Home » , » Δεξιά πολυκατοικία: "Μια χαρούμενη οικογένεια"

Δεξιά πολυκατοικία: "Μια χαρούμενη οικογένεια"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 | 6:04 μ.μ.

Δεν έχουμε πληροφόρηση για το τι συμβαίνει στο εσωτερικό της δεξιάς πολυκατοικίας. 
Αν κρίνουμε όμως από το δημοσίευμα που υπάρχει σήμερα στην ιστοσελίδα antinews η οποία φέρεται να εκφράζει την γραμμή Σαμαρά δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις στο κυβερνητικό κόμμα που δεν μπορεί να προβλέψουμε. 

Η αποστροφή της ομιλίας του Μητσοτάκη στην βουλή, κατά την οποία απαντώντας στον Τσίπρα για τα συλλαλητήρια που έγιναν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, είπε μεταξύ άλλων ότι: «Αυτές οι διαδηλώσεις πράγματι είχαν αρκετά γραφικά στοιχεία και ενδεχομένως να είχαν εμφιλοχωρήσει και κάποιοι θύλακες της ακροδεξιάς», φαίνεται ότι έχει ανάψει φωτιές στο εσωτερικό της Ν.Δ.  

Ακόμα και αν προσπερνούσαμε την ανάρτηση που έκανε στο διαδίκτυο ο έμπιστος φίλος του Σαμαρά, πρώην ευρωβουλευτής και υφυπουργός Ακης Γεροντόπουλος (την παραθέτουμε)  δεν αποκλείετε εντελώς να έχουν κάποια βασιμότητα οι εκτιμήσεις που υπάρχουν στο antinews.

Λέτε να ξανακούσουμε το γνωστό σύνθημα που φώναζαν οι νεοδημοκράτες επί εποχής πατρός Μητσοτάκη; Κάπως χλωμό μας φαίνεται. Κυριακάτικες εφημερίδες πάντως είχαν δημοσιεύματα για τέτοια σενάρια.  

Σχολιάζοντας , λοιπόν, αυτή η ιστοσελίδα, την συνέντευξη που έδωσε ο Α. Σαμαράς στην "Καθημερινή" αναφέρει

Αναμενόμενο το χτύπημα Σαμαρά κατά Μητσοτάκη. Απλώς περίμενε το κατάλληλο timing για να εξαπολύσει τους μύδρους....

Το ερώτημα πλέον είναι το εξής: Τί θα κάνει για να απεγκλωβιστεί -σ.σ ο Μητσοτάκης;

Διότι δεν είναι και λίγο να σε αποκαλεί επί της ουσίας μειοδότη ένας πολιτικός του βεληνεκούς του Σαμαρά.

Ακυρώνοντάς σου στο μεταξύ συνολικά την εξωτερική σου πολιτική, ξεκαθαρίζοντάς σου εμμέσως ότι είτε θα ασπαστείς την εθνική γραμμή είτε θα υποστείς τις συνέπειες.

Δυστυχώς τα περιθώρια κινήσεων απεγκλωβισμού για τον Μητσοτάκη είναι περιορισμένα και εξαντλούνται σε δυο μονάχα επιλογές.

Ή θα τον διαγράψει επιδεικνύοντας ηγετική πυγμή.

Ή θα ποιεί την νήσσαν καθιστώντας εαυτόν όμηρό του.

Στη μεν πρώτη περίπτωση η κυβέρνηση αυτομάτως οδηγείται σε πτώση για ευνόητους λόγους.

Σε κάθε περίπτωση, το σκηνικό κατόπιν του σαμαρικού ραπίσματος στον εθνομηδενισμό είναι ιδιαιτέρως σύνθετο και ουδείς δύναται να προβλέψει με βεβαιότητα ποιo θα είναι το μέλλον της κυβέρνησης.

 Πάντως φιλοκυβερνητικός δημοσιογράφος χαρακτήρισε τον Σαμαρά "ξεπουπουλιασμένο" , ζήτημα είναι αν ελέγχει 1-2 βουλευτές ανέφερε και η εκτίμηση της ιστοσελίδας ότι αν τον διαγράψει ο Μητσοτάκης "αυτομάτως η κυβέρνησή του οδηγείτε σε πτώση" ίσως να μην ισχύει. Πιθανόν όμως να υπάρχουν γεγονότα που δεν γνωρίζουμε. Οψόμεθα.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger