Home » , » Στους δρόμους της ελπίδας και προοπτικής

Στους δρόμους της ελπίδας και προοπτικής

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 9 Μαΐου 2021 | 7:38 μ.μ.


Αναμφισβήτητα ήταν ένα χαμογελαστό, αισιόδοξο μήνυμα η ανταπόκριση που υπήρξε στο κάλεσμα για την σημερινή αντιφασιστική -αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση με αφορμή την συμπλήρωση 76 χρόνων από τις  9 Μάη του 1945 όταν με το αίμα χιλιάδων ανθρώπων σφραγίστηκε η νίκη του Ανθρώπου ενάντια στον ναζισμό με το κάρφωμα της κόκκινης σημαίας με το σφυροδρέπανο στην κορυφή του Ράιχσταγκ στο Βερολίνο.

Και το χαμόγελο μας για την επιτυχία της σημερινής πορείας πηγάζει από δυο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Οτι το κάλεσμα που υπήρξε από την Πρωτοβουλία γ' αυτή την εκδήλωση ήταν ένα μίγμα άσκησης ιστορικής μνήμης μπολιασμένο με ένα σημερινό διεκδικητικό πλαίσιο πάντα σε ταξική κατεύθυνση, και ότι προήλθε όχι από κάποιον μαζικό οργανωμένο χώρο της καθεστωτικής αριστεράς, αλλά από συντρόφους της βάσης.

Από αυτή την άποψη, λοιπόν, θεωρούμε ότι είναι πολύ ελπιδοφόρο. ειδικά στις μελαγχολικές πολιτικές καταστάσεις που βιώνουμε, ότι σήμερα συναντηθήκαμε εκατοντάδες άτομα, κύρια νέα παιδιά και βαδίσαμε στους δρόμους του αγώνα και της προοπτικής με συνθήματα ταξικής κατεύθυνσης.

Υ.Γ: Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και έφτασε έξω από τα γραφεία της ΕΕ όπου σταμάτησε για κάποια ώρα ενώ φωνάχτηκαν συνθήματα και πετάχτηκαν τρικάκια. Στη συνέχεια επέστρεψε στα Προπύλαια. Στην συνέχεια θα υπάρξει βίντεο.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

9 Μαΐου 2021 στις 8:40 μ.μ.

Δεν ακουω απο τους χαζοχαρουμενους αλλα χρησιμους τα #ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ# για την τοσο σημαντικη επετειο. Το αγνοουν και δυστυχως και οι νεοι ανθρωποι εχουν πληρη αγνοια.σε ποιον να πεις χρονια πολλα σημερα για το πολυτεχνειο για την συντριβή του ναζισμου κτλ. Θα σε κοιτουν περιεργα και θα ψαχνουν να βρουν ποιος αγιος γορταζει.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger