Home » , » Απ' την αλήτικη προσέγγιση του Μ. Κοττάκη, στο κήρυγμα του Ιερώνυμου για τον σαλταρισμένο παπά με το καυστικό υγρό. Ερωτήματα και επισημάνσεις

Απ' την αλήτικη προσέγγιση του Μ. Κοττάκη, στο κήρυγμα του Ιερώνυμου για τον σαλταρισμένο παπά με το καυστικό υγρό. Ερωτήματα και επισημάνσεις

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 | 10:23 μ.μ.

Δεν μπορεί να θυμηθούμε κάτι ανάλογο με την είδηση που δεσπόζει στα ΜΜΕ. Αναφερόμαστε στο γεγονός ότι ένας παππάς επιτέθηκε με άγνωστο καυστικό υγρό και τραυμάτισε εφτά δεσποτάδες, δυο δικηγόρους και έναν μπάτσο, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο Λαϊκό νοσοκομείο.

Την είδηση θα την διαβάσετε σε όλα τα ΜΜΕ, οπότε εμείς, ως συνήθως, θα κάνουμε την δικιά μας προσέγγιση σ' αυτό το γεγονός.  

Σύμφωνα με όσα ακούσαμε να μας λέει ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης στην ραδιοφωνική του εκπομπή -πάντα αυτός έχει καλό εκκλησιαστικό ρεπορτάζ- ένας παπάς βρέθηκε κατηγορούμενος στο Συνοδικό δικαστήριο και με βάση το εκκλησιαστικό δίκαιο αποσχηματίστηκε και καθαιρέθηκε γιατί είχε σε βάρος του "τον μισό ποινικό κώδικα, ανάμεσα στον οποίο και την κατηγορία διακίνησης ναρκωτικών"

Οταν του ανακοινώθηκε η ποινή της απόλυσης από το εκκλησιαστικό σώμα, ο παπάς τους επιτέθηκε με το καυστικό υγρό.

Πρώτη παρατήρηση προς τον έμπειρο δημοσιογράφο. Κάποιοι μπορεί να αντιληφθούν κ. Κοττάκη τα λεγόμενα "γραμμής" και το μήνυμα που θέλησες να περάσεις και μάλιστα με τόσο εμφαντικό και ύπουλο τρόπο στους "μυημένους" για το πώς πρέπει να χειριστούν την περίπτωση. 

Θέλουμε να πούμε δηλαδή ότι αν μας έλεγε ότι δράστης της επίθεσης είναι ο ιερέας Παπαγυρευόπουλος δεν θα έτρεχε τίποτα. Αλλωστε θρησκευτική ιστοσελίδα δημοσίευσε το όνομα και την φωτογραφία του δράστη, κάτι που αναπαρήγαγαν μια σειρά ενημερωτικές ιστοσελίδες. 

Το "κάδρο με την φωτογραφία" του παπά όμως που έκανε ο Μ. Κοττάκης είναι εντελώς απαράδεκτο 

Αντιγράφουμε επί λέξη τα λεγόμενα του δημοσιογράφου: "Πρέπει να πω ότι μου δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες, από εκκλησιαστική πηγή προσκείμενη στον Αρχιεπίσκοπο για την ταυτότητα του ιερέα και για την καταγωγή του ιερέα αλλά δεν θέλω να εισέλθω σε λεπτομέρειες γιατί αν μεταδώσουμε και τέτοια στοιχεία που αφορούν προσωπικά δεδομένα, η πληροφορία αυτή μπορεί να εμπίπτει και στον αντιρατσιστικό νόμο. Δεν θέλω να γενικεύουμε δηλαδή αν κάποιος έχει μια συγκεκριμένη καταγωγή και έχει γίνει ιερέας και έχει υποπέσει στον μισό ποινικό κώδικα και είναι αυτή την στιγμή ανοιχτός στην δικαιοσύνη για υποθέσεις ναρκωτικών και άλλων και ζει σε μια συγκεκριμένη περιοχή δεν σημαίνει ότι αυτό ισχύει για όλους τους υπολοίπους με τους οποίους ζει μαζί. Με το πλήρωμα του. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί". 

Δεν ξέρουμε αν και πόσοι δεξιοί θα "τσιμπήσουν" και θα δώσουμε και τον προσανατολισμό στην διαχείριση της είδησης που τους συνιστά ο Κοττάκης. Μένει να το δούμε.   

Η γνώμη μας πάντως είναι ότι πρόκειται για αλήτικη προσέγγιση αυτού το γεγονότος. Τώρα θα πείτε ότι εμείς είμαστε ανίδεοι το πώς ασκείται το "δημοσιογραφικό λειτούργημα" γι' αυτό κάνουμε τέτοιες προσεγγίσεις... Σωστό κι αυτό ....

Μια ερώτηση τώρα: Πώς γίνεται να υπάρχει παπάς ο οποίος βαρύνετε με τον μισό ποινικό κώδικα και στην ειδησεογραφία να μην υπάρχει το παραμικρό δημοσίευμα; Υπάρχει κάποια εξήγηση γι' αυτό; 

Και μια επισήμανση: Αναλογίζεστε τι είχε αν γίνει αν υπήρχε κάποιος σαλταρισμένος μουσουλμάνος και έκανε μια ανάλογη επίθεση σε ορθόδοξους δεσποτάδες; Θα σας πούμε εμείς τι θα είχε συμβεί  Ο αρχιρασοφόρος Ιερώνυμος  που σήμερα περιορίστηκε να κάνει λόγο για οδυνηρό και πρωτόγνωρο περιστατικό που τους προβληματίζει, θα έκανε αναφορά στα θρησκευτικά πιστεύω του δράστη τα οποία δημιουργούν "μισαλλόδοξους και φανατικούς ανθρώπους, φονταμενταλιστές της βίας", όπως είχε κάνει στο παρελθόν. Θα ήταν το σύνθημα για να ξεκινήσει ένα πογκρόμ ενάντια στους μουσουλμάνους που ζουν στην χώρα μας.

Υ.Γ: Φυσικά όσα είπε ο Κοττάκης δεν είναι εγκεφαλικά του κατασκευάσματα. Προέρχονται από από "εκκλησιαστική πηγή προσκείμενη στον Αρχιεπίσκοπο", όπως παραδέχτηκε δημόσια ο εκδότης της "Εστίας". 

Για τους σκοταδιστές ρασοφόρους τα έχουμε πει τόσες φορές. Είναι κατάντημα όμως για έναν δημοσιογράφο να γίνεται παπαδίστικος άμβωνας απ' όπου ακούγονται πολύ προβληματικά τροπάρια.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

24 Ιουνίου 2021 στις 11:49 μ.μ.

Επειδη,ο Ιερωνυμος,αποκαλεσε τους μαθητες [και το παιδι μου]και τουςδασκαλους τεμπεληδες[γιορτη Τριων Ιεραρχων]ουτε που με νοιαζει.Μην κλαψουριζει ο μισανθρωπος.Μπορει οι δασκαλοι να το ξεχασαν,εγω ποτε.Και φυσικα δεν μου κανει εντυπωση το γεγονος αυτο.Απ'οτι λενε ο παπας κουβαλουσε τον μισο ποινικο κωδικα.Ξαφνικα μπηκε στο μαγαζι και τον αγορασε;Δεν ηξερε κανενας;Τωρα θυμηθηκαν να τον καθαιρεσουν ή καποιοι καπου δεν τα βρηκαν;Λεω εγω τωρα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger