Home » , » Charlie Hebdo: Αντι-ισλαμικό μένος που οδηγεί στην χυδαιότητα πυροδοτώντας επικίνδυνες καταστάσεις

Charlie Hebdo: Αντι-ισλαμικό μένος που οδηγεί στην χυδαιότητα πυροδοτώντας επικίνδυνες καταστάσεις

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020 | 3:42 π.μ.

Το Charlie Hebdo είχε τη φήμη ενός ριζοσπαστικού αριστερού περιοδικού με αντικαθεστωτικό περιεχόμενο.  
Ηταν ο διάδοχος ενός άλλου σατιρικού περιοδικού, του Hara Kiri, το οποίο δημιουργήθηκε το 1960 και απαγορεύτηκε δύο φορές μέσα σ’ εκείνη τη δεκαετία λόγω των ενοχλητικών του σκίτσων.

Εδώ όμως και αρκετά χρόνια όμως, το  Charlie Hebdo έχει επιλέξει τον άκρατο και χυδαίο πολλές φορές αντι-ισλαμισμό.
Αυτός ήταν κι ο λόγος που δέχτηκε αιματηρή επίθεση από ισλαμοφασίστες τον Δεκέμβρη του 2015.   

Σήμερα όμως με το εξώφυλλο που κυκλοφορεί το τερμάτισε.
Και εδώ δεν μπορούμε να μιλάμε ούτε για σάτιρα, ούτε για ελευθερία λόγου.
Η υποτιθέμενη γελοιογραφία με την οποία κυκλοφορεί και βλέπουμε δίπλα, με την λεζάντα «Ερντογάν: Στην ιδιωτική του ζωή, είναι πολύ αστείος», είναι απίστευτα χυδαία και ταυτόχρονα επικίνδυνα προκλητική.

Οργισμένη και ανάλογης "ποιότητας" και η αντίδραση του Τούρκου υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, στο σκίτσο του Charlie Hebdo «Είστε μπάσταρδοι, σκύλας γιοι», έγραψε αυτός στο twitter. 

Να μιλήσει κανείς ότι το σατιρικό γαλλικό περιοδικό θέλει να πυροδοτήσει ακόμα περισσότερο έναν πολιτισμικό πόλεμο που ήδη υπάρχει; 
Να θεωρηθεί απάντηση της Γαλλικής κυβέρνησης στις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν ο οποίος αμφισβήτησε την ψυχική υγεία του του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν δηλώνοντας πρόσφατα «Τι να πει κανείς για έναν ηγέτη χώρας που συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο σε εκατομμύρια πολιτών του που ανήκουν σε διαφορετικό θρήσκευμα. Πρώτα από όλα ότι χρειάζεται να ελεγχθεί η νοητική του κατάσταση», όπως γράφτηκε;

Η δικιά μας αυθαίρετη άποψη και με δεδομένο τα προηγούμενα δημοσιεύματα του περιοδικού, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι συντάκτες αυτού του εντύπου έχουν τόσο αντι-ισλαμικό μένος που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Κι αυτό το μίσος τους το έχουν εκδηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν.  

Χαρακτηριστική περίπτωση τότε που με σκίτσο του απεικόνιζε ένα πιθηκοειδές να κυνηγάει μια ξανθιά γυναίκα και να σχολιάζει: «Τι θα γινόταν ο μικρός Αϊλάν αν δεν είχε πνιγεί και είχε καταφέρει να φτάσει στην Ευρώπη;». Και ο σκιτσογράφος του Riss απαντούσε: «Θα χούφτωνε γυναίκες στη Γερμανία». 

Με αυτό τον τρόπο Charlie Hebdo σχολίαζε μια τραγωδία, που τότε, 2 Σεπτέμβρη του 2015, είχε συγκλονίσει όλο τον κόσμο.

Είχε ρθει στην δημοσιότητα όταν κυκλοφόρησε η φωτογραφία που έδειχνε το πνιγμένο κορμάκι του μικρού Σύρου Αϊλάν Κούρντι. Το μικροσκοπικό σώμα του τρίχρονου Αϊλάν ξεβράστηκε άψυχο σε μια παραλία των τουρκικών κοντά στο Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός). Ο μικρός πνίγηκε σε ναυάγιο στο Αιγαίο μαζί με τον αδελφό του Γκαλίπ, την μητέρα του Ρεχάνα και εννέα ακόμη πρόσφυγες. Η φωτογραφία του αγοριού να βρίσκεται με το κεφάλι κάτω στην υγρή άμμο ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μέσα σε λίγες ώρες και προκάλεσε παγκόσμιο σοκ.

Δεκάδες πορείες είχαν πραγματοποιηθεί τότε σε όλο τον κόσμο και εκατοντάδες κείμενα είχαν γραφτεί για την αντιμεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε.
Στην Αθήνα το ΠΑΜΕ είχε οργανώσει μεγάλη πορεία με κεντρικό σύνθημα «Φονιάδες, ληστές, υποκριτές, είναι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές», ενώ μέλη του ανάρτησαν ένα γιγαντοπανό με την φωτογραφία του μικρού Αϊλάν, στην πρόσοψη του κτηρίου της αντιπροσωπείας της ΕΕ.

Μετά απ' αυτό το συγκλονιστικό γεγονός που είχε συνταράξει κάθε ευαισθητοποιημένο άνθρωπο σχεδόν σε όλο τον κόσμο, το περιοδικό Charlie Hebdo κυκλοφόρησε με την "προφητεία" ότι ο Αϊλάν αν ζούσε και μεγάλωνε θα γινόταν παραβατικό αντικοινωνικό στοιχείο κυνηγώντας γυναίκες για να τις "χουφτώσει".

Σε κάθε περίπτωση μόνο ένας διεστραμμένος νους, ένας καθαρόαιμος φασίστας θα μπορούσε να υπονοεί ότι όλοι οι οπαδοί του Ισλάμ είναι εν δυνάμει εγκληματίες, και να εκφράζεται με τόσο απαξιωτικό, ελεεινά χυδαίο τρόπο απέναντι σε κάποιον -στην συγκεκριμένη περίπτωση στον Ερντογάν-  που θεωρεί αντίπαλο του, κύρια για τα θρησκευτικά πιστεύω του. 

Εκτός των άλλων όμως δημοσιεύματα όπως του Charlie Hebdo είναι άκρως επικίνδυνα και κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τι καταστάσεις μπορεί να δημιουργήσουν.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

28 Οκτωβρίου 2020 στις 11:54 π.μ.

Αυτη η πατσαβουροφυλλαδα δημιουργεί την επομενη γενια των τζιχαντιστων σίγουρα. Καλο ειναι να παρεμβει η γαλλική δικαιοσυνη και να τους το κλεισει το μαγαζι.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger