Home » , » Μια μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης της Ν.Δ, της Ελληνικής Αστυνομίας και φυσικά του υπουργού καταστολής και αυταρχισμού Μ. Χρυσοχοΐδη.

Μια μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης της Ν.Δ, της Ελληνικής Αστυνομίας και φυσικά του υπουργού καταστολής και αυταρχισμού Μ. Χρυσοχοΐδη.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 | 3:48 π.μ.


Χτες 25 Νοέμβρη, ήταν η παγκόσμια μέρα κατά της βίας εναντίον των γυναικών. 
Μ' αυτή την αφορμή  9 γυναίκες (μέλη της Συνέλευσης 8 Μάρτη) τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, (sms που δικαιολογούσαν τη μετακίνησή, φορώντας μάσκες κλπ), θέλησαν να κάνουν μια συμβολική ενέργεια ανοίγοντας στην πλατεία Συντάγματος ένα πανό που έγραφε: «Δεν μας σωπαίνουν! Δεν μας προστατεύει η καραντίνα από την πανδημία της έμφυλης βίας».

Ε. το σκηνικό που επακολούθησε από την "εκσυγχρονισμένη και εκδημοκρατισμένη" αστυνομία του κ. Χρυσοχοϊδη, είναι απίστευτο. Μας το περιγράφει με κείμενο της στον λογαριασμό που διαθέτη στο f/b η κ. Κατερίνα Σεργίδου, μια απ' τις γυναίκες που έλαβε μέρος σ' αυτή την ενέργεια και υπέστη μαζί με τις συναγωνίστριες της μια αδιανόητη περιπέτεια.

Περικυκλώνονται από μπάτσους, οδηγούνται στο Α.Τ Συντάγματος. όπου και βρίσκονται για πέντε ολόκληρες ώρες μέχρι να πληροφορηθούν ότι η προσαγωγές τους μετατρέπονται σε συλλήψεις για να αφεθούν στην συνέχεια ελεύθερες αφού οι μπάτσοι τους ενημερώνουν  ότι σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για υποτιθέμενη παραβίαση των περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας και θα κληθούν να απολογηθούν σε τακτική δικάσιμο. 

 "Η σημερινή μέρα καταγράφεται ως μια άλλη μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης της Ν.Δ, της Ελληνικής Αστυνομίας και φυσικά του υπουργού καταστολής και αυταρχισμού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Σήμερα, την παγκόσμια μέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών οδηγήθηκαμε στο αστυνομικό τμήμα επειδή τολμήσαμε να πραγματοποιήσουμε μια φεμινιστική συγκέντρωση (λίγων ανθρώπων και με όλα τα μέτρα προστασίας από τον Covid19)", υπογραμμίζει στο κείμενο της η κ. Σεργίδου.

Υ.Γ: Αυτό που πρέπει επίσης να σημειώσουμε είναι ότι "έκοψαν πρόστιμα" σε όλες τις γυναίκες που οδηγούν σε δίκη αν και αυτές τηρούσαν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας. Αναλογιζόμαστε έτσι αν την τακτική που εφάρμοσαν οι μπάτσοι σε δημοσιογράφο στον οποίο έκοψαν πρόστιμο για μην χρήση μάσκας ενώ ο ίδιος έφερε "αντιασφυξιογόνα μάσκα με φίλτρο ακόμη και για τα χημικά των ΜΑΤ", θα είναι μια μπατσάδικη πρακτική που θα γενικευτεί.  

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger