Home » , » Η αλητεία του "Πρώτου Θέματος" και όταν η κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθεί να μας παρουσιάσει τα μαύρο άσπρο

Η αλητεία του "Πρώτου Θέματος" και όταν η κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθεί να μας παρουσιάσει τα μαύρο άσπρο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 | 10:09 μ.μ.

Η τελευταία υπηρεσία που πρόσφεραν οι ταγματασφαλίτες στους Γερμανούς κατακτητές ήταν όταν αυτοί αποχωρούσαν νικημένοι απ' την χώρα μας και τα δουλικά τους προσπαθούσαν να να αποτρέψουν επιθέσεις αγωνιστών εναντίον τους.
Τους χρωστούσαν πολλά άλλωστε. Από κοινωνικά κατακάθια και εγκληματίες του κοινού Ποινικού δικαίου, επιδίωξαν μαζί με τις κατοχικές κυβερνήσεις να τους αναδείξουν σε τιμητές της κοινωνικής ζωής, οι οποίοι έκαναν αγαθοεργίες και προστάτευαν γριούλες.
Στην πορεία και στις δίκες παρωδίες που ακολούθησαν οι συνήγοροι δωσίλογων και ταγματαλητών, ισχυρίστηκαν ότι ήταν "δημιούργημα" λόγω "ιδιαίτερων συνθηκών" και άρα πρέπει να αντιμετωπιστούν με επιείκεια.
Το ότι είχαν κάνει φρικιαστικά εγκλήματα ήταν κάτι που το περνούσαν σχεδόν απαρατήρητο.

Τηρουμένων, λοιπόν των αναλογιών, αυτή είναι ακριβώς η "υπερασπιστική γραμμή" του σημερινού "Πρώτου Θέματος" απέναντι στους καταδικασμένους ναζί της εγκληματικής συμμορίας του Μιχαλολιάκου. 

Ο θαυμαστής του Χρυσοχοϊδη, πολιτικός γενίτσαρος Δημήτρης Δανίκας μας γράφει ότι οι αγανακτισμένοι των πλατειών τους ενθάρρυναν "με τα επιχειρήματα της διαπλοκής και της διαφθοράς όλων των κυβερνήσεων και κάπως έτσι η ασήμαντη Χρυσή Αυγή τού τίποτα άρχισε να διεκδικεί θέση τρίτου κόμματος στη Βουλή", ενώ κάποιος άλλος συντάκτης της ίδιας φυλλάδας, ονόματι Γιώργος Πετρίδης το αναφέρει πιο ξεκάθαρα: "Η Χρυσή Αυγή έφυγε από το περιθώριο και ενθρονίστηκε στο κέντρο της πολιτικής ζωής στην πάνω πλατεία Συντάγματος και στις υπόλοιπες πλατείες των «Αγανακτισµένων» τα ζοφερά χρόνια 2010-2011".

Η στόχευση της ρυπαρής πατσαβούρα ολοφάνερη: Κινείται στην γραμμή που χάραξε ο Μητσοτάκης στην συνέντευξη του που δημοσιεύτηκε στις 3 Οκτώβρη στην "ΕφΣυν": "Είναι αλήθεια ότι ο πολιτικός κόσμος ολιγώρησε. Αδράνησε μπροστά στον κίνδυνο που αναπτυσσόταν στα θολά νερά των «αντιμνημονίων», στις συνοικίες του μίσους και στις πλατείες των «αγανακτισμένων»", είχε πει τότε ο πρωθυπουργός για να συμπληρώσει μετά την καταδίκη των μελών της Χ.Α: «Η Νέα Δημοκρατία πολέμησε ανέκαθεν, σταθερά και παντού τον φασισμό. Κατήγγειλε τον λαϊκισμό που τον ανέθρεψε στις πλατείες του τυφλού μίσους και της βίας».

Δεν είναι απλώς ότι η φυλλάδα "Πρώτο Θέμα" και τα κυβερνητικά παπαγαλάκια δείχνουν τον τρόμο τους στην επανάληψη μαζικών λαϊκών κινητοποιήσεων όπως υπήρχαν στην μνημονική εποχή. Πιθανολογώντας ότι η φτωχοποίηση στην οποία μας οδηγούν και η ένταση της εξαθλίωσης που μας αναμένει είναι ενδεχόμενο να δημιουργήσουν μαζικές κινητοποιήσεις, πάνε να κατασκευάσουν ένα "μπαμπούλα".
 
Και το σχετικό αφήγημα στηρίζεται στην επίκληση ότι αν ο λαός ξαναβγεί μαζικά στους δρόμους θα πυροδοτήσει την δημιουργία ενός νέου ναζιστικού συρφετού.
Μόνο που όλο αυτό το σενάριο βασίζεται σε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ. 

Σε ανύποπτο χρόνο και συγκεκριμένα στις 18/2/2019 ο Δημήτρης Ψαρράς σε ένα απόλυτα τεκμηριωμένο άρθρο του στην "ΕφΣυν" αποδείκνυε με αναμφισβήτητα στοιχεία ότι η ναζιστική Χρυσή Αυγή όχι μόνο δεν συμμετείχε στο μαζικό λαϊκό κίνημα των πλατειών (2010-2011), αλλά το πολέμησε με λύσσα και το συκοφάντησε με κάθε τρόπο. 

"Η Χρυσή Αυγή δεν εμφανίστηκε ούτε στιγμή στο κίνημα των πλατειών το 2010-2011. Η μοναδική περίπτωση που έκαναν την εμφάνισή τους ορισμένα στελέχη της οργάνωσης ήταν όταν έδρασαν στο πλευρό των δυνάμεων καταστολής το καλοκαίρι του 2011, χτυπώντας τους συγκεντρωμένους και βοηθώντας να συλληφθούν δημοκράτες διαδηλωτές", αναφέρεται στο κείμενο του Δ. Ψαρρά, το οποίο αξίζει να διαβάζεται, αφού κάνει σμπαράλια την φιλοκυβερνητική προπαγάνδα του "Πρώτου Θέματος" και την επικοινωνιακή τακτική της Ν.Δ.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

11 Οκτωβρίου 2020 στις 11:57 μ.μ.

Κι όχι μόνο η συγκεκριμένη φυλλάδα. Σήμερα το ''Βήμα'' του Μαρινάκη έχει στην πρώτη σελίδα τον υπότιτλο ''καταρρέει το αντισυστημικό μπλοκ δέκα χρόνια μετά'' . Ως κατάρρευση εννοεί την καταδίκη της συμμορίας ΚΑΙ τον ''εμφύλιο'' στο Σύριζα , μετά και τις αποκαλύψεις Κοντονή . Όλα στο ίδιο τσουβάλι , μην τυχόν και ξαναζήσουμε πλατείες , όπως γράφετε κι εσείς.

12 Οκτωβρίου 2020 στις 1:56 π.μ.

Αφού το λέει ο Δημήτρης "ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" Ψαρράς, έτσι θα είναι. Μπορεί η Χ.Α. να μη συμμετείχε στις πλατείες, καρπώθηκε όμως μεγάλο μέρος του κόσμου που τσίμπησε στη λογική "έξω τα κόμματα, έξω τα συνδικάτα από τις πλατείες". Και αυτό δεν το αξιολογεί καθόλου ο Δημήτρης "ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" Ψαρράς.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger