Home » , » Εχασε τη μάχη με το θάνατο, ένας άρχοντας κομμουνιστής, ένας όμορφος, πολύ όμορφος σύντροφος! Ο δικηγόρος Γιώργος Παριανός.

Εχασε τη μάχη με το θάνατο, ένας άρχοντας κομμουνιστής, ένας όμορφος, πολύ όμορφος σύντροφος! Ο δικηγόρος Γιώργος Παριανός.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 | 8:47 μ.μ.

Της Αλέκας Ζορμπαλά

Και μέσα στο χθεσινό όργιο βίας, καταστολής και μαζικής καταπάτησης δικαιωμάτων και δικονομικών εγγυήσεων από πλευράς της Κυβέρνησης και ενώ τρέχεις από ΓΑΔΑ σε Πέτρου Ράλλη, να μαθαίνεις ότι αυτή τη μέρα, έχασε τη μάχη με το θάνατο ένας φανατικός υπερασπιστής τους, ο συνάδελφος και σύντροφος Γιώργος Παριανός.

Ένας δικηγόρος θρύλος για τους νεότερους, εμβληματική μορφή του αντιδικτατορικού κινήματος, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της κατάληψης της Νομικής το 1973, σκληρά βασανισμένος από τη Χούντα.

Οι δρόμοι μας συναντήθηκαν εκεί στο μακρινό 1990, όταν άνθρωποι από διάφορους πολιτικούς χώρους, μικροί και μεγάλοι, σοκαρισμένοι από τη συνεργασία-όνειδος της τότε αριστεράς με την ΝΔ, άνθρωποι ενάντια σε λογικές διαχείρισης, δικηγόροι, που θέλαμε να προτάξουμε τον κοινωνικό ρόλο του δικηγόρου, ενάντια στην κρατική αυθαιρεσία και πλάι σε κάθε άνθρωπο που υποφέρει και αντιστέκεται, αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια άλλου τύπου παράταξη, ένα ρηξικέλευθο σχήμα για τα τότε δικηγορικά δεδομένα:

Εναλλακτική Παρέμβασή Δικηγόρων Αθήνας! 

Ο Γιώργος πρωτοπόρος, εκεί μαζί με την ασυγκράτητη, τότε, πιτσιρικαρία της παράταξης, πάντα μπροστά και μαχητικά, πάντα ήρεμα και μειλίχια.

Και η Εναλλακτική έκανε το θαύμα της και με την πρώτη της εμφάνιση εξέλεξε και σύμβουλο στο ΔΣ. 

Ευτύχησε το σχήμα μας να το εκπροσωπήσει ο Παριανός το 1991-1992.

Ένας σεμνός υπηρέτης της μάχιμης δικηγορίας, ένας άρχοντας κομμουνιστής, ένας όμορφος, πολύ όμορφος σύντροφος!  

Δεν θα ξεχάσω ποτέ στο Τίβολι, τις κουβέντες, τα τσιμπολογήματα, τις φωνές μέσα στην ατέλειωτη καπνούρα, που μας έπνιγε, τον Παριανό να μας κοιτά και μόνο και να αρκεί για να ηρεμήσουμε.

Και πόσο γλεντζές!

Γειά σου σύντροφε Γιώργη!

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger