«Ρεπορτάζ» του Βασίλη Γ. Λαμπρόπουλου, που δημοσιεύτηκε στα «Νέα Σαββατοκύριακο» υπό τον τίτλο «Ψάχνουν το δίκτυο συνεργών του Χρήστου Παππά» και την Κυριακή στο in.gr υπό τον τίτλο «Χρήστος Παππάς: Που ψάχνει η αστυνομία για βρει τον καταζητούμενο Χρυσαυγίτη», μας πληροφορεί ότι γίνονται «στοχευμένες έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. εντός και εκτός συνόρων για τον εντοπισμό του πρώην υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής».
Γνωστή -εδώ και χρόνια- «ντουντούκα» των επιτελών των ασφαλίτικων μηχανισμών ο δημοσιογράφος του Συγκροτήματος, γεγονός που μας υποχρεώνει να δώσουμε βάση στα γραπτά του. Οταν, λοιπόν, η «ντουντούκα» μιλάει για «στοχευμένες ενέργειες» στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Βέλγιο και Γαλλία) και μεταφέρει νέα δήλωση Χρυσοχοΐδη («ο Χρήστος Παππάς θα εντοπισθεί»), εμείς αντιλαμβανόμαστε ότι δεν έχουν τίποτα στα χέρια τους και ότι δεν κάνουν απολύτως τίποτα για να έχουν. Αυτό το παραμύθι επιστρατεύεται πάντοτε από το ασφαλιταριό και την πολιτική του ηγεσία για να σκορπίσει στάχτη στα μάτια. Αλλωστε, αν έκαναν εντατικές έρευνες σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις, δε θα έβγαιναν να το φωνάξουν με τη «ντουντούκα», ενημερώνοντας τους ερευνώμενους.
Το δημοσίευμα έχει ένα και μόνο σκοπό. Να πείσει ότι δεν υπάρχει καμιά ευθύνη της μπατσαρίας για την εξαφάνιση του νεοναζιστή. Διότι αυτός έδωσε για τελευταία φορά «παρών» στο αστυνομικό τμήμα την 1η Οκτώβρη και μετά εξαφανίστηκε. «Καλά δεν τον παρακολουθούσαν;». Στο ερώτημα που έρχεται στα χείλη κάθε εχέφρονος ανθρώπου, η απάντηση του δημοσιεύματος είναι πως οι χρυσαυγίτες που συνελήφθησαν όταν εκδόθηκε η τελική απόφαση του δικαστηρίου «ήταν σε αστυνομικό κλοιό αμέσως μετά την αρχική ετυμηγορία της 7ης Οκτωβρίου που όριζε τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση».
Οπως έχουμε ξαναγράψει, δε χρειαζόμαστε τη σιγουριά του Μπαλάσκα («Ούτε μία στο τρισεκατομμύριο» να διαφύγει χρυσαυγίτης, γιατί τους έχουμε σε απόσταση αναπνοής) γιατί από δικό μας ρεπορτάζ προέκυψε ότι είχαν παρθεί αποφάσεις σε ανώτατο επίπεδο να τεθούν υπό στενή παρακολούθηση όλοι οι κατηγορούμενοι χρυσαυγίτες, πολύ πριν από την έκδοση της δικαστικής απόφασης. Και ο σύμβουλος του Χρυσοχοΐδη, απόστρατος αρχηγός της ΕΛΑΣ Νασιάκος, με τον οποίο ζητήσαμε επικοινωνία για να του θέσουμε σχετικά ερωτήματα, ουδέποτε εμφανίστηκε στο τηλέφωνο.
Τώρα, ο Λαμπρόπουλος πλασάρει μια νέα βερσιόν: ότι οι χρυσαυγίτες τέθηκαν σε παρακολούθηση από τις 7 Οκτώβρη που βγήκε η απόφαση περί ενοχής, αλλά ο Παππάς την είχε κάνει από την 1η Οκτώβρη! Εμείς, όμως, δεν ξεχάσαμε τι έλεγε ο Χρυσοχοΐδης: «Εάν η Αστυνομία παρακολουθούσε με οποιοδήποτε τρόπο τον Χ. Παππά θα παρανομούσε διπλά. Απέναντι σε ένα πολίτη και απέναντι σε ένα κατηγορούμενο. Στη σημερινή Ελλάδα και διακυβέρνηση οι παρακολουθήσεις γίνονται με εντολή εισαγγελέα. Οποιος έχει αντίθετη γνώμη να το δηλώσει καθαρά!». Πρώτα έλεγαν ότι δεν τους παρακολουθούσαν καθόλου, γιατί θα ήταν παράνομο, τώρα μας λένε ότι τους παρακολουθούσαν μεν, αλλά από τις 7 Οκτώβρη!
Και μόνο το ότι βγαίνουν τώρα και διοχετεύουν τέτοιες παραλλαγές αποτελεί έμμεση ομολογία ενοχής. Θα το ξαναπούμε: ο Παππάς «την έκανε» με πλήρη αστυνομική κάλυψη. Και δεν έχουν καμιά πρεμούρα να τον πιάσουν. Γι’ αυτό και στο εξωτερικό περιορίστηκαν να στείλουν ένα τυπικό-γραφειοκρατικό σήμα στην Ιντερπόλ και όχι ομάδα ασφαλιτών που θα συνεργαστούν με τους ξένους συναδέλφους τους, δίνοντάς τους πληροφορίες και προσανατολίζοντας σχετικά τις έρευνες.
Δημοσίευση σχολίου