Home » , » Ενα ηχητικό με αφορμή την λογοκρισία της Ελενας Ακρίτα από έντυπο του Μαρινάκη

Ενα ηχητικό με αφορμή την λογοκρισία της Ελενας Ακρίτα από έντυπο του Μαρινάκη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020 | 3:45 π.μ.

Για να καλλιεργήσουν την αυταπάτη ότι τα ΜΜΕ τους διακρίνονται από πλουραλισμό, και στεγάζουν διαφορετικές φωνές δημόσιας έκφρασης, κάποιοι ιδιοκτήτες ΜΜΕ εντάσσουν στο μισθολόγιο της επιχείρησης τους, εκπομπές όμως η "Ελληνοφρένεια" και δημοσιογράφους σαν τον Ν. Μπογιόπουλο.

Αποκτούν έτσι και "πελατεία", που δεν θα είχαν, και δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι τα ΜΜΕ τους δεν είναι στρατευμένα στην υπηρεσία του κεφαλαιοκρατικού συστήματος. 

Εχουμε αυτό που έγραφε ο Βασίλης Ραφαηλίδης στο βιβλίο του "Καπιταλισμός. Η κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας": "Η γοητεία του σωστού καπιταλιστή συνίσταται στην ικανότητά του να είναι απατεώνας χωρίς να φαίνεται". Τα παραπάνω έγραφε σύντροφος σε προηγούμενη ανάρτησή μας

Κι αυτοί φυσικά οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στα αστικά ΜΜΕ αυτολογοκρίνονται.  Κι επειδή αναφερθήκαμε στον Μπογιόπουλο να πούμε ότι ποτέ δεν θα τον ακούσετε να αναφερθεί για εργασιακές συνθήκες ζούγκλας που επικρατούν σε κάποιες επιχειρήσεις -ειδικά στις ιστοσελίδες- του εργοδότη του ή στις εκδικητικές απολύσεις που έκανε αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζομένους του ο συνέταιρος του Χατζηνικολάου Ανδρέας Κουρής.
Οπως φυσικά και δεν θα ακούσετε από τους συντελεστές της ραδιοφωνικής εκπομπής "Ελληνοφρένεια" την παραμικρή "μπηχτή" για τα πεπραγμένα Μαρινάκη. 

Εξυπακούεται επίσης ότι όσο εργαζόταν η Ακρίτα στον όμιλο του Μαρινάκη, δεν έκανε καμιά αναφορά για τους "εξαφανισμένους" μάρτυρες της δυσώδους ιστορίας με το ναρκόπλοιο "Noor1" και τα σχετικά. 

Απαραίτητη δηλαδή προϋπόθεση για να εργαστεί κάποιος στα αστικά ΜΜΕ να αντιλαμβάνεται τα πλαίσια στο οποία μπορεί να κινηθεί η κριτική του, καθώς και η θρησκευτική προσήλωση στον κοινοβουλευτικό κρετινισμό.

Αυτό ακριβώς που ομολογεί, με ακραίο μάλιστα τρόπο, δημόσια ο γνωστός Μουμτζής.
(Δεν αντιλαμβάνεται φυσικά ότι στις δεδομένη πολιτική συγκυρία δεν μπορεί να αποκτήσει παρεμβατικότητα ένα ΜΜΕ εφάμιλλό του "Ελεύθερου Κόσμου", της φυλλάδας που κυκλοφορούσε κατά την διάρκεια της δικτατορίας των Συνταγματαρχών. Διαφορετικά, αν δεν θέλει να καταντήσει μια περιθωριακή έντυπη πατσαβούρα, θα έχει την κατάληξη του "Φιλελεύθερου", της φυλλάδας που κυκλοφορούσε ο εργοδότης του Θανάσης Μαυρίδης).

 Επειδή έχει πάρει διαστάσεις -τουλάχιστον στο διαδίκτυο- η παραίτηση της Ελενας Ακρίτας από τα "ΝΕΑ" -τις τελευταίες εξελίξεις τις αναφέρει η δημοσιογράφος στην παρουσία της στο f/b-  θεωρήσαμε σκόπιμο να ανεβάσουμε στο Ιντερνέτ μια περασμένη εκπομπή που είχε ακουστεί από τον ραδιοφωνικό σταθμό μας.
(Είναι ένα πρόβλημα που εδώ και πολύ καιρό δεν κατορθώσαμε να συνεχίσουμε τις πολιτικές μας εκπομπές στον διαδικτυακό μας ραδιοσταθμό και μεταδίδει μόνο μουσική).

Ας θυμηθούμε, λοιπόν ποια είναι η άποψη μας για την λεγόμενη "τέταρτη εξουσία". Οι εκτιμήσεις που ακούγονται στο παρακάτω ηχητικό ισχύουν διαχρονικά. 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger