Home » , » Ο δρόμος άνοιξε και μας περιμένει…

Ο δρόμος άνοιξε και μας περιμένει…

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020 | 10:26 μ.μ.

Πηγή: Αντωνία Λεγάκη - f/b

Δύο νίκες σε δύο μέρες. Σήμερα ανακλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης συμμετοχής σε συναθροίσεις και της εισόδου στα Εξάρχεια για τους Θ.Λ. και Α.Τ.,  που είχαν κακοποιηθεί on camera από τους «γενναίους» της «Δ» τον Ιούλιο στην πλατεία Βικτωρίας και κατόπιν συνελήφθησαν κατηγορούμενοι (αυτοί και όχι οι βασανιστές τους) για κακούργημα. Οι σύντροφοι μας μπορούν ελεύθερα (σχετικά) να συνεχίσουν τη ζωή και την κοινωνικοπολιτική τους δράση.

Η πρώτη νίκη χθες, που ακυρώθηκαν τα σχέδια της κυβέρνησης να σβήσει από την ιστορία την εξέγερση του λαού στο Πολυτεχνείο και να τη μετατρέψει σε κακότεχνο θέατρο εθνικής ενότητας, με τον πολιτικό εκπρόσωπο της καταπίεσης να βρωμίζει με το στεφάνι του, το μνημείο των νεκρών μας.

Και στις δύο περιπτώσεις, μαζικά και πολύμορφα, το κίνημα σήκωσε το γάντι και μετακίνησε λίγο το φόβο στο απέναντι στρατόπεδο.

Το πρώτο όριο μπήκε. Δεν επιτρέψαμε να χρησιμοποιηθεί η πανδημία για να μας θάψουν ζωντανούς και νεκρούς. 

Η εξέγερση δεν καταργείται. Δεν είναι δικαίωμα που «χορηγείται κατόπιν αδείας». Είναι το μόνο ολοκληρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα των εκμεταλλευόμενων και έρχεται από το μέλλον της κοινωνικής απελευθέρωσης! Ο δρόμος άνοιξε και μας περιμένει…

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger