Home » , , » Η ξεχασμένη εμπλοκή του Χατζηνικολάου, στο σκάνδαλο Novartis. με αφορμή την συνέντευξη που πήρε ο "έγκριτος" από τον Μητσοτάκη

Η ξεχασμένη εμπλοκή του Χατζηνικολάου, στο σκάνδαλο Novartis. με αφορμή την συνέντευξη που πήρε ο "έγκριτος" από τον Μητσοτάκη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021 | 8:42 μ.μ.


Διαχρονικά έχουμε αστική δικτατορία, αλλά μέχρι τώρα οι εξουσιαστές επικαλούμενοι την εδραίωση και τα αποτελέσματα του κοινοβουλευτικού κρετινισμού επικαλούνταν την λαϊκή νομιμοποίηση. (Θα σας προτείναμε να διαβάσετε το καταπληκτικό βιβλίο του Γιώργου Ρούση "Ο μύθος της Ελεύθερης βούλησης της πλειοψηφίας", όπου και  αποδομείται τεκμηριωμένα αυτή η ψευδαίσθηση που υπάρχει ). 
Σήμερα επί εποχής "Μητσοτακικής, Λουδοβίκιας απολυταρχίας", αυτό αρχίζει να γίνεται πλατιά κατανοητό και δεν είναι καθόλου άστοχη η εκτίμηση που κάνει στον λογαριασμό του στο twitter, ο αγωνιστής γιατρός Παναγιώτης Παπανικολάου.

Προσέξτε ένα γεγονός που σκόπιμα πέρασε εντελώς απαρατήρητο από τους δημοσιολόγους, αλλά και από τα συνδικαλιστικά όργανα των δικαστών. Μιλάμε για το τεράστιο σκάνδαλο της Novartis και πώς χειρίστηκε το θέμα στην συνέντευξη που πήρε ο εκδότης της Realnews, από τον πρωθυπουργό.

Εδώ είναι απαραίτητο να κάνουμε μια παρένθεση και να θυμίσουμε ένα γεγονός που δεν πήρε καθόλου διαστάσεις και πέρασε σαν φωτοβολίδα. (Συνηθίζονται τέτοιες καταστάσεις στο πολιτικοδημοσιογραφικό σκηνικό). Αναφερόμαστε  σε επίσημο έγγραφο του FBI που είχε δοθεί στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς τον Αύγουστο του 2017, αναφορικά με στοιχεία που διαθέτει το FBI για χρηματισμούς Ελλήνων ιατρών, αξιωματούχων και πολιτικών και το οποίο εμπλέκει τον "έγκυρο"

Εκτός αυτού τον Φλεβάρη του 2018 είχε δημοσιευτεί κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα στο σκάνδαλο της Novartis στην οποία εμφανιζόταν ο Χατζηνικολάου να λαμβάνει οικονομικά ανταλλάγματα ώστε να κλείνει ραντεβού μεταξύ εκπροσώπων της φαρμακοβιομηχανίας και υπουργών της κυβέρνησης

Και εδώ το αναπάντητο ερώτημα που υπάρχει είναι γιατί ο κ. Χατζηνικολάου αν θεωρούσε ανυπόστατα όσα έχουν δημοσιευτεί -και θαφτεί- σε βάρος του τα προσπέρασε; 
Δεν θα ήταν λογικό και αυτονόητο όταν θεωρεί ότι θίγεται και μάλιστα μ' αυτό τον τρόπο η τιμή και η υπόληψή του να καταφύγει στην αστική δικαιοσύνη; Αν θεωρούσε δηλαδή ότι το FBI καθώς και ο προστατευόμενος μάρτυρας τον συκοφαντούν δεν θα επιχειρούσε να προστατέψει την επαγγελματική του διαδρομή και να ζητήσει την ποινική δίωξη τους;  

Εδώ να θυμίζουμε ότι το έγγραφο του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών των ΗΠΑ ανέφερε :«Είχε εύκολη πρόσβαση στο Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Αμυνας, Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Υγείας και Υπουργείο Ανάπτυξης. Ο  Χατζηνικολάου κανόνιζε συναντήσεις μεταξύ αυτών των Υπουργείων και του Φρουζή... 
Για παράδειγμα, η Novartis αύξησε τα τιμολόγια  με την REAL MEDIA (που ανήκει στο Χατζηνικολάου). Συνήθως οι διαφημίσεις κόστιζαν γύρω στα 2.000 Ευρώ. Η Novartis πλήρωνε 3.000 Ευρώ. Η διαφήμιση ήταν νόμιμη αλλά το τιμολόγιο ήταν αυξημένο. Η Novartis εξέδιδε τιμολόγια για την REAL MEDIA άμεσα ούτως ώστε η REAL MEDIA να πληρώνεται σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών αντί εννέα μηνών».

Περασμένες ιστορίες είναι αυτές αλλά όσοι/ες δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, δικαιούμαστε να τις επαναφέρουμε και να ζητούμε έστω και ετεροχρονισμένα να μας δώσει ο 'έγκυρος" κάποιες απαντήσεις.

Ας 'ρθούμε πάλι στο στο θέμα που αποτέλεσε ερέθισμα γι' αυτή την ανάρτησή μας. Στον διάλογο δηλαδή που υπήρξε μεταξύ Χατζηνικολάου-Μητσοτάκη στην γνωστή συνέντευξη.
Η μόνη εύστοχη αναφορά που υπήρξε και αυτή οφείλεται κατά ένα μέρος στην αντιπαράθεση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ Χατζηνικολάου και Βαξαβάνη είναι το άρθρο που υπάρχει στην ιστοσελίδα "Κουτί της Πανδώρας". 

Ο συντάκτης του που το υπογράφει με το ψευδώνυμο "Μαθηματικός" επιλέγει τον άκρως προκλητικό τίτλο του: "Ο Χατζη(αβατη)νικολάου και ο Μητσοτάκης εφέντης ..."

Απ' αυτό αντιγράφουμε to απόσπασμα -η φώτο δική μας παρέμβαση- που έχει σχέση με το σκάνδαλο Novartis:

Στην τελευταία συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Ν. Χατζηνικολάου μας θύμισε τον Ντίνο Ηλιόπουλο στον “Ατσίδα” όταν έλεγε: “Σήμερα, δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα”.

Δε μας εξέπληξε που ο πρωθυπουργός ήταν απόλυτα προετοιμασμένος (με διαγράμματα, με αποσπάσματα παλαιότερων δηλώσεών του, κλπ.) σε μια λίστα ερωτημάτων που μάλλον του είχε δοθεί από πριν. Δε θέλουμε να πιστέψουμε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός ενεχείρισε στον έγκριτο δημοσιογράφο τις ερωτήσεις, όπως έκανε παλιότερα με τον Πορτοσάλτε!!!

Θα σταθούμε στο σημείο της συνέντευξης που αφορά στην υπόθεση Novartis.

Ο δημοσιογράφος ρώτησε αν υπήρξαν εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα στο σκάνδαλο. Ο πρωθυπουργός απάντησε “όχι δεν υπήρξαν, δεν υπήρξαν, δεν υπήρξαν (τρις)”!!! Όπως ο απόστολος Πέτρος στο κατά Ματθαίον “Πριν αλέκτορα φωνήσαι, τρις απαρνήση με”, και εκεί ο Χατζηνικολάου βολικά ... σιώπησε.

Εκεί έκανε τον Χατζηαβάτη* μπροστά στον Μητσοτάκη εφέντη!!! Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι προσπέρασε την απάντηση του “άλλα λόγια να αγαπιώμαστε” πρωθυπουργού; 

Ο δημοσιογράφος γνωρίζει ότι ο πολιτικός Λοβέρδος είναι υπόδικος. Γνωρίζει ότι είναι υπό δικαστική έρευνα για το σκάνδαλο οι Γεωργιάδης και Αβραμόπουλος. Γνωρίζει ότι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της Novartis με τις ΗΠΑ, και η υπέρογκη αποζημίωση της φαρμακευτικής, αφορούσε στην πολιτική τιμολόγησης των φαρμάκων στην Ελλάδα ως χώρας αναφοράς. Γνωρίζει ότι η τιμολόγηση προκύπτει από πολιτικές αποφάσεις αρμόδιων υπουργών. 

Οι γιατροί, τους οποίους δείχνει ο Μητσοτάκης για χρηματισμό και υπερσυνταγογράφηση, δεν συντάσσουν υπουργικές αποφάσεις τιμολόγησης του φαρμάκου. Όμως ο έγκριτος δημοσιογράφος έκανε τον Χατζηαβάτη. Κουβέντα δεν άρθρωσε για την άμεση επέμβαση του Μητσοτάκη στη δικαιοσύνη αφού αθωώνει τους υπόδικους πολιτικούς πριν αποφανθούν οι δικαστές. Κουβέντα για την καρατόμηση της Τουλουπάκη.

Κουβέντα δεν άρθρωσε για τον πυρήνα του συμβιβασμού ΗΠΑ - Novartis. Λες και οι Αμερικάνοι ενδιαφέρθηκαν για ένα σκάνδαλο που δεν τους αφορά, σε μια ξένη χώρα επειδή κάποια εταιρεία δωροδόκησε κάποια κατηγορία εργαζομένων ή κάποιους αξιωματούχους. Όπως ακριβώς δεν ενδιαφέρθηκαν για τα σκάνδαλα της Siemens, ή των εξοπλιστικών, κλπ...

Ο Νίκος Χατζηνικολάου επαίρεται για την αντικειμενικότητά του. Ενοχλείται όταν του επισημαίνεται ότι “μπάζει νερά” η δημοσιογραφική του “πέννα”. Ότι δεν αποκαλύπτει τα “λερωμένα τ’ άπλυτα τα παραπεταμένα” μιας ανίκανης κυβέρνησης και ενός ανέμελου πρωθυπουργού ο οποίος εξακολουθεί να ισχυρίζεται - χωρίς δημοσιογραφικά ερωτήματα - ότι πήρε όλα τα αναγκαία μέτρα θωράκισης του ΕΣΥ. Όταν οι νεκροί ξεπέρασαν τους 5000 στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και οι υγειονομικοί είναι στα κάγκελα!!!

Ο Χατζηνικολάου υπονομεύει ο ίδιος την εικόνα που επιχειρεί δεκαετίες τώρα να οικοδομήσει για το δημοσιογραφικό του status. Δυστυχώς για τον mainstream δημοσιογράφο.

*Σύμφωνα με γνωστούς καραγκιοζοπαίχτες ο Χατζηαβάτης του θεάτρου σκιών χαρακτηρίζεται ως κόλακας και γαλίφης κυρίως απέναντι στους ισχυρούς, συμβιβασμένος και οσφυοκάμπτης. Το επάγγελμά του είναι τελάλης, μεσίτης και ταχυδρόμος που εκτελεί παραγγελίες του μπέη και του πασά. Ωστόσο είναι ευγενικός ...


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger