Home » , , » Οι απόγονοι των προδοτών που έγιναν βουλευτές ακόμα και υπουργοί της ΝΔ είναι αμέτρητοι!

Οι απόγονοι των προδοτών που έγιναν βουλευτές ακόμα και υπουργοί της ΝΔ είναι αμέτρητοι!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020 | 6:51 μ.μ.


Γράφει ο mitsos175

Ο Ιωάννης Ράλλης, πατέρας του μετέπειτα αρχηγού και πρωθυπουργού της ΝΔ Γεώργιου Ράλλη, ήταν συνεργάτης και πρωθυπουργός της δωσίλογης κυβέρνησης των γερμανικών κατοχικών δυνάμεων από τις 7 Απριλίου του 1943 μέχρι τις 12 Οκτωβρίου του 1944.

Ως κατοχικός πρωθυπουργός, ο Ιωάννης Ράλλης οργάνωσε τα Τάγματα Ασφαλείας. Επίσης αναδιοργάνωσε την Ειδική Ασφάλεια σε μια υπηρεσία με απεριόριστη εξουσία για την απηνή δίωξη του κομμουνισμού και των αντιστασιακών οργανώσεων ειδικά στις πόλεις.
Ο ίδιος εκτιμούσε ότι τελικά θα επικρατούσαν οι Σύμμαχοι, αλλά πίστευε πως μόνον με τη δημιουργία των Ταγμάτων Ασφαλείας και υπό την καθοδήγηση της Βέρμαχτ θα αποτρεπόταν προσωρινά η επικράτηση του κομμουνισμού στην Ελλάδα. (Από την wikipedia).

Ο γιος του, όπως είπαμε, έγινε αρχηγός της ΝΔ. Δεν ήταν ο μόνος απόγονος δοσίλογου.
Ο Έβερτ πχ ήταν άλλος ένας «τσέλιγκας» της γαλάζιας συμμορίας. Ο μπαμπάς του, Άγγελος Έβερτ, έπαιζε σε δυο ταμπλό. Συνεργάτης των Γερμανών αλλά και πράκτορας των Άγγλων. Έτσι, όποιος κι αν κέρδιζε τον πόλεμο, αυτός θα ήταν με το νικητή.
Στη δίκη του διαβόητου δήμιου Μπουραντά, αρχηγού της μηχανοκίνητης μονάδας της Αστυνομίας Πόλεων που εκτέλεσε, βασάνισε χιλιάδες και λεηλάτησε μαζί με τους ναζί, ο Έβερτ ήταν μάρτυρας υπεράσπισης. Στο μπλόκο της Κοκκινιάς είχε πει πως οι Μπουραντάδες «ήταν εκεί για να επιβάλουν την τάξη»! Στο μπλόκο της Κοκκινιάς (17/8/1944) εκτελέστηκαν 350 κομμουνιστές πατριώτες ενώ 8.000 συνελήφθηκαν.
Όλοι οι προδότες που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς αθωώθηκαν από τις δεξιές κυβερνήσεις.

(Μετά την απελευθέρωση σε μια απ' τις δίκες - παρωδία στα δικαστήρια δοσιλόγων βρέθηκε κατηγορούμενος και ο Ν. Μπουραντάς, που αναφέραμε.
Απολογούμενος είχε πει μεταξύ άλλων: «Εγώ τρώγω ένα ξεροκόμματο βουτηγμένο στο αίμα! Αλλά ρέει στις φλέβες μου άφθονο ελληνικό αίμα». 
Ακλόνητο «επιχείρημα» το «ελληνικό αίμα του, βουτηγμένο στο αίμα». 
Αίμα, εκατοντάδων αν όχι χιλιάδων αγωνιστών που είχαν δολοφονηθεί από τις διαταγές του, αίμα που έχυσαν απ’ τα απάνθρωπα βασανιστήρια που έκαναν πάντα με τις εντολές του οι υφιστάμενοι του, όσοι πατριώτες έπεσαν στα νύχια τους. 

Οι δικαστές προφανώς «συγκινημένοι» από το «ιδιαίτερο ελληνικό αίμα» του Μπουραντά τον ΑΘΩΩΣΑΝ
και το αστικό κράτος ανέλαβε να αποκαταστήσει την «ταλαιπωρία» που πέρασε το «άξιο» τέκνο του.
Τον έκανε αστυνομικό διευθυντή Αθήνας, μετά βουλευτή, για να ρθει ο «εθνάρχης» Κωνσταντίνος Καραμανλής και να τον «αξιοποιήσει» τοποθετώντας τον  με τη θέση του αρχηγού της Πυροσβεστικής
).

Οι απόγονοι των προδοτών που έγιναν βουλευτές ακόμα και υπουργοί της ΝΔ είναι αμέτρητοι!

Πχ Διονύσιος Παπαδόγγονας γιος του Αλέξανδρου Παπαδόγγονα. Οργανωτής των Ταγμάτων Ασφαλείας Πελοποννήσου. «Η σκληρότητά του ήταν παροιμιώδης. Αναφέρεται ότι με δική του πρωτοβουλία εκτελέστηκαν επιπλέον 100 αντιστασιακοί πέρα από τους 200 της Καισαριανής ως αντίποινα της εκτέλεσης του υποστράτηγου Κρεχ, ενώ οι Γερμανοί ήταν πολύ ικανοποιημένοι από τη συνεργασία του, τόσο ώστε να λάβει συγχαρητήρια επιστολή από τον ίδιο τον Χίτλερ».
Τον καθάρισε ο ΕΛΑΣ στα Δεκεμβριανά. Τι καλά! Ένας προδότης λιγότερος.
Ο υιός υπουργός Συγκοινωνιών και Ναυτιλίας.

Γενικά όλα τα παιδιά των συνεργατών των κατακτητών βολευτήκαν στη ΝΔ. ΑΣΕΠ μόρια όχι αστεία. Όχι μόνο στη ΝΔ, για να είμαστε δίκαιοι. Ο γιος του φον Γιοσμά πχ υποψήφιος βουλευτής του ΛΑΟΣ είπε «Ευτυχώς που πολέμησε ο Γιοσμάς τα κομμούνια, διαφορετικά θα ήμασταν στο Σύμφωνο Βαρσοβίας από το 1944».
Ο μπαμπάς του ήταν ένας από τους λίγους που ακόμα και το δεξιό δικαστήριο καταδίκασε σε ερήμην σε θάνατο!


Οπότε πώς να μη συμφωνήσω με το Μητσοτάκη που είπε «τότε οι Έλληνες ενωμένοι πολέμησαν τον φασισμό με τα όπλα».
Οι ναζί δεν είναι καν άνθρωποι, είναι τέρατα. Οι Κομμουνιστές μαζί με τον λαό (που δυστυχώς στον Μελιγαλά έκαναν μισή δουλειά) πολέμησαν το φασισμό Κυριάκο. Και άλλοι ασφαλώς, που όμως δεν ψηφίζουν Νέα Δικτατορία.
Ευχήθηκες «χρόνια πολλά» στους απογόνους των προδοτών που είναι στο κόμμα σου;
Θα μου έκανε χάρη, αν το έκανες «γουρλή» μου εσύ.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger