Home » , » Κι άλλο κρούσμα λογοκρισία στο facebook. - Γιατί φοβάται η κυβέρνηση, τόσο πολύ τις εξελίξεις με την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα;

Κι άλλο κρούσμα λογοκρισία στο facebook. - Γιατί φοβάται η κυβέρνηση, τόσο πολύ τις εξελίξεις με την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021 | 5:47 μ.μ.


Αρχικά ανέθεσαν σε όλα τα δημοσιοκαφρικά κυβερνητικά φερέφωνα, από ιστοσελίδες τύπου iefimerida και protagon μέχρι δημοσιολόγους ποιότητας Καμπουράκη και Μανδραβέλη, για ρίξουν τον οχετό τους σε όσους στηλιτεύουν το ταξικό μίσος που δείχνει η κυβέρνηση απέναντι στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, Προφανώς δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. 

Στην συνέχεια δέχονται και το επόμενο "χαστούκι" όταν ανέθεσαν την γνωστή Σοφία Νικολάου να επικαλεστεί νόμους και διατάγματα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. 
Αποτυχημένη προσπάθεια κι αυτή αφού η γ.γ γίνεται καταγέλαστη με τι ψέματά της και τις ασυναρτησίες της σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που την πήραν στο δούλεμα και αστικά έντυπα.

Ετσι, λοιπόν, η κυβέρνηση καταφεύγει στην δοκιμασμένη συνταγή, για να αντιμετωπίσει στο κύμα αλληλεγγύης που υπάρχει στον απεργό πείνας. Την καταστολή. Κι αυτό το ισχυριζόμαστε γιατί το πιο πιθανότερο -όχι απαραίτητο- είναι να υπήρξε κυβερνητική παρέμβαση ώστε το facebook να "σφάξει" την αναγγελία μιας διαδικτυακής εκδήλωσης για τον Δ. Κουφντίνα και να "απειλήσει" τους διοργανωτές της.

Αλήθεια, τόσο πολύ τρέμει η κυβέρνηση τι εξέλιξη μπορεί να έχει ο αγώνας του απεργού πείνας;

Να παραθέσουμε την κοινή ανακοίνωση πέντε οργανώσεων που αποτέλεσε το ερέθισμα γι' αυτή μας την ανάρτηση


«Στον καιρό του αλλόκοτου φόβου

Όσο περνούν οι μέρες γίνεται ξεκάθαρο σε όλους και όλες ότι η κατασταλτική εκστρατεία της κυβέρνησης εντείνεται. Τα δικαιώματα και οι ελευθερίες ολόκληρης της κοινωνίας μπαίνουν στο στόχαστρο, ενώ οι προσλήψεις αστυνομικών αυξάνονται καθημερινά για να αντιμετωπίσουν τις αντιδράσεις που έρχονται.

Οι απαγορεύσεις διαδέχονται η μια την άλλη. Όχι μόνο οι διαδηλώσεις, οι βόλτες αλλά και οι συζητήσεις φαίνεται ότι ενοχλούν και θεωρούνται επικίνδυνες για την “δημοκρατία” τους. Η διαδικτυακή εκδήλωση για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα “κατέβηκε” από το facebook ενώ μας ανακοινώθηκε ότι το επόμενο βήμα θα είναι να “κατέβουν” και οι σελίδες των οργανώσεων.

Ενώ απειλείται η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα που διεκδικεί το αυτονόητο δικαίωμα του να επιστρέψει πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως προβλέπει ο νόμος που η κυβέρνηση έχει ψηφίσει, ενώ πανεπιστημιακοί, σωματεία, αγωνιστές ενώνουν την φωνή τους για να υπερασπίσουν στοιχειώδη δικαιώματα, η λογοκρισία και η καταστολή συνεχίζονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και ο Συνήγορος του πολίτη καταθέτει ερωτήματα για τους παράνομους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Εμείς δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν θα κάνουμε πίσω. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί κανονικά (σε σύνδεσμο που θα ανακοινωθεί από τις (ιστο)σελίδες μας) και τις επόμενες μέρες θα βρεθούμε όλοι και όλες στους δρόμους για να αγωνιστούμε ενάντια σ’ αυτή την αντιδραστική πολιτική. Ήρθε η ώρα ο φόβος ν’ αλλάξει στρατόπεδο!

Αναμέτρηση – Ομάδα Κομμουνιστών/στριών

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Κόκκινη Γραμμή

Συνάντηση για μια αντικαπιταλιστική διεθνιστική Αριστερά»

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger