Home » , » Υπεραστικοί: Να μην υπάρξει νεκρός απεργός πείνας

Υπεραστικοί: Να μην υπάρξει νεκρός απεργός πείνας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021 | 8:59 μ.μ.

«Σαν Υπεραστικοί έχουμε πάρει, εδώ και πολύ καιρό την απόφαση ότι η τέχνη είναι οργανικό κομμάτι της κοινωνίας, και αν έχει νόημα να ασχολείσαι με την Τέχνη πέρα από την ψυχαγωγική της διάσταση έχει το νόημα να ασχολείσαι στο πλάι των υπόλοιπων καταπιεσμένων στην πάλη για την κοινωνική χειραφέτηση».

Παύλος από το συγκρότημα «Υπεραστικοί» σε περασμένη συνέντευξη που είχε δώσει στον ρ/σ μας.

Οι «Υπεραστικοί» είναι ένα μουσικό συγκρότημα που εκτιμάμε ιδιαίτερα. Τα παιδιά που το αποτελούν τα έχουμε συναντήσει σε κάθε εργατική-λαϊκή κινητοποίηση να προσφέρουν τις νότες τους και την συμπαράσταση τους

Ηταν, λοιπόν αναμενόμενο να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα που δίνει ο Δ. Κουφοντίας, απαιτώντας να μην υπάρξει νεκρός απεργός πείνας.

Ανακοίνωση για τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα.

Πορευόμαστε με το μαζικό λαϊκό κίνημα, με τις διεκδικήσεις του για χειραφέτηση. Το "κράτος δικαίου" είναι μια φενάκη του αστικού κράτους. Και το αστικό κράτος αποτελεί όργανο ταξικής κυριαρχίας που, ασκώντας την,  καταπατά βίαια δικαιώματα και ελευθερίες του λαού. Αυτό δεν θα αλλάξει, αν δεν ανατραπεί συνολικά η εξουσία του κεφαλαίου. Όμως αυτή η ανατροπή περνάει και μέσα από την πάλη για τα δημοκρατικά δικαιώματα. 

Σήμερα, η ζωή ενός απεργού πείνας βρίσκεται σε κίνδυνο. Ο Δ. Κουφοντίνας διανύει την 43η ημέρα απεργίας πείνας. Το αίτημά του να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού είναι δίκαιο και πρέπει άμεσα να ικανοποιηθεί. Τα δικαιώματα των κρατουμένων πρέπει να ισχύουν για όλους τους κρατούμενους.

Να μην υποβληθεί ο απεργός πείνας στο βασανιστήριο της υποχρεωτικής σίτισης.

Να μην υπάρξει νεκρός απεργός πείνας.

Υπεραστικοί

19/2/2021

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger