Home » , » Αποσιωπώντας τις ευθύνες τους για την ανεξέλεγκτη εξάπλωση της πανδημίας, προχωρούν σε κατασταλτική - εισπρακτική πολιτική.

Αποσιωπώντας τις ευθύνες τους για την ανεξέλεγκτη εξάπλωση της πανδημίας, προχωρούν σε κατασταλτική - εισπρακτική πολιτική.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020 | 8:20 μ.μ.

Οπως ήταν αναμενόμενο τα τεστ που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο ήταν μειωμένα, -σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ ήταν 15.112- όμως το γεγονός ότι εντοπίστηκαν 1914 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα μας είναι κάτι παραπάνω από αρνητικό.

Και μπροστά σ' αυτά τα εφιαλτικά στοιχεία η κυβέρνηση των "αρίστων" θέτει σαν προτεραιότητα να προσλάβει εφταπλάσιους μπάτσους από γιατρούς, όπως σημειώναμε χτες.

S' αυτή την εφιαλτική κατάσταση με την ανεξέλεγκτη εξάπλωση της πανδημίας, το κράτος το μόνο που έχει να επιδείξει είναι η κατασταλτική - εισπρακτική πολιτική. Ανακοινώθηκε, λοιπόν σήμερα ότι βεβαιώθηκαν 585 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ενώ για μη χρήση μάσκας-μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης βεβαιώθηκαν 698 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 452 πρόστιμα των 300 ευρώ και 246 των 150 ευρώ, Οχι δηλαδή για να μην ισχυρίζονται ορισμένοι ότι η κυβέρνηση απουσιάζει από την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αντί για περισσότερο δικό μας σχολιασμό να παραθέσουμε αποσπάσματα από ένα εύστοχο κείμενο που έχει αναρτήσει στην παρουσία της στο f/b η Ελενα Ακρίτα.

 Συμπολίτη μου Κυριάκο’

⬅️ Έχεις πολιτική ευθύνη γιατί άνοιξες τα σύνορα κι έβαλες μέσα στη σάρα και τη μάρα. Ζητούσαμε θερμομετρήσεις, είπε η Ντόρα Μπακογιάννη αλλά δεν δέχονταν οι αεροπορικές εταιρίες και τα ταξιδιωτικά γραφεία.

⬅️ Έχεις πολιτική ευθύνη γιατί άφησες τους εργαζόμενους στο τουρισμό χωρίς οικονομική στήριξη – τι ίδιο άλλωστε έγινε και με άλλους πληττόμενους κλάδους. 

⬅️ Έχεις πολιτική ευθύνη γιατί οι καλλιτέχνες μας – αυτοί οι σπουδαίοι άνθρωποι που μάς δίνουν ανάσα μέσα από το θέατρο, τη μουσική, την Τέχνη – πήραν μία και μόνη φορά ένα επίδομα της πλάκας.

⬅️ Έχεις πολιτική ευθύνη γιατί άφησες γιατρούς, νοσηλευτές, ΜΕΘ κι εξοπλισμό στο έλεος του Θεού. Κι αν σήμερα υπολειτουργεί έστω το Σύστημα Υγείας είναι γιατί υπάρχουν επαγγελματίες με ανθρωπιά, φιλότιμο και υψηλή αίσθηση καθήκοντος.

⬅️ Έχεις πολιτική ευθύνη γιατί έδωσες 85.000.000 ευρώ στο σκόιλ ελικίκου. 5.000.000 στο Μεγάλο Περίπατο. 20.000.000 στη λίστα Πέτσα. 6.000.000 σε σχολικές μάσκες τεντόπανα.

⬅️ Έχεις πολιτική ευθύνη γιατί στρίμωξες 26 παιδιά στην ίδια τάξη.

Έχεις πολιτική ευθύνη που επέτρεψες πληρότητα 100% στις πτήσεις.

⬅️ Έχεις πολιτική ευθύνη γιατί δεν προσέλαβες οδηγούς λεωφορείων. Γιατί δεν αύξησες τα δρομολόγια. Γιατί δεν εφάρμοσες κυλιόμενο ωράριο στην προσέλευση εργασίας.

⬅️ Έχεις πολιτική ευθύνη γιατί άφησες τις εκκλησίες ορθάνοιχτες. Γιατί έκοβες πρόστιμα για τη μάσκα σε όλους εκτός από τους παπάδες.  

 ⬅️ Έχεις πολιτική ευθύνη γιατί όσο εμείς λιώναμε στα σπίτια μας, κάποιοι μεταλάμβαναν με το ίδιο κουτάλι. Και φιλούσαν τις εικόνες. Κι έβγαιναν μετά από την εκκλησία και κολλάγαν επάνω μας. Δίπλα μας στην ουρά, στο σούπερ μάρκετ, στο λεωφορείο. Μάς μετέφεραν το ιο και φταίγαμε εμείς. Εμείς με την ατομική ευθύνη. Όχι εσύ με την πολιτική.

Εμείς συμπολίτη Κυριάκο, την άνοιξη μαντρωθήκαμε σπίτι μας. Δεν είδαμε τους δικούς μας ανθρώπους. Μάς έλειψαν οι αγκαλιές τους, το γέλιο τους, η γκρίνια τους, οι μυρωδιές τους. Ο κόσμος γονάτισε οικονομικά, έκανε  το σκατό του παξιμάδι, κατάθλιψη. Κι όλα αυτά για να μη ξαναζήσουμε όσα ζούμε σήμερα. Κι όμως τα ξαναζούμε και κύριος οίδε τί μάς ξημερώνει το μέλλον.

Εν κατακλείδι συμπολίτη Κυριάκο, εμείς – με όλες τις παρασπονδίες ορισμένων συμπολιτών μας – την ιδρώσαμε τη φανέλα. Δώσαμε δεν πήραμε. Φρόντισε λοιπόν να μάς επιστρέψεις τα χρωστούμενα. Γιατί μάς χρωστάς. Δεν σου χρωστάμε.

Με …συμπολιτικούς χαιρετισμους.

Ο κολλητός σου Σωτήρης.

Έλενα Ακρίτα

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger