Home » , , » Μετά το «γαμημένο».

Μετά το «γαμημένο».

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 | 1:37 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Κάποιοι ναζί λένε πάλι εναντίον της ΕΣΣΔ. Αναμασάν το γνωστό σανό. Μας είπαν μάλιστα πως το 1987 στηρίζαμε την ΕΣΣΔ στον τελικό του μπάσκετ. Άκου τώρα επιχείρημα κατά του ΚΚΕ! Θα μπορούσα να τους πω πως οπαδοί ομάδων πανηγύριζαν πολλές φορές στο παρελθόν, όταν αντίπαλη ντόπια ομάδα αποκλείονταν από ξένες. Κι αυτό θεωρείται φυσιολογικό.

Ακόμα μπορούσα να τους πω πως, καλύτερα να στηρίζεις ομάδα μπάσκετ ξένης χώρας, παρά στρατό Κατοχής, όπως έκαναν οι παππούδες τους οι μαυραγορίτες και οι δοσίλογοι γερμανοτσολιάδες. Αλήθεια στο Δημοψήφισμα γιατί στήριξαν τους Γερμανούς τοκογλύφους;

Αλλά θα πω για μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Το 1987 η Ελληνική ομάδα κέρδισε το Ευρωμπάσκετ. Δε θα μιλήσω ούτε για φήμες, ούτε τίποτα, έπαιξε καλά, κέρδισε. Συγχαρητήρια. Το 2004 η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου σήκωσε το «γαμημένο», κι όχι το «τιμημένο» - όπως λένε οι χαμηλοβλεπούσες και βγήκαμε όλοι έξω. Αυτός κι αν ήταν συνωστισμός, πάντως κανείς μας δεν αρρώστησε, ούτε καν από γρίπη.

Τι έγινε μετά; Βελτιώθηκε ουσιαστικά η ζωή μας από αυτό; Όχι! Κι αν μετά το 1987 ακολούθησε η τριετία του μπαμπά Μητσοτάκη, όπου προσπάθησε να φέρει τότε το Μνημόνιο, έξι χρόνια μετά το 2004, το 2010, ο ΓΑΠ μας βάζει στο πρώτο Μνημόνιο. Κι ο πόνος της χρεοκοπίας ήταν αβάσταχτος. Πότε τίτλος στον αθλητισμό βελτίωσε έστω και λίγο τη ζωή των φιλάθλων;

Χθες είδα το ναυάγιο του Παναθηναϊκού, μιας μεγάλης ομάδας, από την ΑΕΚ. Παρεμπιπτόντως ΑΕΚ είμαι και χάρηκα για το αποτέλεσμα. Το οποίο θα βελτιώσει τα οικονομικά των παικτών της ομάδας μου, αλλά όχι τα δικά μου. Δεν ενθουσιάστηκα εδώ που τα λέμε με το ποδόσφαιρο που παίξαμε. Όχι πως έπαιξα προσωπικά, αλλά κατανοείτε πως χρησιμοποιείται το πρώτο πληθυντικό πρόσωπο. «Παίξαμε», «κερδίσαμε», αλλά εγώ εξακολουθώ να είμαι ταπί και ψύχραιμος. Όπως πάντα τα τελευταία 11 χρόνια.

Αλλά μια και το ανέφερα, να πω κάτι για τον αγώνα: Τόσα «παλτά» που είχε ο ΠΑΟ στο γήπεδο, δεν τα είδα ούτε στο κατάστημα όταν είχα πάει να αγοράσω ρούχα για το χειμώνα κάποια χρονιά πριν το Μνημόνιο. Όσο για τον προπονητή, τηλεφώνησε να του φέρουν καφέ με παξιμάδι. Όσο πλάκα όμως και να κάνω στους φίλους Παναθηναϊκούς, πάλι θα βγω στη γύρα για δανεικά, να πληρώσω τη ΔΕΗ σε λίγες μέρες και πολύ φοβάμαι πως το ίδιο θα κάνουν πάρα πολλοί ανεξαρτήτως ομάδας. Βλέπετε, υπάρχουν και άλλες ομάδες, όπως οι άνεργοι, που τρώμε συνέχεια γκολ. Βασικά μας τάραξαν. Ούτε ισοπαλία δεν σταυρώσαμε την τελευταία δεκαετία.

Το μόνο που βελτίωσε πραγματικά τη ζωή των παππούδων μας ήταν η αντιφασιστική νίκη των λαών που έγινε χάρη στη Σοβιετική Ένωση και το Στάλιν. Γιατί, αν δεν κέρδιζε ο Κόκκινος Στρατός τότε, σήμερα οι Έλληνες θα ήμασταν σαπούνια ή σκλάβοι. Όπως οι Εβραίοι, οι Σλάβοι και πολλοί άλλοι. Ξέρω πως οι ναζί πονάνε κι αυτό με ευχαριστεί. Μαζί τους πονάνε κι οι νεοφιλελέ ανθρωποφάγοι. Θα συνεχίσουν να πονάνε.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger