Home » , » Σπασμωδικές αντιδράσεις μιας τρομοκρατημένης, από την απεργία πείνας του Κουφοντίνα, κυβέρνησης.

Σπασμωδικές αντιδράσεις μιας τρομοκρατημένης, από την απεργία πείνας του Κουφοντίνα, κυβέρνησης.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021 | 11:05 μ.μ.


Τρομοκρατημένη η κυβέρνηση των άχρηστων "αρίστων" από τον αγώνα του απεργού πείνας πάει να αποποιηθεί την ευθύνη από το έγκλημα που διαπράττει και αντιδρά σπασμωδικά.

Προφανώς και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας γνωρίζει τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας και αν δεν τον γνώριζε, πριν βγάλει το φιρμάνι της έπρεπε να τον πληροφορηθεί. Δεν μπορεί δηλαδή να βγάζει διαταγή υποχρεώνοντας τους γιατρούς «στη λήψη των κατάλληλων και αναγκαίων μέτρων για τη ζωή και υγεία του κρατουμένου Δημητρίου Κουφοντίνα, απεργού πείνας, και κάθε αναγκαία ιατρική πράξη και θεραπεία κατά τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης, εφόσον κρίνονται επιβεβλημένα από τους θεράποντες ιατρούς για την υγεία και ζωή του κρατουμένου, έτσι ώστε να αποφευχθεί άμεσος κίνδυνος ζωής ή σοβαρής και μόνιμης βλάβης της υγείας του».

Και η Ιατρική δεοντολογία είναι ξεκάθαρη: "Ο ιατρός δεν επιτρέπεται να προβεί στην εκτέλεση οποιασδήποτε ιατρικής πράξης χωρίς την προηγούμενη συναίνεση του ασθενή".  

Το επανέλαβε και πρόσφατα η  ΟΕΝΓΕ με ανακοίνωσή της:  

Σύμφωνα και με την ισχύουσα νομοθεσία περί ιατρικής δεοντολογίας δεν νοείται ιατρική πράξη χωρίς την εκούσια συναίνεση του έχοντος ικανότητα καταλογισμού ασθενούς και παρά την θέλησή του.

Το ίδιο ακριβώς τονίζεται και στη Διακήρυξη για τους απεργούς πείνας της Παγκόσμιας Ενωσης Ιατρών

Θα εκβιάσει τους γιατρούς και θα έχει αποτέλεσμα μια τέτοια πιθανή κυβερνητική ενέργεια; Απ' ότι έχει δηλώσει η δικηγόρος του Κουφοντίνα Ιωάννα Κούρτοβικ μέχρι τώρα οι γιατροί του νοσοκομείου Λαμίας έχουν φερθεί άψογα στον απεργό πείνας.

 Θα αναμένουμε τις εξελίξεις και θα επανέλθουμε.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger