Home » , » Οι ετεροχρονισμένες "αναλαμπές" του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ. Σταύρου Κοντονή

Οι ετεροχρονισμένες "αναλαμπές" του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ. Σταύρου Κοντονή

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020 | 9:54 π.μ.

Η αξιοπρέπεια είναι άγνωστη λέξη για τους αστούς πολιτικάντηδες, πόσο μάλλον αν είσαι ένα χρεοκοπημένο γραμμάτιο στον πολιτικό κάδο των αχρήστων.
Ο λόγος για την θλιβερή εμφάνιση που παρακολουθήσαμε σήμερα του Σταύρου Κοντονή, πρώην υπουργού Δικαιοσύνης σε τηλεοπτική εκπομπή του Αντέννα.

 Μετά από τόσους μήνες θυμήθηκε σήμερα να μας πει ότι στο παρελθόν σαν υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε "έντονες διαφωνίες" με τις ορισμένες διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα που έφερε προς ψήφιση το υπουργείο του στο κοινοβούλιο -ο οποίος περιείχε άρθρα "δωράκι" στα καταδικασθέντα χτες μέλη της ναζιστικής συμμορίας- γι' αυτό τον απομάκρυνε ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση!.
"Θεωρούσα προβληματικό" μας είπε ο ίδιος τον αντίκτυπο που θα είχαν αυτές οι αλλαγές στον Π. Κ στην δίκη των μελών της Χ.Α κάτι που "μετέφερα στο κόμμα μου", αλλά "δεν εισακούστηκα, αντιθέτως με απομάκρυναν από την κυβέρνηση".

Πώς και έτσι ξαφνικά θέλησε να κάνει αυτές τις δηλώσεις ο Κοντονής συμπληρώνοντας ότι σήμερα ο Συριζα δεν εκφράζει τις ανάγκες της κοινωνίας γι΄ αυτό αποχωρεί απ' όλα τα όργανα που συμμετέχει στο κόμμα του;
Ας αποφύγουμε να κάνουμε κάποια αυθαίρετη εκτίμηση.

Τι ίντριγκες συμβαίνουν στα παρασκήνια του αστικού πολιτικού σκηνικού, φυσικά δεν μπορεί να γνωρίζουμε.
Κι αν έχει μια σημασία αυτή η ανάρτηση είναι για να δείξουμε πόση σαπίλα υπάρχει σ' αυτό που ονομάζουμε αστικό πολιτικό σκηνικό.
Οπως και να το κάνουμε δεν γίνεται να δεχθούμε ότι έτσι ξαφνικά "κάποια μύγα τσίμπησε" τον Σταύρο Κοντονή και εκθέτει με τέτοιο τρόπο το κόμμα που τον ανάδειξε.

Πιθανόν βρισκόμενος σήμερα στα αζήτητα της πολιτικής ζωής αναζητά "σωσίβιο" να ξεφύγει απ' το πολιτικό "ναυάγιο" του.  

Θα αναμένουμε αν υπάρξουν σχετικές πολιτικές εξελίξεις.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

8 Οκτωβρίου 2020 στις 10:43 π.μ.

https://m.lifo.gr/now/politics/229673/neolaia-syriza-kata-kalogiroy-meionontai-oi-poines-sti-xrysi-aygi
Οπως φαινεται και πιο πάνω και η νεολαια συριζα ριχε διαφωνησει με τις αλλαγες στον ποινικο κώδικα.
Γενικά συμφωνώ με το άρθρο αλλά βάζω και μια άλλη παραμετρο: Ο Κοντονης ήταν υπουργος αθλητισμού .Όταν έφυγε απο εκει ανέλαβε ο Βασιλειαδης που μαζι με τον Παππα έχουν υπογραψει μια " αμαρτωλη" σύμβαση για το σύστημα var η οποια σύντομα θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσυνης.Προφανώς ο ίδιος θελει να βγει απο το καδρο.

9 Οκτωβρίου 2020 στις 7:17 π.μ.

Να προσεχτεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ παρέπεμψε στο Πειθαρχικό τον Κοντονή, ο τύπος αυτός έβγαλε μιαν ανακοίνωση σκέτο εμετό εναντίον του ...Στάλιν! Απέδωσε "σταλινισμό"(!!!) στο αστικό ψευτοαριστερό κόμμα, στο οποίο ανήκει ως σήμερα, αλλά τώρα τα έσπασε μαζί του!!! Η λεγόμενη "ανανεωτική" ψευτοαριστερά είναι πρωταγωνιστής στη διαστρέβλωση της ιστορίας του επαναστατικού κινήματος, που περνάει πρωτιστως μέσα από τη δαιμονοποίηση του Στάλιν κι έπειτα δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Το σκιάχτρο ενός ψεύτικου Στάλιν, που σκάρωσαν πρώτα τα σκύβαλα του ρεβιζιονισμού,αυτό ανεμίζουν σε κάθε ευκαιρία όλοι οι αστοί, για να χτυπήσουν την κομμουνιστική ιδεολογία, την ιστορία και τους αγώνες του Παγκοσμίου Κομμουνιστικού Κινήματος. Ακόμη και με την ευκαιρία της καταδίκης των ναζιστών δολοφόνων προχτές, υπήρξαν ουκ ολίγες περιπτώσεις αστών πολιτικάντηδων και δημοσιογράφων που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και μέσα από τη συκοφάντηση του Στάλιν ουσιαστικά μηρύκασαν την αισχρή θεωρία των δύο άκρων.Στο Βόλο ένας τοπικός πολιτικάντης του συρφετού της Φώφης - ό,τι απόμεινε από το πρώην ΠΑΣΟΚ-, ως άλλος Κοντονής κατηγόρησε το Βούτση, πρόεδρο της συριζέικης Βουλής που αναθεώρησε τον ποινικό κώδικα, ως ..."παλαιοσταλινικό απολιθωμα'!!! Ποιον; Το Βούτση και τον ΣΥΡΙΖΑ! Ακόμη και την ώρα που έβγαινε η απόφαση του δικαστηρίου, στο Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΤ μια δημοσιογραφίνα που παριστάνει την αντιφασίστρια και πιτ αφιερώνει τα δύο τρίτα της εκπομπής της σε τσιτάτα από το έργο του μεγάλου Γκαλεάνο,πήγε και ξετρύπωσε ένα τσιτάτο του γνωστού δεξιού, σνομπ και υπερτιμημένου μουσικοσυνθέτη Μάνου Χατζηδάκι, όπου ο μακαρίτης ισχυριζόταν ότι δεν νικήθηκε ο φασισμός στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο επειδή είχαμε κυβερνήτη το δικτάτορα Μεταξά και, επί λέξει, " και σύμμαχο τον Στάλιν"!!! Καταλαβαίνετε λοιπόν τι βρώμικο παιχνίδι παίζουν όλοι αυτοί ενάντια στο λαϊκό κίνημα προβάλλοντας τέτοιες ανιστόρητες ανοησίες; Γι'αυτό κρούω ξανά τον κώδωνα του κινδύνου: προσέξτε σύντροφοι και φίλοι, μην τυχόν και ο επόμενος, δηλ ο πραγματικός στόχος τους θα είναι με τη θεωρία αυτή, περί των άκρων και τα ρέστα, να επιδιώξουν ανοιχτά πια την ποινικοποίηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας μας. Ξέρουν αυτά τα υποκείμενα από ιδιώνυμα! Και η μαμά τους η ΕΟΚ είναι πρώτη σε κάτι τέτοια. Μανούλα,όπως λένε, του σύγχρονου αντικομμουνισμού...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger