Home » , » Το μεγαλύτερο ξεφτιλίκι του παπαδαριού!

Το μεγαλύτερο ξεφτιλίκι του παπαδαριού!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020 | 11:02 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Ενας αναγνώστης μας, με αφορμή το κείμενο μου “Ένας Αλαβάνος, ένας Μητροπολίτης, κι ένας Κορονοϊός”, ρωτάει "και χαίρεστε";

Ευκαιρία να πω μερικά αυτονόητα πραγματάκια.

Δεν χαιρόμαστε, γελάμε όμως πολύ.

Να το πω με ένα απλό παράδειγμα. Ένας τύπος εντελώς μεθυσμένος είναι στη σκεπή του σπιτιού και λέει πως θα πετάξει. Μάλιστα προτρέπει και τους άλλους να πετάξουν μαζί του.

Εμείς τον προειδοποιούμε να μην πέσει από τη σκεπή, γιατί πιθανότατα θα τσακιστεί. Νόμος της βαρύτητας. Ο τύπος όμως δεν ακούει και ρίχνει βουτιά στο κενό! Προσγειώνεται και τρώει τα μούτρα του. Δεν πεθαίνει, αλλά βογκάει από τον πόνο. Δεν είναι αστείο το πέσιμο αυτό καθ' αυτό, όμως οι βλακείες που έλεγε, προκαλούν γέλιο. Θυμίζουν καρτούν.

Αυτό ακριβώς έπαθε ο παπάς. “Έχω κοινωνήσει ετοιμοθάνατους δεν έπαθα τίποτα”. Με τον Κορονοϊό όμως έπαθε.

Και φυσικά πήγε στο νοσοκομείο αντί για μοναστήρι. Καλά έκανε και πήγε στους γιατρούς, έφτασε όμως ένας μικροσκοπικός ιός για το μεγαλύτερο ξεφτιλίκι του παπαδαριού!

Οπότε μας έρχεται το γέλιο αυθόρμητα για το κάζο που πάθανε. Και δεν γελάμε μόνο εμείς.

Το τραγικό βεβαίως είναι πως αυτοί, παίρνουν άλλους στο λαιμό τους, κι εκεί, όχι μόνο δε γελάμε καθόλου, αλλά οργιζόμαστε και στενοχωριόμαστε.

Όταν όμως ο άλλος πάει γυρεύοντας και τον έχεις προειδοποιήσει, τότε τι να κάνουμε; Να κλάψουμε;

Ή να πούμε “σας τα είπαμε” μπας και βάλουν μυαλό οι υπόλοιποι, το ποίμνιο, μήπως και σωθούν κάμποσες ζωές;

Χώρια που τους υποκριτές δεν τους γουστάρουμε καθόλου. Γιατί να τους λυπηθούμε; Αυτοί λυπήθηκαν κανένα;

Για τους πρόσφυγες τι έλεγε ο συγκεκριμένος; 'Η οι φτωχοί και οι απελπισμένοι δεν έχουν ψυχή;

Ακούτε αυτό να αηδιάσετε υπεύθυνα.

“Είμαστε κάθετα αντίθετοι με την έλευση των Μεταναστών”. Καλά για τους Μουσουλμάνους ξέραμε. Άντε και για τους Χριστιανούς άλλων δογμάτων. Ακόμα κι όμως κι όταν οι πρόσφυγες είναι χριστιανοί Ορθόδοξοι, οικογένειες με μικρά παιδιά, δεν τους θέλει!

Τόσο “καλός”! Μην αγαπάς τόσο τον πλησίον σου, ρε παπά, θα πάθεις τίποτα! Δεν είναι ξενοφοβικός ΑΛΛΑ... Καταλάβαμε. Χρυσά Αυγά ή Σαμαρά.

Φανταστείτε να είχαν αυτή τη ρατσιστική αντίληψη οι Απόστολοι. Ο Χριστιανισμός θα ήταν όλος κι όλος αυτοί οι 12! Άντε και η μητέρα του Ιησού με μερικούς συγγενείς. Κανένας άλλος, αφού όλοι οι υπόλοιποι ήταν αλλόθρησκοι! Ειδωλολάτρες ή Ιουδαίοι!

Οι Μητροπολίτες θα έπρεπε να έχουν φωτογραφίες των Αριστερών και των Κομμουνιστών, να τους ανάβουν κεριά, γιατί, αν δεν ήταν η Αριστερά να αναγκάσει το Μητσοτάκη να κλείσει τις Εκκλησίες, θα είχαν κολλήσει ΠΡΙΝ βγει το φάρμακο, το οποίο έχουν για λίγους.

(Ο Μπογιόπουλος λέει ενδιαφέροντα για το θέμα).

Οι περισσότεροι από την Ιερά Σύνοδο, χωρίς το φάρμακο, θα είχαν συναντήσει το Χριστό να τους περιμένει με τη βούρδουλα να τους στείλει στο διάολο πεσκέσι!

Κάτι ακόμα. Δεν χαιρόμαστε απλά όταν ένας ρατσιστής τιμωρείται, κάνουμε γιορτή! Γιατί κάθε ένας από αυτούς τους δεξιούς – ακροδεξιούς είναι υπεύθυνος για το χαμό πολλών αθώων συνανθρώπων μας.

Πόσοι χάθηκαν επειδή άκουσαν το Ιερατείο; Πόσοι ηλικιωμένοι έγλειψαν το ίδιο κουτάλι και φίλησαν την ίδια εικόνα; Πόσοι αρρώστησαν και πόσοι πέθαναν;

Γι αυτούς λυπάται η Εκκλησία; Ή επιμένει στις επικίνδυνες αντιλήψεις της;

Θέλουν τώρα να ανοίξουν τους ναούς.

Έχοντας υποχρέωση να προφυλάξουμε τους συνανθρώπους μας, αν το κάνουν, θα διαδηλώσουμε μπροστά από τις Εκκλησίες.

Μην τολμήσουν να πάρουν άλλους στο λαιμό τους. Γιατί εκεί δε θα γελάσουμε εμείς, θα κλάψουν αυτοί.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger