Home » , » Στο δρόμο που χάραξαν οι βρικόλακες

Στο δρόμο που χάραξαν οι βρικόλακες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020 | 6:56 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

«Απαράδεκτο "εμπιστευτικό" έγγραφο του ΕΚΑΒ προς τα νοσοκομεία ξεγυμνώνει την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στην Υγεία και τις άθλιες συμφωνίες της με τους κλινικάρχες. Επιβεβαιώνεται η ανάγκη πραγματικής επίταξης του ιδιωτικού τομέα της Υγείας…»

Ο Ριζοσπάστης αποκαλύπτει πως υπάρχει εμπιστευτικό επείγον έγγραφο του ΕΚΑΒ προς τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης όπου «αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, ειδικά για τους ανασφάλιστους ασθενείς, αλλά και η εγκληματική συμφωνία που έχει κάνει με τους επιχειρηματίες της Υγείας, «μπουκώνοντάς» τους και μέσα στην πανδημία με αγορά υπηρεσιών, με χρήμα από τα ασφαλιστικά ταμεία».

Το παράρτημα Θεσσαλονίκης του ΕΚΑΒ, με έγγραφο που έστειλε χτες στις διοικήσεις των νοσοκομείων, ενημερώνει ότι θα διακομίζει σε ιδιωτικές κλινικές μόνο ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ!

Οι άλλοι ας πεθάνουν! Πρόκειται περί εγκληματικής πράξης. Εδώ χρειάζεται κανονικά επέμβαση εισαγγελέα. Αλλά στην μπανανία μας και στις άλλες αστικές δικτατορίες τέτοιες ύπουλες δολοφονίες είναι μέσα στα πλαίσια της πολιτικής ανθρωποφαγίας του καπιταλισμού.

«Mετά από την επείγουσα ανάγκη που προέκυψε, λόγω της αύξησης των περιστατικών κορονοϊού, δεν θα πραγματοποιούνται διακομιδές περιστατικών που είναι ανασφάλιστα προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Θα διακομίζονται μόνο τα περιστατικά που είναι ασφαλισμένα στον ΕΟΠΥΥ».

«Με την απαράδεκτη συμφωνία της κυβέρνησης με τους κλινικάρχες, οι ιδιωτικές κλινικές δέχονται για νοσηλεία, είτε σε απλή κλίνη είτε σε κλίνη ΜΕΘ, μόνο ασφαλισμένους για τους οποίους θα αποζημιωθούν από τον ΕΟΠΥΥ. Αυτό ωστόσο σημαίνει ότι τα νοσοκομεία θα επιλέγουν αν θα στείλουν έναν ασθενή για νοσηλεία σε ιδιωτική κλινική με κριτήριο όχι τη σοβαρότητα της κατάστασής του, αλλά το αν είναι ασφαλισμένος ή ανασφάλιστος.» επισημαίνει σωστά ο Ριζοσπάστης. 

Ποιος όρκος του Ιπποκράτη; Όρκος του χρήματος. Έχεις λεφτά; Θα ζήσεις! Δεν έχεις; Θα πεθάνεις! Αυτή είναι η ΝΔ. Επιλογή και διαχωρισμός ασθενών με βάση την οικονομική τους κατάσταση.

Ο βρικόλακας, ο Αποστάτης τώρα δικαιώνεται. Έλεγε πως οι συνταξιούχοι τάχα «ζούνε πολύ»! Ο ιός του το προχώρησε. «Οι φτωχοί ζούνε πολύ». Αν τυχόν κανένας ανασφάλιστος ψήφισε ΝΔ, να του δώσω συγχαρητήρια για τη βλακεία που τον δέρνει.

Όταν ζητήθηκαν εξηγήσεις άρχισαν τα «εγώ κοιτούσα την Πολυχρονοπούλου που πρόσεχε την Ξανθοπούλου που μιλούσε με τη Γιαδικιάρογλου». Έλα όμως που τα επίσημα έγγραφα στέλνονται με εντολή κάποιου κι έχουν στοιχεία για το ποιος λέει αυτά τα ναζιστικά. Κι αυτός ο κάποιος, που δεν είναι απλός υπάλληλος, πρέπει να δώσει λόγο. Πως του μπήκε η ιδέα να εξοντώσει ανασφάλιστους. 

Ε κυρ εισαγγελέα μου; Ή μήπως έχεις πολύ δουλειά με τα τρικάκια του Ρουβίκωνα;

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger