Home » , » Κορονοϊός: Μια σοβαρή ασθένεια για όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα και είναι ηλικιωμένοι.

Κορονοϊός: Μια σοβαρή ασθένεια για όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα και είναι ηλικιωμένοι.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 | 6:37 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Πεθαίνουν και παιδιά σπανιότερα. Δυστυχώς θρηνήσαμε το 3ο θύμα κάτω των 17 ετών.

Ο κορονοϊός έχει θνησιμότητα μόλις 0,015% στα παιδιά, που είναι αντίστοιχο μιας βαριάς γρίπης.

Κανένα παιδί δεν είναι διασωληνωμένο σε ΜΕΘ στην Ελλάδα. Τα παιδιά, αν και μεταδίδουν τον ιό όπως οι μεγάλοι, δεν αρρωσταίνουν εύκολα, ευτυχώς. Τα περισσότερα είναι ασυμπτωματικά.

Όμως στις ηλικίες άνω των 65, ο ιός είναι επικίνδυνος. Η θνησιμότητα είναι 15,67%! Δηλαδή πάνω από 1.000 φορές μεγαλύτερη από τα παιδιά! Αυτά λένε τα στατιστικά του ΕΟΔΥ.

Γενικά η θνησιμότητα στην Ελλάδα είναι από τις πιο υψηλές. Στα 275.474 επίσημα κρούσματα, που καταγράφηκαν μέχρι χθες - ο αριθμός ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερος, έχουμε 8.380 θανάτους, ποσοστό 3,04%. Το 95,7% των θανάτων είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Αυτό σημαίνει πως ακόμα και αν κολλήσουμε ιό, οι πιθανότητες δεν είναι εναντίον μας. Θα ταλαιπωρηθούμε οι μεγαλύτεροι, αλλά πιθανότατα θα τη βγάλουμε καθαρή.

Φυσικά χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση, προσοχή, αλλά ακόμα κι αν έχουμε υποκείμενα νοσήματα (όπως εγώ) και είμαστε κάποιας ηλικίας (όπως εγώ), δεν σημαίνει απαραίτητα πως είμαστε καταδικασμένοι, αν κολλήσουμε.

Υπόψη πως υπάρχουν φάρμακα τα οποία γιατρεύουν εντελώς την ασθένεια. Αλλά είναι πανάκριβα και σπάνια.

Λέμε τα παραπάνω, γιατί κοντεύουν να μας τρελάνουν. Φυσικά χρειάζεται προσοχή, όμως το να δημιουργούν τα ΜΜΕ συνθήκες απελπισίας, ώστε να κάνουν τον κόσμο να αυτοκτονεί, είναι έγκλημα.

Κανένας δεν θέλει να κολλήσει και κανένας δε θέλει να κολλήσει τους συγγενείς και τους φίλους του.

Το ότι δεν υπάρχουν ΜΕΘ, δεν υπάρχει Σύστημα Υγείας, είναι ευθύνη της κυβέρνησης. Αυξάνονται έτσι οι θάνατοι; Δυστυχώς ναι.

Είναι όμως αυτός λόγος να αυτοκτονήσουμε; Σαφώς όχι! Είναι λόγος να αγωνιζόμαστε για Δημόσιο Σύστημα Υγείας, για περισσότερες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, για περισσότερα κονδύλια στην Υγεία, που σήμερα δυστυχώς υποβαθμίζεται και απαξιώνεται εις βάρος των ιδιωτών.

Η αυτοκτονία είναι παράλογη ενέργεια, που όχι μόνο δεν λύνει τα προβλήματα, δημιουργεί περισσότερα σε αυτούς που αγαπάμε.

Δεν θα κάνουμε το χατίρι σε κανένα ανθρωποφάγο. Οφείλουμε να ζήσουμε και να αγωνιζόμαστε να ζήσουν όλοι καλά.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

5 Απριλίου 2021 στις 9:53 μ.μ.

Ετσι μπραβο μητσος!!! Τωρα τα λες πολυ σωστα και λογικα για αυτη την πανδημια γριπης. Μεσα απο μια αληθεια 100 ψεματα και 100 επιπλεον περιορισμοι και διαταγματα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger