Home » , , » Μ. Κοττάκης: Ο αγιογράφος της φάρας των Καραμανλήδων

Μ. Κοττάκης: Ο αγιογράφος της φάρας των Καραμανλήδων

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 26 Μαΐου 2021 | 7:06 μ.μ.

Γράφει ο Νίκος από Βόλο

Σχετικά με τον δημοσιογράφο Κοττάκη, σε συνάρτηση μ' αυτή την ανάρτηση. Αυτός φαίνεται ότι έχει αναλάβει εργολαβικά την αγιογραφία των Καραμανλήδων
Πριν λίγα χρόνια έγραψε βιβλίο και το κυκλοφόρησε, αν θυμάμαι καλά, από του ...  Λιβάνη, για να μας πει ότι ο Κωστάκης, ο ανιψιός του μεγάλου, ακολούθησε μια "πατριωτική εσωτερική και εξωτερική πολιτική" και γι' αυτό τάχα μου, τον ξεφορτώθηκαν οι Αμερικάνοι, αφού μάλιστα "υποκίνησαν" τη νεολαιίστικη εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, κι αφού βρώμισαν τον τόπο με προπαγάνδα υπέρ του George-boy Παπανδρέου (γνωστού μετέπειτα και ως "Goeffrey")! 

Ο μύθος είχε κυκλοφορήσει ευρέως τότε στα 2009-2010, ιδίως στους δεξιούς της επαρχίας. Η μόνη "κριτική" που έκανε ο αθεόφοβος υμνητής στον Κωστάκη ήταν ότι δεν φουλάρισε τις μηχανές των αντεργατικών- αντιλαϊκών ανατροπών στην οικονομία και στα εργασιακά!...
Ότι δηλ. δεν προχώρησε ικανοποιητικά τον νεοφιλελεύθερο οδοστρωτήρα, κοινό ζητούμενο δεξιών και ψευτοπροοδευτικών λακέδων του συστήματος

Αυτή όμως είναι και η αντίφαση και η σοφιστεία που δείχνει την ποιότητα "πατριωτισμού" της φάρας των κάθε λογής παρόμοιων Κοττάκηδων: πώς πάνε να βγάλουν θύμα τον Καραμανλή, ενώ με νύχια και με δόντια στηρίζουν τη γραμμή αυτών που δήθεν τον ανέτρεψαν;
Και να που τώρα γράφει αγιογραφίες για τον "Παλαιών Ημερών" πατριάρχη, τον Καραμανλή τον Α', της ΕΡΕ, των εργολάβων, των Βραχωδών Οικοπέδων, της μετανάστευσης, των φακέλων και του χωροφύλακα, των παρακρατικών και των εκλογικών πραξικοπημάτων

Ο Κοττάκης ουσιαστικά προσπαθεί να αναθεωρήσει την πραγματική ιστορία του τόπου υπέρ της προπαγάνδας και των επιδιώξεων των αντιδραστικών. Πιάνει μόνο σε εκείνους που δεν ξέρουν ιστορία και μηρυκάζουν την αντιδραστική σαβούρα του διαδικτύου.
Αλλά δυστυχώς εδώ βρίσκεται και η δύναμη αυτής της προπαγάνδας: στο ότι τα 3)4 της σημερινής νέας γενιάς το σύστημα τα έχει φτιάξει στην κυριολεξία αμόρφωτα και ανιστόρητα.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

26 Μαΐου 2021 στις 7:49 μ.μ.

Το ενδιαφέρον άρθρο του Νίκου με βρίσκει σύμφωνο. Θέλω να συμπληρώσω ορισμένα πράγματα τα οποία ξέρω καλά για κείνη την εποχή.
Μακάρι οι κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη του 2008 να ήταν αυτές που έριξαν τον Μπουχέσα και τη συμμορία του. Θα ήταν τεράστια νίκη για το Λαϊκό Κίνημα. Έχουμε πει τι ήταν η μεγαλειώδης αυτή Εξέγερση που έδειξε μια υγιή Αντίσταση της νεολαίας και της πλειοψηφίας στον αυταρχισμό, το φασισμό.
Φυσικά οι ΗΠΑ δεν νοιάζονταν ποιος υπηρέτης τους θα κυβερνούσε την Ελλάδα. Οι κινητοποιήσεις έγιναν το χειμώνα. Λίγους μήνες μετά έγιναν οι Ευρωεκλογές, τις οποίες η γαλάζια εγκληματική οργάνωση έχασε με διαφορά. Οι ευρωεκλογές έγιναν τον Ιούνιο, όταν δεν υπήρχαν τόσο μεγάλες κινητοποιήσεις.
Αποτελέσματα 12/6/2009: ΠΑΣΟΚ 36,65%, ΝΔ 32,3%, ΚΚΕ 8,35%, ΛΑΟΣ 7,15%, ΣΥΡΙΖΑ 4,7% Άλλα κόμματα: 10,55%. Η συντριβή της ΝΔ προκάλεσε την πτώση της κυβέρνησης, ακριβώς όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές του 2019.
Ο Καραμανλής ήξερε πως με τη σκληρή αντιπολίτευση που έκανε το ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχε περίπτωση να αντέξει μέρα στην εξουσία. Όσο έμενε τόσο φθείρονταν. Μάλιστα οι εκλογές που ακλούθησαν ήταν ακόμα χειρότερες για τη Νέα Δημοπρασία (αυξήθηκε η διαφορά) σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ (10 χρόνια μετά) που τα πήγε καλύτερα στις εκλογές λόγω του δεξιού βρικόλακα.
Προεκλογικά η ΝΔ έκανε ό,τι μπορούσε για να χάσει εκείνο τον Οκτώβρη. Μιλούσε για μειώσεις συντάξεων και μισθών, ενώ ο Γεωργάκης έλεγε το περίφημο «λεφτά υπάρχουν»! Το ΠΑΣΟΚ όπως αναμένονταν θριάμβευσε με σχεδόν 44% ενώ η ΝΔ έπαιρνε το χειρότερο ποσοστό ως τότε. 33,5%! Θα ακολουθούσε το Α’ Μνημόνιο.
Ο Καραμανλής λοιπόν έκανε τις εκλογές 4/10/2009, γιατί άφηνε πίσω του μια χρεοκοπημένη χώρα. Μια χώρα με τεράστιο χρέος (που έγινε ακόμα μεγαλύτερο) και με τρομερό έλλειμμα. Οι τοκογλύφοι πίεζαν για Μνημόνιο, αλλά ο Καραμανλής δεν ήθελε να βαρέσει αυτός το κανόνι.
Γιατί ο Γεωργάκης που το έκανε, έσκασε στα μούτρα του και διέλυσε την πράσινη συμμορία. Φανταστείτε τη ΝΔ να έκανε αυτή το α’ Μνημόνιο και να έχει 31% κάτω από το 33,5%. Δεν θα ήταν καν στη Βουλή.
Γι αυτό έγιναν τότε εκλογές. Δυστυχώς κανείς από τους υπεύθυνους δεν πήγε φυλακή όπως θα έπρεπε. Ενώ ο κόσμος που περίμενε από το ΣΥΡΙΖΑ να βάλει μέσα τους προδότες, δέχτηκε ένα δικό του, «ρεφορμιστικό» Μνημόνιο.
Θέλετε να τιμωρηθούν οι αλιτήριοι; Να πληρώσουν αυτοί που τα φάγανε; Να δούμε άσπρη μέρα, να τσακιστούν οι φασίστες και οι κλέφτες; Θέλετε το Στάλιν! Κανέναν άλλο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger