Home » » Απάντηση στη μήνυση του Μπέου και κάλεσμα για την πανελλαδική διαδήλωση στις 26/6

Απάντηση στη μήνυση του Μπέου και κάλεσμα για την πανελλαδική διαδήλωση στις 26/6

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021 | 6:50 μ.μ.

Πηγή: Ρουβίκωνας

Καμία έκπληξη δε μας προκάλεσε η κλήση του συντρόφου μας Γιώργου Καλαϊτζίδη, για κατάθεση στην ασφάλεια, ύστερα από μήνυση που του έκανε ο δήμαρχος Βόλου. Ο γνωστός στο πανελλήνιο για τις λαμογιές και τις κομπίνες Μπέος, προσπαθεί χρησιμοποιώντας κάθε τρόπο και μέσο να καταστείλει όσους δεν τρομοκρατούνται από τις απειλές και τις πρακτικές ενός μαφιόζου δημάρχου. Ένας τραμπούκος μαφιόζος που έχει εμπλακεί στα κυκλώματα της νύχτας και σε διάφορες ΠΑΕ με εκβιασμούς, δωροδοκίες και στημένους αγώνες, έχει το θράσος και δηλώνει πως ένιωσε απειλή και φοβήθηκε επειδή είπαμε πως θα ανέβουμε στο Βόλο και θα τον βρούμε.

Ο Μπέος, μαζί με τους διορισμένους του στη ΔΕΥΑΜΒ, προσπάθησαν να αλλάξουν την πηγή υδροδότησης των Σταγιατών και απέκλεισαν τους κατοίκους του χωριού από την πρόσβαση στην Κρύα Βρύση, με απώτερο σκοπό την ιδιωτικοποίηση και την εμφιάλωση του νερού της βρύσης. Η απάντηση των κατοίκων δόθηκε μέσω της Λαϊκής Συνέλευσης των Σταγιατών που ανέλαβε τη διαχείριση του χωριού και έστειλε στα τσακίδια τον εντεταλμένο από τον Μπέο, πρόεδρο του χωριού. Ο “άφθαρτος” δήμαρχος, πήγε εκδικητικά μαζί με μπάτσους και κάμερες, εξαπολύοντας απειλές κατά πάντων. Έδωσε ακόμα ένα σόου αδειάζοντας το δημοτικό χώρο που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι του χωριού για τις δραστηριότητές τους, το κλείδωσε και ουσιαστικά απέκλεισε τους μόνους που το χρησιμοποιούσαν. Στα πλαίσια της προστασίας των ιδιοκτησιών του δήμου, δε διστάζει να μιλάει ανοιχτά για «την ίδρυση ομάδων πολιτών που δε θα κάθεται – όπως κάνει η αστυνομία».

Συντονισμένος απόλυτα με τις προσταγές του κράτους, κινείται προς την ιδιωτικοποίηση του νερού και της διαχείρισης των σκουπιδιών παραδίδοντάς τα στα ιδιωτικά συμφέροντα. Η δημοτική αρχή έχει πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ της ΑΓΕΤ – Lafarge, η οποία έχει ξεκινήσει την καύση σκουπιδιών καθώς και την εισαγωγή τους από το εξωτερικό προς καύση, αλλά συμφωνεί και στη δημιουργία μονάδας SRF/RDF, συμπιεσμένων σκουπιδιών με μεγάλη περιεκτικότητα σε πλαστικό που θα μπαίνει στους κλιβάνους της ΑΓΕΤ για καύση. Ούτε ο δήμος Βόλου, ούτε η περιφέρεια Θεσσαλίας νοιάζονται για τις διοξίνες, τα φουράνια, τα βαρέα μέταλλα που θα εκλύονται στον αέρα, μολύνοντας νερό και έδαφος και θα προκαλούν καρκίνο και άλλες μόνιμες σοβαρές ασθένειες. Ο Μπέος μαζί με την εταιρεία, πληρώνουν εταιρείες να παρουσιάσουν ψεύτικες “καθαρές” μετρήσεις του αέρα, στέλνουν μηνύσεις σε κατοίκους που αντιδρούν στην καύση, στέλνουν μπράβους και ξυλοκοπούν αγωνιστές. Αποκορύφωμα αυτής της καταστολής, ήταν ο θάνατος του Βασίλη Μάγγου, που ένα χρόνο πριν είχε υποστεί ξυλοδαρμό από τα ματ έξω από τα δικαστήρια Βόλου, στην ασφάλεια και στην αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας, διαδηλώνοντας ενάντια στην ΑΓΕΤ.

Εμείς, ως Ρουβίκωνας, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να μπλοκάρουμε τα εγκλήματα που συντελούνται ενάντια στο περιβάλλον και δε θα αφήσουμε κανέναν τραμπούκο μαφιόζο να θεωρεί τσιφλίκι του όλο το δήμο και τους κατοίκους του. Καμία απειλή και καμία φασιστική πρακτική δε θα μείνει αναπάντητη και να είναι σίγουροι ότι καμία μήνυση και κανένα δικαστήριο δε θα μας πτοήσει και δε θα μας σταματήσει.

Στηρίζουμε την πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στην καύση σκουπιδιών στις 26 Ιούνη στο Νοσοκομείο Βόλου στις 18:30.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger