Home » , » Κάλεσμα στήριξης της μοτοπορείας ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη [15 Μάη 2021 - 12:00 Πεδίον Άρεως]

Κάλεσμα στήριξης της μοτοπορείας ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη [15 Μάη 2021 - 12:00 Πεδίον Άρεως]

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 | 9:29 μ.μ.

Η συνθήκη της πανδημίας COVID-19 έδωσε χώρο στην κυβέρνηση να εφαρμόσει εκ νέου κατασταλτικά μέτρα και να ψηφίσει νέους νόμους που καταργούν εργασιακά κεκτημένα που έχουν κερδηθεί με αίμα και αγώνες αιώνων. Σε συνέχεια του δόγματος «νόμου και τάξης», της πολιτικής που απευθύνεται στα πιο συντηρητικά κομμάτια της κοινωνίας, τον Μάιο εισήχθη προς διαβούλευση ένα νέο εργασιακό νομοσχέδιο που συμπυκνώνει τις επιδιώξεις του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου για την περαιτέρω αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων προς όφελος των αφεντικών. Αύξηση του ορίου απλήρωτων υπερωριών, εφαρμογή 10ωρου ωραρίου εργασίας, φακέλωμα των σωματείων και νομιμοποίηση των ελαστικών ωραρίων εργασίας.

Σαν Πολιτικός Χώρος Ηλέκτρα Αποστόλου στηρίζουμε την αυριανή μοτοπορεία που καλείται από τον συντονισμό ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο στις 12:00 στο Πεδίον του Άρεως. Δεν έχουμε αυταπάτες σχετικά με τις εργασιακές συνθήκες και τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι ζωές μας ως εργαζόμενοι/ες όταν στην άλλη πλευρά της πλάστιγγας μπαίνουν τα κέρδη των αφεντικών. 

Στην νέα επίθεση που επιχειρείται να απαντήσουμε με ταξική-λαϊκή ενότητα, αλληλεγγύη και οργάνωση στην βάση. 

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΒΗΘΟΥΝ

ΚΑΤΩ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/5 – 12:00 – ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger