Home » , » Το ΚΚΕ σηκώνει το "γάντι": "Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί να εμποδιστεί η αντιιμπεριαλιστική πορεία της 17 Νοέμβρη θα πέσουν στο κενό"

Το ΚΚΕ σηκώνει το "γάντι": "Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί να εμποδιστεί η αντιιμπεριαλιστική πορεία της 17 Νοέμβρη θα πέσουν στο κενό"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020 | 10:00 μ.μ.


"Με τη μορφή ενός επαναλαμβανόμενου μοτίβου η ελληνική Δεξιά στη μακρόχρονη διαδρομή της, σε περιόδους κατά τις οποίες αισθάνεται ιδιαιτέρως ισχυρή αλλά και σε περιόδους κρίσης, γρήγορα ανασύρει από τη φαρέτρα της την καταστολή ως την προσήκουσα μέθοδο για την περιστολή των κοινωνικών και των πολιτικών δικαιωμάτων και την πειθάρχηση του εκάστοτε «εσωτερικού εχθρού». Αυτή κατακλείδα ενός άρθρου που υπογράφει ο Νίκος Σερντεδάκις, αναπληρωτής καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και δημοσιεύτηκε στην "ΕφΣυν".

Εχουμε διατυπώσει την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα υποστεί μια τεράστια πολιτική ήττα και μάλιστα με κινηματικούς όρους, αφού η συνειδητή, μελετημένη κίνησή της να απαγορεύσει την πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το '73, θα αποδειχθεί κουρελόχαρτο. (Ηθελε να τεστάρει τα ανακλαστικά του "εχθρού λαού" και την πάτησε).

Εργατικά Κέντρα, πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες, σύσσωμες οι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αναρχικού χώρου έχουν απευθύνει καλέσματα για συμμετοχή στην πορεία

Πολύ σημαντικό θεωρούμε το σημερινό δημοσίευμα του "Ριζοσπάστη" στο οποίο αναφέρετε ότι "οι όποιοι σχεδιασμοί να εμποδιστεί η αντιιμπεριαλιστική πορεία στην πρεσβεία, τάχα στο όνομα της πανδημίας, θα πέσουν στο κενό"

Κι αυτό γιατί πέρα απ' το ότι ΚΚΕ-ΚΝΕ έχουν την δυνατότητα να κινητοποιήσουν μαζικά κόσμο, αφήνουν ή καλύτερα προαναγγέλλουν την εμφάνιση λαϊκής αντιβίας, αν η κυβέρνηση δώσει εντολή στους ένστολους πραίτορες υπεράσπισης να διαλύσουν την πορεία. 

Σ' αυτό το συμπέρασμα καταλήγουμε από το τωρινό δημοσίευμα του δημοσιογραφικού οργάνου του ΚΚΕ, το οποίο ουσιαστικά πετάει το "μπαλάκι" στον Χρυσοχουντίδη και στην κυβέρνησή του προειδοποιώντας ότι κυβερνητικές αυταρχικές αποφάσεις του στυλ "αποφασίζομεν και διατάσσομεν", θα "πέσουν στο κενό".

Αν υποθέτουμε σωστά, το δημοσίευμα του "Ρ" πρέπει να προκάλεσε αναστάτωση στα κυβερνητικά επιτελεία
Κι' αυτό γιατί μπορεί να είχαν προηγηθεί πολλές ανακοινώσεις συλλογικοτήτων οι οποίες ανέφεραν ότι σε κάθε περίπτωση η πορεία θα γίνει, αλλά το να αναφέρει -έμμεσα φυσικά- άρθρο του ¨Ρ" ότι αν υπάρξει απόπειρα καταστολής της πορείας, η λαϊκή αντιβία είναι αποδεκτή, αποτελεί μια σημαντική τοποθέτηση.

Ελπίζουμε να μην κάνουμε λάθος στην εκτίμησή μας, πιστεύοντας ότι έχουμε ένα "άρθρο γραμμής" από το δημοσιογραφικό όργανο της Κ.Ε του ΚΚΕ.

Στην διαπίστωσή μας συνηγορεί το γεγονός ότι ο ίδιος ο γ.γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κάλυψε στο παρελθόν απόλυτα ένα μέλος του ΠΑΜΕ και στέλεχος της ΚΝΕ, ο οποίος περιφρούρησε δυναμικά πορεία της παράταξης του, υπερασπιζόμενος τον κόσμο που συμμετείχε στην πορεία, ο οποίος απρόκλητα δέχτηκε χημικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης καθώς και ξύλο από τα ΜΑΤ.

Μάλιστα τότε είχαν ξεσαλώσει όλα τα δημοσιοκαφρικά φερέφωνα του συστήματος. Ο βασικός λόγος είναι ότι για το αστικό κράτος, θέλει να περιφρουρήσει σαν κόρη οφθαλμού το μονοπώλιο της κρατικής βίας.
Οταν αυτό αμφισβητηθεί και μάλιστα από ένα κοινοβουλευτικό κόμμα το οποίο διαθέτει μαζικά λαϊκά ερείσματα τότε το πρόβλημα για το αστικό κράτος γιγαντώνεται. (Διαβάστε αυτή μας την ανάρτηση).

Ας μην αποκλείσουμε το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να "πετάξει άσπρη πετσέτα" και να ανακαλέσει την απόφασή του για απαγόρευση της πορείας.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger