κατορθώνει να πολεμήσει τη σαπίλα αυτή και τους φορείς της με τρόπους πολύ πιο αποτελεσματικούς από ό,τι οι...μπογιές αγανάκτησης που ρίχνονται σε ντουβάρια εκ μέρους μερικών αυθορμητίστικων αντιεξουσιαστικών ομάδων

Πρέπει δηλ. να βρεθεί ο τρόπος ώστε αυτές τις θανατηφόρες γούρνες με τα συσσωρευμένα βρωμόνερα του συστήματος να τις βουλώσει και να τις σφραγίσει οριστικά με μπετόν αρμέ ένα παλλαϊκό συνειδητό πολιτικό κίνημα. 

Για να φτάσουμε όμως εκεί πρέπει πρώτα να καταφέρουμε να επιδράσουμε εμείς πάνω στην κοινωνική και πολιτική συνείδηση της πλειοψηφίας, με τρόπους και μηχανισμούς ασύγκριτα πιο αποτελεσματικούς από εκείνους της αστικής σαπίλας. Γι' αυτό και υποστηρίζω, και το έχω γράψει συχνά, ότι η καθημερινή πολιτική δράση του λαϊκού μας κινήματος πρέπει να στοχεύει, πολύ πιο οργανωμένα και πολύ πιο βαθιά από ό,τι σήμερα, στο διαφωτισμό και την αλλαγή των συνειδήσεων

Δύσκολη δουλειά οπωσδήποτε, αλλά απολύτως αναγκαία. Μια... Πολιτιστική Προλεταριακή Επανάσταση, αν είναι δυνατόν, πριν ακόμα την κατάληψη της εξουσίας από το προλεταριάτο! Δεν είναι... ιδεαλιστική προσδοκία, αλλά απολύτως απαραίτητη κατεύθυνση πρακτικής δράσης σε εποχές σαν αυτή, όταν η βρωμιά και η ιταμότητα του συστήματος ξεχειλίζει από παντού και πνίγει την κοινωνική ζωή και τη συνείδηση.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger