Home » , , » Δικαιώνονται οι νεοφιλελέ κανίβαλοι. Μόνο όσοι είναι σοβαρά άρρωστοι και έχουν την οικονομική δυνατότητα να καταφύγουν στους εμπόρους υγείας, μπορούν να ελπίζουν ότι θα ζήσουν.

Δικαιώνονται οι νεοφιλελέ κανίβαλοι. Μόνο όσοι είναι σοβαρά άρρωστοι και έχουν την οικονομική δυνατότητα να καταφύγουν στους εμπόρους υγείας, μπορούν να ελπίζουν ότι θα ζήσουν.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020 | 6:29 μ.μ.

Οι νεοφιλελέ κανίβαλοι, τώρα με την ανεξέλεγκτη διασπορά της πανδημίας .... δικαιώνονται.
Αυτό που τόσο καιρό ευχόταν τα ζόμπι του άκρατου φιλελευθερισμού έρχεται η κυβέρνηση της 'κανονικότητας" να το κάνει πραγματικότητα. 

Θυμάστε, όταν η σύμβουλος του Κυριάκου, Μιράντα Ξαφά μας έλεγε ότι δεν χρειάζονται δημόσια νοσοκομεία και πρέπει να γίνουν όλα ιδιωτικά, αφού το "κράτος δεν είναι καλός επιχειρηματίας", κάτι που επανέλαβαν αρκετοί νεοδημοκράτες βουλευτές με πρώτο τον Μπάμπη τον Σουγιά;

Μεθοδευμένα, λοιπόν, με την απαξίωση του δημόσιου τομέα υγείας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατόρθωσε να πραγματοποιήσει το όνειρο .... κάθε Μάνου και Ξαφά.
Φτάσαμε δηλαδή στο σημείο μόνο όσοι σοβαρά ασθενείς έχουν την οικονομική δυνατότητα απευθυνθούν στους εμπόρους υγείας, να ελπίζουν ότι μπορεί να θεραπευτούν και να ζήσουν. 

Οσο ανατριχιαστικό και να ακούγεται αυτό είναι μια πραγματικότητα, που την επιβεβαιώνει το βίντεο με το τηλεοπτικό ρεπορτάζ που παραθέτουμε.

"Διαρκώς οι κλινικές όλων των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης μετατρέπονται σε κλινικές covid με αποτέλεσμα τα άλλα νοσήματα να μένουν ακάλυπτα. Δηλαδή οι ασθενείς με άλλα βαριά νοσήματα αν δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε στον ιδιωτικό τομέα βρίσκονται στο έλεος ου θεού", διαπιστώνει η δημοσιογράφος.  

Το πιο συγκλονιστικό απ' όλα στις "συνθήκες πολέμου" που βιώνουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, είναι ότι έρχονται σήμερα μπροστά σε ένα μακάβριο και οδυνηρό δίλημμα οι γιατροί του ΕΣΥ.

"Οι μονάδες ΜΕΘ έχουν γεμίσει οπότε βρισκόμαστε μπροστά σε αδιέξοδα. Είμαστε στην κρίσιμη κατάσταση να επιλέγουμε ποιους ασθενείς θα διασωληνώνουμε και ποιους όχι. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Αναγκαστικά πλέον θα πρέπει να γίνεται με πολύ αυστηρά κριτήρια η επιλογή. Διότι δεν υπάρχει χώρος. Υπάρχει κορεσμός", ακούμε το μέλος της διοίκησης της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης Θανάση Σιούλη, να μας λέει.

Οσο για την ανακοίνωση του Κικίλια ότι θα προσληφθούν 300 γιατροί -την στιγμή που ανακοινώνεται η πρόσληψη 2.000 μπάτσων- καθώς και τις κυβερνητικές ευθύνες τις οποίες αποσιωπούν όλα τα Πετσωμένα ΜΜΕ, ο συνδικαλιστής γιατρός δεν μετράει τα λόγια του:  

 "Θα έπρεπε να έχουν αναδειχθεί οι ευθύνες της κυβέρνησης που επί 8 μήνες δεν σχεδίασε πραγματικά τίποτα. Εσπευσμένα προ 3 ημερών ακούσαμε να ανακοινώνεται ότι θα προσληφθούν 300 γιατροί. Για να γνωρίζεται αλήθειες. Από αυτούς οι 100 γιατροί έχουνε κληθεί με τρίμηνη σύμβαση δηλαδή φτηνό κρέας στην ώρα του πολέμου. Αυτά δεν είναι σοβαρές προσεγγίσεις ενός τόσο σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζει σήμερα η κοινωνία


***

«Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση, όσοι το επιχείρησαν καταστρατήγησαν τελικά την ίδια τη δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα».

Κυριάκος Μητσοτάκης

«Γιατί, η φύση σύντροφοι παράγει ισότητες; Τότε γιατί το λιοντάρι τρώει τη ζέρβα και ο ελέφαντας πατάει την τίγρη; Ποια κοινωνία με ισότητα».;

Ανδρέας Ανδριανόπουλος

Αυτή είναι η "λογική" των οπαδών του κοινωνικού δαρβινισμού και μόνο λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων δεν μας λένε ότι ονειρεύονται εποχές δουλοκτησίας. Το πρόβλημα είναι άλλο. Αυτοί ξέρουν τι θέλουν και διεξάγουν νικηφόρα ταξικό πόλεμο. Εμείς, πότε επιτέλους θα αποκτήσουμε ταξική συνείδηση;

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger