Home » » Η ιστορία μιας θεούσας

Η ιστορία μιας θεούσας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020 | 8:50 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Τώρα θα πω μια ιστορία. Της ιστορία της Καλλιόπης της θεούσας.

Η Καλλιόπη δεν λέγεται Καλλιόπη. Έχει πολλά πραγματικά ονόματα, καθώς είναι πολλοί άνθρωποι. Είναι χαρακτήρας βασισμένος σε γνωρίσματα κάποιων γνωστών μου: Την αφέλεια, την υποκρισία, το φανατισμό, με κοινό γνώρισμα την τυφλή πίστη στους παπάδες και τη δεξιά ιδεολογία.

Αρχικά την εμπνεύστηκα από μια γειτόνισσα. Ένας συγγενής μου ήταν επίσης πηγή έμπνευσης. Μιλούσαμε κάπου κάπου τηλεφωνικά και φυσικά διαφωνούσαμε. Κάποιες φορές τσακωνόμασταν, αλλά υπήρχε αλληλοσεβασμός και εκτίμηση.

Ο άνθρωπος που αναφέρομαι, πέθανε από κορονοϊό. Δεν ήταν κακός και πολύ θα ήθελα να πίστευα πως θα πάει στον παράδεισο. Ήταν όμως αφελής. Πίστεψε το παπαδαριό. Δεν έκανε πάρτι, δεν έβγαινε έξω τη νύχτα, φορούσε τη μάσκα αλλά τελικά κόλλησε.

Πήγαινε τακτικά στην Εκκλησία.

Θα μου πουν κάποιοι δεν υπάρχει μελέτη που να λέει πως κολλάει στην Εκκλησία ή θα ρωτήσουν πως είμαι σίγουρος πως κόλλησε στο ναό κι όχι στα μαγαζιά. Οι πιθανότητες να κόλλησε αλλού είναι μάλλον μικρές. Εν πάση περίπτωση έχω πει τη γνώμη μου και στον ίδιο τα είχα ψάλλει.

“Εφόσον θες να πας στην Εκκλησία, να φιλάς τα σάλια του άλλου, πήγαινε! Ενήλικος είσαι”. Παραήταν. Δεν είχε υποκείμενα νοσήματα πλην του γήρατος.

Όταν πήγε να νοσηλευτεί, σίγουρα δεν είχε την περιποίηση του Αρχιεπισκόπου. Ή ενός πλουσίου, που μπορεί να αγοράσει δική του ΜΕΘ με μια ομάδα γιατρών και μια διμοιρία νοσοκόμων να τον φυλάνε. Όπου φτωχός κι η μοίρα του.

Και δε φταίνε οι γιατροί (κάποιες φορές φταίνε, αλλά όχι αυτή τη φορά) γιατί δεν έχουν κυριολεκτικά τίποτα! Το ΕΣΥ είναι χωρίς προσωπικό και υλικό. Τι να κάνεις; Επιστήμονας είσαι, δεν είσαι μάγος.

Υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά από τα πάρτι των βολεμένων. Οι 16 παπάδες που λένε πως έτρωγαν μαζί θα φάνε πρόστιμο; 15 καλεσμένοι επί 300 ευρώ και ο διοργανωτής 3000 μας κάνουν 7.500€. Κολλάμε όμως και πεθαίνουμε, όχι επειδή συναντάμε πλούσια παράσιτα, αλλά επειδή τους αφήνουμε να μας εκμεταλλεύονται, τους πιστεύουμε.

Αυτοί κολλάνε στα πάρτι εμείς στη δουλειά, όπου το αφεντικό θέλει να δουλεύεις έστω και με πυρετό αλλιώς σε διώχνει.

Αυτοί κολλάνε στα ταξίδια τους στο εξωτερικό, εμείς στα λεωφορεία που είμαστε σα σαρδέλες.

Στους ναούς, τα σχολεία...

Τι μέτρα παίρνουν και για ποιον. Αυτό ας αναρωτηθούμε. Αν είναι για την Υγεία ή την υποταγή μας.

Στη Θεσσαλονίκη δεν είχε συγκέντρωση Εφετείου. Είχε όμως λειτουργία ο Άγιος Δημήτριος.

Και μπορεί να κατηγορούμε μετανάστες, αλλά όταν πάνε Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία και έρχονται χωρίς έλεγχο οι δικοί μας είναι όλα οκ;

Είναι καιρός να πούμε μερικά πραγματάκια. Κι ο μακαρίτης πίστευε πως μόνο Θεό κολλάει στην Εκκλησία. Ήταν επίσης ΝΔ μέχρι κόκκαλο. Πίστεψε και το Μητσοτάκη.

Δυστυχώς δεν μπορώ να τιμωρήσω αυτούς που τον προέτρεψαν να κινδυνεύσει την Υγεία του και να χάσει τελικά τη ζωή του.

Μπορώ όμως να τους κράζω κι αυτό θα κάνω.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger