Home » , » Γελοιότητες

Γελοιότητες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020 | 1:19 π.μ.


Γράφει ο mitsos175

Είναι πραγματικά γελοία η προσπάθεια των ιδιωτικών βόθρων να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Πχ με το ατύχημα του ναρκαλιευτικού άρχισαν να πιπιλάν την καραμέλα: Ένα τεράστιο πλοίο έπεσε πάνω σε ένα τόσο δα δικό μας.

Δεν αμφισβήτησε κανείς το μέγεθος του εμπορικού. Το μυαλό κάποιων αμφισβητείται. Να το κάνουμε λιανά να το καταλάβουν και τα γίδια. Το φορτηγό πλοίο «MAERSK LAUNCESTON» (με σημαία Πορτογαλίας) που εμβόλισε το "Καλλιστώ", ζυγίζει μαζί με το φορτίο 62.994 τόνους. Είναι τεράστιο 266Χ37 μέτρα. Η ταχύτητά του είναι μικρή συνήθως ταξιδεύει με 6,3 κόμβους έχοντας μέγιστη ταχύτητα 7.

Γεννάται λοιπόν το ερώτημα, τρολλάκια της εξημέρωσης. Βλέπεις ένα «θηρίο» να έρχεται προς το μέρος με σχετικά μικρή ταχύτητα. Γιατί δεν κάνεις κάτι να αποφύγεις τη σύγκρουση, αλλά κάθεσαι σα χάνος και το κοιτάς; Γιατί, για να συγκρουστεί ένα πλοίο με λιγότερη ταχύτητα από το δικό μας που μπορεί να αναπτύξει 17 κόμβους, νομίζω πως πρέπει κάπου να φταίνε κι οι ημέτεροι. Κάποιοι κοιμόνταν όρθιοι. Ευτυχώς δεν είχαμε νεκρούς ή σοβαρά τραυματίες. Γίναμε όμως ρεζίλι, χώρια η ζημιά.

Η άλλη γελοιότητα είναι με το δεξιό ψάλτη. Ο κόσμος κατάλαβε τι είναι και τον φτύνει. Ο Τσιόδρας λοιπόν αφού παραδέχτηκε πως η κατάσταση ξέφυγε, κατηγόρησε έμμεσα τα παιδιά! Και μετά θα πάει να ψάλλει στην Εκκλησία σαν καλός Φαρισαίος όπου θεούσες θα βγάζουν τις μάσκες να φιλάνε τζάμια και να γλείφουν το ένα και μοναδικό κουτάλι! Καλά για τους παπάδες ξέρω. Μάσκες δεν υπάρχει περίπτωση να φορέσουν.

Και να ήταν μόνο αυτό; Τα σχολεία δεν κλείνουν όχι 1.000, 1.000.0000 κρούσματα την ημέρα να έχουμε. Οι σκλάβοι με παιδιά πρέπει να δουλέψουν, έτσι ο δεξιός ψάλτης το γύρισε από το Μάρτη που μας έλεγε πόσο καλή είναι η καραντίνα και πόσο κακές οι μάσκες! Το τι του ψέλνει ο κόσμος δε λέγεται…

«Είναι η ώρα της συνείδησης». Δηλαδή το Μάρτη είχαμε συνείδηση και τώρα όχι; Ή μήπως άλλοι είναι ασυνείδητοι που έφεραν τουρίστες χωρίς έλεγχο κι άνοιξαν τα σχολεία για να κολλήσουν οι μαθητές τους παππούδες; Το ότι μόλις άνοιξαν τα σχολεία αυξήθηκαν εκθετικά τα κρούσματα μας το εξηγεί;

Το πλέον όμως εξοργιστικό είναι το «Είναι αδύνατο να επενδύσουμε σε μεγαλύτερη άνεση στα μέσα μεταφοράς»! Σε τροφή για κάμπιες όμως είναι και παραείναι δυνατόν να επενδύσουμε, έτσι; Για πετσωμένες λίστες και μεγάλους περιπάτους λεφτά υπάρχουν. Όπως για μπάτσους και για εξοπλισμούς. Όχι όμως για περισσότερα Μέσα Μεταφοράς, γιατρούς και εκπαιδευτικούς!

Είναι αδίστακτοι και γι’ αυτό επικίνδυνοι. Ο κόσμος του πήρε χαμπάρι και τους φασκελώνει. Αυτή τη φορά δεν θα υπακούσει σε παράλογα και δικτατορικά μέτρα, τα οποία όχι μόνο δε θα φέρουν αποτέλεσμα, αλλά θα χειροτερέψουν την ήδη άσχημη κατάσταση.

Τα σχολεία δεν έπρεπε να ανοίξουν όπως άνοιξαν. Ούτε ο τουρισμός. Το χειρότερο με τη ΝΔ είναι πως επιμένει στην εγκληματική της πολιτική. Και τα ΜΜΕ που πληρώνει με δικά μας λεφτά, θα είναι ο πολιτικός της τάφος. Γιατί ο κόλακας κάνει ζημία κυρίως σε αυτόν που κολακεύει.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

28 Οκτωβρίου 2020 στις 12:05 μ.μ.

Βεβαια και δεν ειχαν τη δεουσα προσοχη επανω στη γεφυρα του ν/α πλοιου. Ο γιγαντας conteiner πηγαινε την πορεια του κσι αρχιζει να κοβει στριβει μετα 5'περιπου ενω ο αλλος ειναι μανουβραρει αμεσως. Ελαφρυ πλοιαριο ειναι.
Ο πλοηγος το ρυμουλκο γνωριζει σε ποιο σημειο θα λυσει το conteiner.
Καμμια φορα βλεπουμε αυτα τα θηριώδη πλοια φορτομενα και απορουμε πως βλεπουν απο τη γεφυρα μπροστα πλωρη. Τα ρανταρ κανουν τη δουλεια.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger