Home » , » Η Ένωση Αθέων για την ημέρα της γυναίκας

Η Ένωση Αθέων για την ημέρα της γυναίκας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 | 8:13 μ.μ.

Από την Ενωση Αθέων πήραμε και παραθέτουμε

ΣΕΞΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ, ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

Ο θεός των Εβραίων, Χριστιανών και Μωαμεθανών είναι άντρας. Το ίδιο και ο υιός του, οι προφήτες του και οι ιερείς του. Η Εύα πλάστηκε από το πλευρό του Αδάμ, για χάρη του. Είναι υπεύθυνη για το προπατορικό αμάρτημα. Η γυναίκα αντιμετωπίζεται ως ιδιοκτησία του άντρα, πρέπει να υποτάσσεται σε αυτόν.

Η Παναγία δεν ανήκει στην Αγία Τριάδα και η παρθενία της εκθειάζεται ως ύψιστη αρετή. Μόλις τον 16ο αιώνα η καθολική εκκλησία δέχτηκε ότι η γυναίκα έχει ψυχή. Οι γυναίκες δεν γίνονται ιέρειες, δεν μπαίνουν στο ιερό της εκκλησίας, δεν επιτρέπεται να μεταλάβουν ούτε να μπουν σε ναό αν έχουν περίοδο διότι θεωρούνται ακάθαρτες. «Καλή» γυναίκα είναι η σεμνή, υποταγμένη γυναίκα.

Οι τρεις μεγάλες μονοθεϊστικές θρησκείες στηρίζουν την πατριαρχία και διαιωνίζουν τον σεξισμό, αγκαλιά με την εξουσία. Οι άλλες θρησκείες δεν πάνε πίσω. Καμιά μεγάλη θρησκεία δεν αναγνωρίζει τη γυναίκα ως ισότιμη του άντρα.

Γιατί όμως να στραφούμε σε θρησκείες για να μας πουν τη θέση της γυναίκας; Δεν χρειαζόμαστε μυθολογικά όντα να μας υπαγορεύουν τη θέση μας. Δεν χρειαζόμαστε άγαμους κληρικούς να μας λένε πώς να φερθούμε και πώς να διαθέσουμε το σώμα μας.

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, ας σπάσουμε τα σεξιστικά δεσμά της εξουσίας, της πατριαρχίας και της θρησκείας.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger