Home » , » Σαπίλα και αποκτήνωση

Σαπίλα και αποκτήνωση

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020 | 9:54 μ.μ.

Πόσο απάνθρωπος, αποκτηνωμένος πρέπει να είσαι όταν αντικρύζεις εικόνες τραγωδίας, που μέχρι τώρα έχουν κοστίσει την ζωή σε 12 συνανθρώπους μας και να αντιδράς με αποστροφή λέγοντας ότι "αυτά δεν μας αφορούν"; 

Πόση εσωτερική σαπίλα πρέπει να διακατέχει τον "επιστήμονα", σεισμολόγο Γεράσιμο Χουλιάρα, που βρισκόμενος σε πάνελ του ΑΝΤ-1, και παρακολουθώντας την παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων να περιγράφει και να σχολιάζει τα πλάνα από τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία, αυτός να μένει απαθής και μάλιστα να εμφανίζεται ενοχλημένος;

Οντος τους κυρ' Παντελήδες αυτής της χώρας, δεν τους αφορά ο θρήνος και η συμφορά που βρήκε την γειτονική χώρα. 

Κάποια ανθρωποειδή μάλιστα που "τζάμπα χώρο πιάνουν σ' αυτό τον κόσμο" -για να θυμηθούμε και ένα ρεμπέτικο άσμα-  παρουσιάζονται και να χαίρονται που ο "εκδικητής" θεός τους δημιουργεί νεκρούς και καταστροφές σ' αυτούς που θεωρούν εχθρούς τους.
Τώρα πώς γίνεται ο ίδιος θεός να "μην βάζει μυαλό μόνο στους "άπιστους" Τούρκους αλλά να "σκοτώνει" και δυο μικρά παιδιά στο Βαθύ της Σάμου, μάλλον ομόθρησκά τους μόνο οι .. ντούροι Χριστιανοί γνωρίζουν.

Πόσο μαυρόψυχος, αλήθεια πρέπει να είσαι για να μισείς ένα λαό που έτυχε να βιώνει σε άλλη χώρα απ' την δική σου;

Πόσο πρέπει να έχεις αποκτηνωθεί για να σ' αφήνουν αδιάφορο σοκαριστικές εικόνες θυμάτων ενός φυσικού καταστροφικού φαινομένου; 

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

30 Οκτωβρίου 2020 στις 11:05 μ.μ.

Συλλυπητήρια στα θύματα του σεισμού σε Ελλάδα και Τουρκία.
Δεν θα πω για τα φασιστικά τέρατα, που χάρηκαν με τον πόνο στη γειτονική χώρα. Σε αυτά τα αποβράσματα, τις ντροπές του ανθρώπινου είδους, απάντησε η πλειοψηφία από την πρώτη στιγμή.
Δυστυχώς δυο μαθητές στη Σάμο έχασαν τη ζωή τους. Τα θύματα στη Σμύρνη είναι τουλάχιστο 12 ενώ υπάρχουν πολλοί τραυματίες. Εκφράζουμε τη λύπη μας και φυσικά θέλουμε να υπάρξει αμέσως κάθε δυνατή βοήθεια στις πληγείσες περιοχές.
Ως άνθρωποι, νοήμων είδος δηλαδή, έχουμε μάθει πάρα πολλά για το Περιβάλλον. Είμαστε δίπλα ο ένας στον άλλο κι όμως τόσο μακριά βάζοντας σύνορα, φράχτες…
Και χρειάστηκε ένας ιός, ένας σεισμός για να υπενθυμίσει ξανά, πως δεν υπάρχουν σύνορα. Ο σεισμός έπληξε και τις δυο χώρες. Δεν είχε προτίμηση. Είναι «η αισθητή ανατάραξη της επιφάνειας ενός ουράνιου σώματος λόγω απότομων μετακινήσεων μαζών, που συνοδεύεται από σεισμικά κύματα που μεταφέρουν την ενέργεια του σεισμού»
Γράφουμε πάλι τα αυτονόητα για να θυμίσουμε πως θεοί κι άλλα τέτοια παραμύθια δεν έχουν καμία σχέση.
Τι λέει η λογική πως πρέπει να κάνουμε με τις φυσικές καταστροφές που μας απειλούν όλους εξίσου; Να συνεργαστούμε για να τις αντιμετωπίσουμε. Να τις προβλέψουμε, να τις αντιμετωπίσουμε.
Τι κάνουμε; Τσακωνόμαστε μεταξύ μας! Θα ήταν γελοίο, αν δεν ήταν τραγικό, αν δεν υπήρχαν εκατομμύρια θύματα. Αντί να βοηθήσουμε το είδος μας, βοηθάμε στην καταστροφή των συνανθρώπων μας!
Είναι τιμωρία; Ή μήπως αποτέλεσμα κακών επιλογών; Ο σεισμός αυτός ήταν ιδιαίτερα δυνατός. Εν τούτοις δεν έπεσαν (ευτυχώς) όλα τα κτήρια. Αυτά που έπεσαν ήταν κυρίως κτήρια παλιά, που μένουν συνήθως εργαζόμενοι.
Είναι περίεργο, αλλά δεν άκουσα ποτέ να πέσει η τάδε βίλα να πλακώσει τον πλούσιο που είναι μέσα. Μην παρεξηγηθώ, δεν θέλω να πάθει κανένας κακό. Όμως συνήθως την πληρώνουν οι φτωχοί. Κι εδώ ανισότητα!
Όχι από τη Φύση, αλλά από τρόπο που χτίζονται τα κτήρια. Γι αυτό, θα έπρεπε αφού έχουμε την τεχνολογία, να χτίζουμε καλύτερα σπίτια για όλους, πλούσιους φτωχούς. Βλέπετε ξέρω πολύ καλά τι θα γίνει, αν κουνηθεί η παλιά πολυκατοικία γεμάτη ρωγμές από προηγούμενους σεισμούς, που μένουμε.
Θα μου πείτε «γιατί μένετε»; Που να μείνουμε; Στο δρόμο; Έτσι λοιπόν ευχόμαστε να μη μας τύχει. Όπως πάρα πολλοί άνθρωποι. Κάποια πράγματα δεν μπορούμε ακόμα να τα πραγματοποιήσουμε. Πχ δεν μπορούμε να σταματήσουμε το σεισμό. Μπορούμε όμως να χτίζουμε καλύτερα σπίτια. Όχι μόνο για τους λίγους.
Εκφράζουμε τη λύπη μας για το θάνατο των ανθρώπων αλλά και το θυμό μας γιατί μπορούσαμε να αποφύγουμε πολλές τραγωδίες.

31 Οκτωβρίου 2020 στις 8:45 π.μ.

Σωστα πολυ σωστα mitsos!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger