Home » , , » Κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους υγειονομικούς – Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο τον λαό

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους υγειονομικούς – Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο τον λαό

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021 | 8:07 μ.μ.

Από την Λαϊκή Αντιφασιστική Δράση πήραμε και παραθέτουμε:

[Προσυγκέντρωση: Τρίτη 30/3 12:00μμ στο νοσοκομείο «Αγ. Σάββας» – Συγκέντρωση: Τρίτη 30/3 1:00 μ.μ. στο υπ. Υγείας]

Η υγειονομική, πολιτική και οικονομική κρίση του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος βρήκε το δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας διαλυμένο και παροπλισμένο για χάρη της ιδιωτικής κερδοσκοπίας από τις επιλογές και των προηγούμενων κυβερνήσεων, ως αποτέλεσμα της παραμονής στην Ε.Ε. και της εξάρτησης της ντόπιας ολιγαρχίας από τα ευρωπαϊκά μονοπώλια. 

Έτσι, την ώρα που η χώρα βρίσκεται στην πιο δυσμενή θέση από την έναρξη της πανδημίας πριν από ένα χρόνο, η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται πεισματικά να ικανοποιήσει τα αιτήματα των υγειονομικών. Αντί να ρίξει το βάρος στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, άνοιγμα νέων κλινών και κλινών ΜΕΘ, με την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού κ.λ.π. , επιλέγει να στοχοποιήσει τους αγωνιζόμενους γιατρούς που είναι στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης εδώ και πάνω από ένα χρόνο. 

Μία σειρά διώξεων από πλευράς αστικού κράτους εναντίον των υγειονομικών έχουν λάβει χώρα τους τελευταίους μήνες. Διώξεις όπως αυτές που έγιναν στην πρόεδρο της ΕΝΙΘ, στη διευθύντρια της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Ρεθύμνου, στον πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου του νοσοκομείο Έδεσσας και Γιαννιτσών, στην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ και σε μία σειρά άλλους υγειονομικούς που «τόλμησαν» να αγωνιστούν για δημόσια, πλήρη και δωρεάν περίθαλψη για όλο τον λαό. Στα ίδια πλαίσια ασκήθηκε δίωξη και εναντίον του προέδρου του σωματείου στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» Κωνσταντίνου Καταραχιά. Στις 31 Μαρτίου, η συγκεκριμένη δίωξη εναντία του Κ.Καταραχιά, μετατρέπεται σε εκδικητική απόλυση καθώς η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το πρόσχημα της «μη ανανέωσης σύμβασης» για τον Καταραχιά λόγω του ότι είναι επικουρικός!

Είναι πλέον ξεκάθαρο, πως η ντόπια ολιγαρχία και η κυβέρνηση της ΝΔ ως πολιτικό της προσωπικό, χρησιμοποιούν την πανδημία ως μεγάλη ευκαιρία για να εντείνουν την αντιλαϊκή τους πολιτική και την ταξική αφαίμαξη χρησιμοποιώντας τη σιδηρά μπότα της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής για να επιβληθούν. Δεν υπάρχει ουσιαστικός σχεδιασμός διαχείρισης και αντιμετώπισης της πανδημίας από πλευράς τους, αντί αυτού υπάρχει σχεδιασμός αντιμετώπισης και τρομοκράτησης των λαϊκών αγώνων και των εργατικών-λαϊκών διεκδικήσεων. Την ίδια ώρα που ξοδεύονται υπέρογκα ποσά για την υποδοχή της φρεγάτας «Αιζενχάουερ» και των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών, για τον εξοπλισμό και την περαιτέρω στελέχωση της αστυνομίας, για την κρατική φιέστα εορτασμού των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, η κυβέρνηση «αδυνατεί» δήθεν να ξοδέψει χρήματα για την ενίσχυση της δημόσιας και δωρεάν υγείας.

Η μαζική, οργανωμένη, μαχητική και δυναμική πάλη του λαϊκού κινήματος ενάντια στην αντιλαϊκή και εγκληματική κυβερνητική πολιτική που συνεχίζει να προκαλεί το θάνατο δεκάδων ανθρώπων της τάξης μας καθημερινά μέσα στα νοσοκομεία της χώρας, ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, ενάντια στις κρατικές-φασιστικές συμμορίες που λυμαίνονται τις γειτονιές μας, ενάντια στα σχέδια των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών στο τόπο μας, είναι τόσο επίκαιρη όσο και αναγκαία για την υπεράσπιση της υγείας, της παιδείας, της εργασίας και των δημοκρατικών-λαϊκών ελευθεριών του λαού μας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

Λαϊκή Αντιφασιστική Δράση

29/3/21

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger