Home » , » "Ραβασάκι" Μαρινάκη σε Μητσοτάκη;

"Ραβασάκι" Μαρινάκη σε Μητσοτάκη;

Από giorgis , Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020 | 12:51 π.μ.

Του Γ. Γ 

Αναμφίβολα είναι πολύ παρακινδυνευμένο να καταλήγεις σε αυθαίρετα συμπεράσματα και να αποδίδεις σκοπιμότητα, από μια δημόσια τοποθέτηση που σε εντυπωσιάζει. 

Οταν είσαι όμως δεκαετίες στο πολιτικό κουρμπέτι αποκτάς την δυνατότητα να διαβάζεις "μέσα από τις γραμμές".
Σαν πολιτική εκτίμηση, λοιπόν, δεν θεωρώ τόσο τυχαίο το τουιτάρισμα που έκανε ο διευθυντής του "Βήματος", Αντώνης Καρακούσης,

Πρόκειται για έναν δημοσιογράφο που αν και ποτέ δεν έκρυψε την τοποθέτηση του στην συντηρητική παράταξη, είναι μια απ' τις πιο νηφάλιες πένες που έχει να επιδείξει αυτός ο χώρος. 

Αν δεν κάνουμε λάθος άρχισε να καταξιώνεται σαν δημοσιογράφος τότε που υπήρξε στο "δεξιό αντίβαρο" με τα άρθρα του, στις τοποθετήσει του Γ. Βότση του Δ. Τρέμη κ.α. στις "καλές εποχές" της "Ελευθεροτυπίας", τότε που το έντυπο αυτό είχε διευθυντή τον Σεραφείμ Φυντανίδη. 
Στην συνέχεια εργάστηκε σε διευθυντική θέση στην «Καθημερινή», για να αποχωρήσει απ' αυτή και να καταλήξει στον ΔΟΛ. Σήμερα σιτίζεται από το ταμείο του Μαρινάκη.

Είναι αλήθεια ότι ποτέ, ο κ. Καρακούσης, δεν έγινε πρεσβευτής ακραίων νεοφιλελεύθερων απόψεων. Υπήρξαν μάλιστα περιπτώσεις που καυτηρίασε την κρατική καταστολή, ενώ δεν συμμετείχε στην ορχήστρα συναδέλφων του που παιάνιζαν τον χαβά της τρομοϋστερίας σε ένα χρονικό διάστημα. Είναι δε εντυπωσιακό ότι αποκήρυξε δημόσια πάγιες θέσεις της δεξιάς περί "ελεύθερης και αυτορρυθμιζόμενης αγοράς", όταν έπεσε κι αυτός θύμα της πανδημίας.

Μέχρι εκεί όμως. Μπορεί ο κ. Καρακούσης να έχει μια αξιοπρεπή στάση, για αστό δημοσιογράφο, είναι γνωστό όμως ότι είναι πλήρως ευθυγραμμισμένος με τις σκοπιμότητες και τα συμφέροντα που προωθούν μέσα από τα έντυπα τους οι εργοδότες του.
Το είδαμε αυτό στην στάση που κράτησε όταν ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης προχωρούσε σε μαζικές απολύσεις και μειώσεις μισθών, εργαζομένων, λίγο πριν καταρρεύσει ο ΔΟΛ και περάσει στα χέρια του Μαρινάκη.

Με αυτά τα δεδομένα, αναρωτιόμαστε μήπως ο πλουτοκράτης εργοδότης του, ανέθεσε στον υπάλληλο του να στείλει ένα μήνυμα στον Μητσοτάκη.
Παρασκηνιακά παίζονται τόσα παιχνίδια, που μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρήσουμε ότι στο ανούσιο σκηνικό που παρακολουθούμε με το σπίτι που νοικιάζει ο Τσίπρας, θεώρησε ο Καρακούσης ότι έπρεπε να κάνει την συγκεκριμένη παρέμβαση.  

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger