Home » , » Τυχεροί οι μαθητές που ζουν σε μια εποχή που όλα έχουν χρηματική αξία. Οπότε απλά θα πληρώσουν ένα πρόστιμο. Κάποτε, θα τους κρέμαγαν την ταμπέλα, θα τους κούρευαν με την ψιλή ...

Τυχεροί οι μαθητές που ζουν σε μια εποχή που όλα έχουν χρηματική αξία. Οπότε απλά θα πληρώσουν ένα πρόστιμο. Κάποτε, θα τους κρέμαγαν την ταμπέλα, θα τους κούρευαν με την ψιλή ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021 | 6:54 μ.μ.


Της Γ. Λ.

Τα παιδιά θα έχουν συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να επιστρέφουν στο σπίτι τους, μετά το μάθημα. Διαφορετικά θα τους επιβάλλονται χρηματικά πρόστιμα.

Ζέττα Μακρή – Υφυπουργός Παιδείας

Πάνω που είπα να χαλαρώσω με αναμνήσεις και να ταξιδέψω μες στην καραντίνα ήρθε η υφυπουργός να με πάει πολλά χρόνια πίσω.

Αν και δεν πήγαινα ακόμα δημοτικό θυμάμαι τον δάσκαλο να περιφέρεται ανάμεσα στην προβολή κινηματογράφου και να ψάχνει αν υπήρχαν μαθητές ανάμεσα στους θεατές.

Ναι αγαπητά παιδιά/ απαγορευόταν να πας με τους γονείς σου να δεις μια ταινία.

Οπότε ήρθε η ώρα να μάθετε τι εστί ελευθερία, παρακολούθηση, καταγγελία, κατάδοση .... ήρθε η ώρα ο ρουφιάνος που κοιμόταν, να ξυπνήσει, για να επιβάλλει στους εφήβους που καθυστερούν να επιστρέψουν από το σχολείο, πρόστιμο.

Επιστρέφεις με το πάσο σου χαζολογώντας στον δρόμο, χαζεύοντας στις γωνιές και στις πλατείες; 

 Η αστυνομία καιροφυλακτεί να σε τσακώσει κι αν δε σε δει το όργανο, κάποιος ρουφιάνος από τους πολλούς που ξύπνησαν μέσα στην πανδημία θα σε "δώσει", τηλεφωνικά, ιντερνετικά, θα σε κρεμάσει στο δίκτυο για να 'χει να λέει πως φταίνε οι νέοι ....ξέρουμε δα πόση χαιρεκακία, μην πω μίσος έχουν ξεράσει οι τηλεοπτικοί, διαδικτυακοί παπαγάλοι, ενισχυμένοι συχνά κι από τρομοκρατημένους πολίτες, 

Πάλι καλά! Ζείτε σε μια εποχή που όλα έχουν χρηματική αξία, οπότε απλά θα πληρώσετε ένα πρόστιμο αλλιώς θα μπορούσαν να σας κρεμάσουν την ταμπέλα, να σας κουρέψουν, να σας δώσουν ένα χέρι ξύλο ...

Είδατε τι όμορφα που το υπουργείο Α-παιδείας της cisco μαθαίνει κοινωνική πολιτική αγωγή στους μαθητές ...

***

Πηγή: Πένυ Κορασίδου -f/b

Ζέττα Μακρή υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων μιλώντας σήμερα στο Mega: Πρόστιμα στους μαθητές που θα κάθονται στις πλατείες και δεν θα επιστρέφουν στο σπίτι μετά τη λήξη των μαθημάτων τους.

Η υφυπουργός δεν διευκρίνισε ποιο χρονικό περιθώριο έχει ο μαθητής για να επιστρέψει από το σχολείο στο σπίτι του, λέγοντας “Πάντως δεν είναι απεριόριστος ο χρόνος”.

Να, κάτι τέτοια ακούω και δεν μπορώ ν΄ αποφύγω τους συνειρμούς.

Σε ηλικία 7 χρόνων, όταν η μάνα μου μ΄ έστελνε σε καμιά δουλειά, ξέρω ΄γω, στον μπακάλη για ζάχαρη ή στη γειτόνισσα για κανα λεμόνι, μου έλεγε "θα φτύσω, μέχρι να στεγνώσει, να είσαι εδώ".

Άντε, παιδιά, να ετοιμαζόμαστε σιγά-σιγά, πηλήκια, ποδιές, κοτσίδες για τα κορίτσια, κούρεμα με την ψιλή για τ΄αγόρια, άσπρα γιακαδάκια και σοσόνια.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στους μαθητές μετά τις οκτώ, απαγόρευση σε πλατείες, απαγόρευση σε καφετέριες, απαγόρευση σε κινηματογράφους εκτός από τις ταινίες του Τζέιμς Πάρις.

Πίσω ολοταχώς στις δεκαετίες του 60 & 70 !

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger